Svar på kommentar

Jenny
 
Menar du inte vecka 5+5 om du går in i v 6 på måndag :)
 
Svar
 
Om jag är i vecka 4+5 idag 4+6 i morgon 5+0 på måndag då har jag väl gått 5 fulla veckor och går in i vecka 6 på måndag? Eller har jag fatta helt fel ;)

Sista gravtestet

 
 
Så här blev dagens GRAVTEST och det va även vårt sista GRAVTEST.
Vi kommer inte göra fler nu har vi bestämt.
Kommer symtomen försvinna kommer vi dock göra men så länge inte det händer kommer vi inte göra fler utan nu ska vi bara försöka njuta så gott det går.
 
 

Mår illa

Idag har jag fårr känna på hur det är att må illa, kom vid 2 tiden ca och sitter kvar än. Men jag mår med glädje illa nu :D Gjorde aldrig testet i morse för sambon ville vara med så antingen blir det ikväll eller till morgonen! :D
Har inte alls så onte jag hade dom första dagarna, vilket känns skönt! Får ibland ont men det går över på någon sekund det håller inte i säg så länge. Inatt ska jag prova och inte ta alvedon för börjar inte jobba förens kl 17 i morgon så skulle de bli dåligt med sömn hinner jag ta igen de innan jobbet.
 
Vi fick även kallelsen om ultraljudet idag :D
Spännande!
 
Ska till mamma på middag om en stund se hur det kommer gå när man mår pyton men får bita ihop och se GLAD ut! Vi har inte berättat än för henne och min lillebror ska också dit på middag och jag vill ej berätta för alla än utan jag vill se att ett hjärta slår först innan vi berättar helst skulle jag vilja vänta tills efter vecka 12 så får se hur vi gör.
Berättar vi innan vecka 12 så är det till familjen och det ska hållas där!

Svar på kommentar

Linnea
 
Det är mkt du inte bör äta. Gå in på livsmedelsverkets hemsida, där står allt uppradat. :) När jag var gravid åt jag bara folsyra dom första veckorna och sen köpte jag vitaminer som hette Apoteket kvinna. Dom är bra även när man ammar.. Och det där med kattlådan, du ska inte byta kattsand, och jag skulle ha flyttat den från sovrummet.. Och grattis igen! Så himla roligt.. :)
 
Svar
 
Jag har vart inne på den sidan men fattar fan inte ett skit ;)
Kan det inte bara stå klart och tydligt deta ska du ej äta :P Hade vart lättast..
Okej! :D Då fortsätter jag med bara folsyran en stund till iaf till vul så kan jag fråga då om de är något mer jag borde ta. Kattlådan är borta ur sovrummet och min sambo får byta den nu :P haha!
Tack för dina svar!
KRAAAAAAAAAAAAAAAM
 

Några frågor jag funderar på?

Vad får jag inte äta?
 
Ska man ta några mer vitaminer än folsyra?
 
Jag har katt och läste något om att man inte ska byta i kattlådan, jag har lådan i sovrummet :( Kanske inte det smartaste? Borde jag flytta den?
 
Något annat jag borde tänka på?
 
Ni får gärna kommentera ett svar om ni har något jag känner mig förvirrad ;)
 

Svar på kommentar

Kristina
 
Åh Grattis!! Här händer det minsan saker :)
Har du fortfarande värk? Vad trit att du fick så dåligt bemötande när du frågade om råd!
Är imponerad att du vågade testa tidigare! Min riktiga testdag är måndag, men ska nog ta på söndag eftersom både jag och maken är ledig i helgen. Skulle kännas konstigt oavsett svar att bara dra iväg till jobbet efter test!
Är så glad för er skull!!
Kram Kristina
 
Svar
Tusen tack!
Jag trodde aldrig jag skulle göra det men anledningen va att jag hade så ont, så då gjorde jag ett test va säker på att det skulle va negativt.
Hade ingen värk inatt men kan va för att jag tog en alvedon innan jag la mig ;)
Men pratade med en BM idag och hon sa att det va normalt och det kommer vara så några veckor framöver så nu känner jag mig lugn.
Ja det förstår jag, vi gjorde det på kvällen så vi va tillsammans när vi gjorde testet.
Håller mina tummar och tår för er.
Skriv när ni testat! :D
Kraaaaaaaaaam

VUL BOKAT!

Direkt efter att jag skrev inlägget i morse ringde dom från Karlstad och berättade att jag fått ett VUL bokat den 17/7! Så jag får ett tidigt VUL ändå , jippi!! =) Hon frågade även hur jag mådde och jag sa att jag hade väldigt ont i bland men det va fullt normalt och jag kunde räkna med att ha så i någon vecka, jag svara att jag har gärna ont i 9 månader om det är så bara jag vet att det är normalt ;) hehe.. Så nu kan jag äntligen NJUTA!
Hon sa även att jag skulle vänta med inskrivinigen tills jag vart på VUL för man gör den tyligen i vecka 8-10 och jag är runt vecka 7-8 när det är dags för VUL som jag fattade det. :P Jag kan vekligen inte det här med veckor :P Men jag lär mig väl förhoppningsvis med tiden.
 

tredje testet

Idag gjorde jag gravtestet som vi fick med när vi gjorde ET.
 
I morgon ska vi göra ett digitalt det sista :D
Sen får det va nog med gravtester!
 
Ska ringa MVC strax och fråga lite om att jag har ont och hoppas på ett bättre svar därifrån.
Jag har även väldiga problem med min mage sedan tidigare så kan va det som spökar åxå bara att man är för fokuserad på att man är gravid och tror att all smärta har med graviditeten och göra fast den kanske inte ens har det uitan det är min dumma mage som krånglar. Min mage är världen känsligaste och har ofta diaree och ONT! Så kan lika gärna va det blir ju ngt nytt där inne så magen reagerar kanske på de med.
Hade iaf inget ont inatt men kan va för jag tog en alvedon innan läggdags.
 
Får uppdatera ikväll om samtalet för nu måste jag sticka och ringa sen cykla till jobbet blogg.se appen funkar ju inte så kan ju ej uppdatera därifrån heller!

Orolig

Är så himla orolig att jag ska få missfall :( Har rejäla mensvärkar som kommer och går men inget blod har synts till.
Känns som det är för tidigt och ha växtvärk redan nu och så här mycket.. Vet inte vad jag ska tro? Har ju aldrg vart gravid och aldrig heller fått missfall. Finns de några mer saker man kan märka missfall på?
 
Jag försöker bara va positiv till det här och inte oroa mig men jag blir rädd varje gång de kommer en mensvärk.
 
 
Uppdatering
Innan jag blev gravid lova jag mig själv att inte läsa om missfall men de lyckades jag ju inte med läst en massa idag pga av mina starka mensmärtor. Men nu ska jag inte läsa något mer om det och det verkar vara normalt att ha starka menssmärtor i början av graviditeten. Verkar inte va ensam. Så ska försöka släppa denna nu :D
Fråga ju hon i örebro idag och hon va väldigt sur av sig och fick lite dåligt bemötande tyckte jag, kändes lite som att "jag går snart på semester orka bry mig" Hade bara velat att hon sa det kan va så i början de är normalt med det sa hon ju inte hon sa ju ngt om att de kunde va livmodern som spöka när jag ligger ner, men ändå man är så orolig för minsta lilla så dom borde tänka sig för dom vet ju att man gjort IVF!
Hon säger även att du får ringa till Karlstad om något känns konstigt, jaha hur fan ska jag veta va konstigt är när jag aldrig vart gravid? Antar att hon menar om jag får smärtor så jag ej kan hantera det eller något men kändes ändå lite konstigt att hon säger så..
 
 
 
 
 

Dagens gravtest

Detta gravtestet tog jag i morse.
 
 
Imorgon ska jag ta det vi fick i Örebro sen på fredag tar vi ett digital.

Tusen frågor som snurrar i mitt huvud just nu...

Allt bara snurrar just nu i mitt huvud vad får jag äta? Vad får jag inte äta? Vad ska man tänka på? Vad är normalt?
Hur känns det att vara gravid? Känner jag rätt grejer?
Ja som sagt listan är lång..
 
Inatt hade jag sjukt jävla ont av mensvärk jag va 100% säker på att detta är nog det som kallas missfall.
Tog mig upp ur sängen och fick i mig en alvedon men vågade absolut inte gå på toa utan la mig och försökte andas djupa andetag så de inte skulle göra så ont och invänta att alvedonen skulle göra sitt. När den väl börjar värka så somna jag om och vakna i morse och då skulle jag göra ett gravtest till men va livrädd för va säker på att jag skulle ha fullt med blod i bindan men det hade jag INTE! :D Typ grina av lycka!
Har aldrig vart gravid så vet ju inte hur något känns och hur något ska vara.
Har inte tagit alvedon sen inatt och har inte haft så ont som inatt men ibland ilar det och även ibland som savg mensvärk men det anatr jag är växtvärk?
 
Ringde Örebro idag och berättade att vi fått positivt berättade även om smärtorna som kommer på natten, hon sa att de kan va att livmordern inte gillar när jag ligger ner och att de då blir sådana smärtor, skulle det va missfall skulle jag märka för de skulle komma blod. Va lite besviken över svaret för kändes som hon hade brottom när vi prata och jag ville bara veta att det va normalt så man slipper oroa sig mer.
 
Ringde även karlstad för att få en tid för vul dom skulle ringa upp men dom har ej ringt upp än!
suuuck..
 
Jag undrar om man kanske kan få mensvärk av vaggisarna jag tar?
Och att de är dom som gör att jag får sådan mensvärk får får oftast i samban med att jag tar dom kom jag och tänka på nu. Hmm? JAJA ska inte över analysera detta, men man undrar ju såklart. Vi vill ju ha detta barnet så gärna!
 

TACK!

Jag vill TACKA alla som skrivit GRATTIS! =)
Kommer köpa ett digitaltest och göra på fredag då vi har TD!
 
 

Skratta eller gråta?

Jag och sambon bestämde oss för att göra ett gravtest redan idag pga av att jag haft kraftig mensvärk av och till nu i två dagar. Så kl 16 kissa jag skulle hålla mig men gick inte så bra utan blev kissanödig igen så lyckades kissa vid 17.30 igen men sen lyckades jag hålla mig till strax efter 21. Och här är resultatet
 
Enligt testet är jag GRAVID!!!!
Jag kan inte tror på det här, känslorna är så himla blandade vi har både skratta och grina.
Till morgonen ska jag ringa till Örebro och berätta om testet är positivt då också Karltad har redan gått på semester så vet ej något jämt nu känns det som.
 
Tusen frågor snurrar runt i skallen på mig just nu!
 
 
 

Mensvärk!!!!!!!!!!

Inatt vakna jag av mensvärk :( Tänkte att när jag vaknar nästa gång är det över det är absolut ingen mens på G somnar om och vaknar av att det fortfarande är kvar, och då pratar vi inte lite molande värk utan MENSVÄRK strax innan mens ni vet, ni som har mensvärk en del har ju lyxen att inte ha. Fick panik och våga absolut inte gå på toa men efter 10 minuter gick jag INGET BLOD! PHUUU... Tryckte i mig en alvedon och hoppades på att det skulle gå över. Har kommit och gått under dagen men det är väl pga alvedonen men bara tagit den och har inte ont nu.
Vet inte vad jag ska tro, borde ha mens idag för har 14 dagar efter ägglossning när jag äter pergotime idag är 14 dagar sedan äp???
 
Jag vill verkligen inte ha denna jävla mensen!!! Snälla när fan ska det va våran tur hur jävla svårt ska det va? Blir så frustrerad.. Livet är så jävla orättvist. Har inte sagt till sabon att jag haft mensvärk under dagen eller i morse för att förstöra hans dag han tar det här väldigt hårt men nu när han kom hem såg han ju på mig och jag bröt ihop hade tänkt berätta när han kom hem ändå. Men han blev ju med ledsen och du känner din kropp och du har aldrig haft fel när det gäller din mensvärk. Till sist sa han det är fan lättare att köpa en unge!! :(
 
Men så länge inge blod syns till är jag GRAVID!!
 

Jag tror jag blir GALEN snart!!!

Känner mig så himla frustrerad och jag vill bara veta om vi lyckats eller inte. Samtidigt ibland känner jag bara NEJ jag vill fan inte veta. Det ändras fort idag har jag ändra mig 100 gånger angående det här. Tycker verkligen det här är skit jobbigt! Ska bli underbart och jobba under veckan annars hade jag nog blivit helt jävla GALEN! Det värsta är om vi får minus jobba under helgen och hela nästa vecka med så kommer aldrig hinna och få va ledsen :( Och lör-sön sover jag på jobbet :/ Men nu ska jag inte tänka på det utan är gravid så länge jag inte får mens..
 
Önska det fanns ett säkert gravsymtom som alla fick, förutom ett plus då så klart ;)
 
Läste nyss att godis och chips inte alls va bra under en graviditet det är typ det ända jag ätit i helgen, PREFEKT!!
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!
 
Jag vill bara att det ska bli fredag så jag får veta. (Fast när det väl är fredag kommer jag inte våga testa)

Allt går upp och ner hela tiden..

Just nu går allt upp och ner för mig, idag är en rikitgt tung dag allt känns jobbigt och jag vill bara gråta.
Får panik över små saker som egentligen inte spelar någor roll mitt humör är HEMSKT jag är sjukt grinig och arg mest hela tiden. Jag kommer på mig själv ibland till och med.
Men nu är det snart bara 5 dagar kvar tills vi ska testa så är väl inte så konstigt att allt går upp och ner heller, hela den här IVF resan är ju påfrestande.
 
Symtomen hänger fortfarande kvar hade hoppats på att mina ömmabröst skulle sluta göra ont men det verkar inte vilja ge sig. Sen detta med mat och att det smakar gott är också kvar.
 
Ursäkta att jag är lite negativ idag ska försöka bli glad tills i morgon igen ;)
 

En vecka kvar till TD!

Idag är det en vecka kvar tills vi har testdag vilket känns helt jävla sjukt, EN VECKA till vi får reda på om vi har något som växer i magen. Det känns så himla konstigt, men har nu dom senaste dagarna kunnat släppa lite på det, jag tänker inte hela tiden på det som jag gjorde i början. Jag kan slappna av lite mer och tänka på andra saker än just det. Jobbar Mån-Fre nästa vecka vilket är PERFKET! För annars hade jag nog blivit galen av att bara gå hemma sista veckan och tänka, när man jobbar hinner man ju inte tänka så mycket på det.
 
Symtomen hänger fortfarande kvar..
 
 
Vill även önska er alla en glad midsommar!
 
 

Svar på kommentar

Kristina
 
Hej!
Vi är på precis samma plan vad gäller känslorna kring testdagen! Känns som en evighet kvar och en evighet sen vi var på kliniken sist. Tänk att du ska testa redan nästa fredag, helt galet! Jag börjar känna mig lite mer som mitt vanliga jag, inte lika vansinnestrött trots job. Är i och för sig sjukt trött nu, men sov rätt dåligt inatt. Förra veckan frossade jag i allt onyttigt, ville ha fikabröd och glass konstant. Den här veckan tvärtom, vill bara äta nyttigt (inte alls likt mig). Inte så mkt symptom annars, kan helt glömma bort att jag ruvar. Imorgon ska vi på grillfest, ska smussla med lite alkoholfria varor jag köpt, vill inte riktigt att alla där ska veta vad vi håller på med.
Glad Midsommar!
Kram K
 
Svar
 
Ja i morgon är det bara en vecka kvar PANIK! Jag kommer aldrig våga testa :S
Uhh jag trycker i mig allt jag kan komma åt nyttigt som onyttigt.
Jag önska mina bröst kunde återgå till det normala igen iaf slippa det onda strl gör inget ;)
Jag har kommit på en ursäkt att slippa dricka så slipper tänka på det men vi gjorde så när sambon fyllde 30 vi hällde alhoholfri öl i glasen till han eftersom vi hade ÄP på måndagen och fest på lördagen ;) Bra med alkoholfria alternativ :P
Nej ingen i vårat umgänge vet om att vi gjort IVF bara mamma!
Glad midsommar till dig också!
KRAAM
 
 
 
 
 
 
 

En vecka som ruvare..

Idag har jag vart RUVARE i en vecka fast det känns som det är mycket längre om man säger så.
Ruvartiden är det värsta med hela IVF tiden tycker jag än så länge, jag är skit glad för att tiden går sakta på ett vis för jag vet inte ens om jag kommer våga testa den 29 juni vilket jag måste för dom stänger just den dagen och dom vill ju veta men just nu känner jag att jag aldrig kommer våga.
Men på ett sätt vill jag bara att tiden ska rusa iväg så vi får veta om det är någon som växer i min mage eller inte.
Det är väldigt blandade känslor kring "testdagen"
 
Men idag har jag inte alls haft sådana mens smärtor eller vad jag ska kalla det för så ont gjorde det inte men jag tror bara att jag fick ren PANIK över att jag inte skulle va GRAVID!
Jag har den inställningen att jag är GRAVID men ibland blir jag så jävla rädd att det inte ska vara så och då får jag panik. Och mensvärk behöver inte vara något negativt det kan ju va växtvärk men ibland kan man inte va postiv utan man kommer in i ett negativt spår och stannar där en stund. Som tur va vart det inte länge denna gången.
 
Hur mår ni andra ruvare/ruvat som läser min blogg?
 
Mina bröst fortsätter ömma och är som två stora bomber, hur länge sitter otrivellsprutan kvar?
Jag är även grymt sugen på ALLT möjligt, och även ibland när jag äter vissa saker är det bara så sjukt gott sen har det ju hänt att det kväljer mig istället så inte allt som är gott om man säger så ;)
Sen tycker jag att jag kan må små illa/bakfull på morgonen men vet inte om det är en inbillning eller vad sen är jag sjukt trött, idag har jag inte sovit middag pga av jobb och jag kan säga att jag har skit svårt att hålla ögonen öppna nu.
 
 
 
 
 
 

Svar på kommentar

Kristina

Har också haft mensvärkslikandesmärtor, var extremt igårkväll på vägen hem från biobesök, blev bättre när jag väl var hemma men fick gå sjukt långsamt. Hade även lite magknip på jobbet efter lunch. Ska försöka att inte tolka och fokusera allt för mycket på symtomen, lättare sagt än gjort.... Kram!

Svar

Nej det är ju så men det va en en som skrev en bra sak på familjeliv nu faktiskt till mig
"Nu tolkar vi alla konstiga kroppssignaler på ett positivt sätt och håller fast vid tanken att vi är gravida till dess att våra tester (på rätt dag) säger något annat!"

Så ska försöka hålla mig till det! =)
Men det är lätt att få panik.

RÄDD

Jag har vart gansla lugn och så inför den här ruvningen sen kommer det vissa dagar man bara har panik och vill veta. Igår och idag har jag haft ganska mycket mensvärk inte så jag behövt tagit alvedon men jag känner av det. Nu är jag livrädd att mensen ska komma varje gång jag är på toa! :( Vet att man har växtvärk och så men eftersom jag aldrig vart gravid så vet jag inte hur det känns. Och tycker det kanske är för tidigt för sådana symtom redan nu?
Har ju inte ens ruvat en vecka. I morgon blir det en vecka!

Ruvningstiden är fan det värsta med hela IVF jag som oroa mig för sprutorna det va inget emot väntan!

Svar på kommentar

Kristina

Hoppas hoppas hoppas för oss alla som kämpar!! Njuter med en ledig dag efter en-dagsjobb igår (jobbar förresten som sjuköterska) :) Känner mig inte lika trött idag, skönt med lite omväxling. Har också extremt ömma bröst men ingen illamående tack och lov! Fick du också med ett billigt gravtest från er klinik? Har hört att de kan vara lite luriga så jag kommer nog köpa finvarianten och testa med båda när det är dags.... nojig?? :) Kram Kristina

Svar
Ja jag hoppas också men igår och idag har jag haft mensvärk som kommer och går och ibland känns det som att den kommer när som helst :( Inte ens ruvat i en vecka..
Så har lite små panik men just nu har det lugna sig och jag känner de inte alls.

Va glad för det jag tror jag har alla gravsymtom som går jag vet nu hur det är och va gravid och sugen på ngt för det är jag hela jävla tiden. Dumma progesteron!!
Ja det fick jag! :D har flera gravtest hemma så kommer ochså göra flera st.
KRAM

Bä bä vita lamm

Bä, vita lamm
har du någon ull?
Ja, ja kära barn
jag har säcken full:
helgdagsrock åt far
och söndagskjol åt mor
och två par strumpor
åt lille lille bror.Kom på mig själv nyss jag nynna på den barnvisa och smekte min mage.
Åhh va jag hoppas att det är något som växer i min mage.
Vi är värda det nu, vi har väntat tillräckligt!

Sugen på allt möjligt

Jag har kommit på en sak till som progesteronet ställer till med, jag är sugen på allt möjligt konstigt till och med saker jag inte är så jätte glad i annars. Som i lördags blev jag super sugen på MAJS jag kan äta lite men inte mycket.

Alltid hungrig och sugen på något!
Jag skulle börja stenhårt med LCHF idag då jag har mycket problem med min mage så har det hjälpt en hel del så jag mår bättre men nu har jag tryckt i mig två knäckebröd med mjukost med smak av vitlök! Inte det värsta man kan trycka i sig men det lär nog inte gå och full följa detta till 100% så länge jag tar dom :P

Har ni fått så här?

Mår pyton

Idag mår jag verkligen inge bra, jag känner mig bakfull fortfarande och mår illa. Min mage är som en ballong speciellt efter jag sovit då är jag jätte gasig och måste både rapa och fisa (ursäkta)
Brösten fortsätter ömma och svälla.

Allt det här hade vart kanon och jätte bra om jag visste att jag va gravid då hade jag med glädje mått så här dåligt men jag tror det är progesteronet som spökar med mig för den ger ju gravsymtom.

Och eftersom jag aldrig vart gravid så är det svårt och veta hur det känns.

Jag är ju bara på ruvar dag 5 så känns som det är alldeles för tidigt för så mycket symom.

Skulle även äta lax och sallad förut det fick inte, han ta några tuggor innan det kväljde mig och jag fick spotta ut det och sen va jag inte sugen på det mer.

Så just nu spelar min kropp ett jävla spel med mig!!

TRÖTT!

Ända sen jag gjort ÄP har jag blivit väldigt trött, jag sover jätte länge på morgonen vilket jag aldrig gör annars. Jag sover även en gång på dagen vilket jag heller inte brukar göra för jag får så svårt att sova på kvällen men somnar utan problem nu även om det blir en liten lur på dagen.

mina bröst har nu även svällt upp jag trodde jag inbilla mig men min sambo sa det utan att jag sa det först så de är lite större än vanligt. Dom får gärna sluta och ömma vet ej hur länge otrivellen sitter i? är ju en vecka idag sen jag tog den. Det får gärna fortsätta ömma och så men då ska det va av rätt anledning en GRAVIDITET! ;)

Annars mår jag bra känner mig lite bakfull idag jag vet inte om det är för att jag är trött eller vad det är men är fortfarande väldigt lätt irriterad!
Svar på kommenatar

Johanna

Det är olika beroende på vilket progesteron man tar. Men det ljumna vattnet är ju för att den ska glida in smidigare så det är ingen fara att missa att göra så. När det gäller symptom så kan man få en hel del av progesteronet samt att ägglosningssprutan kan sitta i ett tag också.

Svar

Ja det är ju efter denna ägglossningsprutan som brösten börjat ömma så det är ju garanterat av den iaf, men brösten har svällt upp nu också till och med sambon märkte det idag och skrek rätt ut. haha!
Hållt på ca en vecka nu så borde väl släppa snart eller så får de gärna stanna men då ska de va för en graviditet!

Jenny

Konstigt... jag har bipackssedel med i mina förpackningar. Iaf så är det applikatorn man ska skölja i ljummet vatten efteråt, inte tabletten =) Så nu behöver du inte oroa dig. Om du vill läsa kan du söka på lutinus på google så kommer du in på FASS =)

Svar

Ja jag tycker med det är konstigt men finns inte någon i någon av förpackningarna! :/
Men ska gå in på den sidan och kolla tack för tipset.

svar på kommentar

Kristina
Vi är strax över 30 båda två, maken några år äldre än mig. Hur är det med er? Jag varkar ha fått en annan form av Progesteron, jag tar min varje morgon, heter Crinone. Tas 21 dagar från och med ägguttag, sen gravtestar dagen efter sista dosen. Tänkte som de andra tipsa om Fass.se, där får du all info om läkemedlen. Fattar inte hur jag ska kunna jobba imorgon, igår blev det en tupplur på 2 timmar efter lunch.....
Svar

Jag är 24 och min sambo 30. Jag har hört om den där Crinone men den fick jag inte men läst att många tar den.
Jag är också jätte trött har jag märkt, sov 45 min igår under dagen det brukar jag aldrig göra, och nu är ja med as trött så jag skulle kunna somna men får väl försöka vara vaken.
Ja jag får prova den sidan :D Ska strax kolla in den.
Vad jobbar du med? Jag jobbar som dagisfröken och personligassistent.

Progesteron

Läste lite om progesteron som jag tar 3 gånger dagligen.
Läste på förpackning nu att man ska ta ljummet vatten på den innan man för in den, det har jag total missat!
Men det kan ju inte va så allvarligt väl?
Dom smälter ju och jag måste ha binda.

Sen läste jag även att man får gravsymtom han progesteron? Stämmer det?
Finns ju ingen bipacksedel med så svårt och veta.

På ett sätt är det väl bra om de ger samma symtom för då är det ingen idé att fokusera så mycket på symtomen man har och kan få blir lite lättare att slappna av.


Svar på kommentar

Kristina

Hoppas ångesten lagt sig och du fått njuta istället! Jag går och inbillar mig att jag ska få en massiv blödning närsomhelst. Absurt vilken oro det finns inför varje toabesök! Inte alls lika öm idag men blir också yrare än vanligt när jag ställer mig upp. Jag höll mig hemma från jobbet denna vecka, sjukt stressig psykisk och fysisk arbetsplats. första gången någonsin jag varit hemma och prioriterat min hälsa. Känns konstigt att komma tillbaka på måndag! Önksar dig en ångestfri ledighet!
Svar

Nu har jag lyckats stressa ner lite så nu hoppas jag att jag inte ska stressa upp mig så här mycket något mer på LÄNGE! Usch det har inte jag börja oroa mig för än men lär väl bli efter midsommar då det närmar sig TD.
Okej det låter klokt jag jobbade samma dag jag återförde och i går men nu har jag några dagars vila som jag ska njuta av. Hur gammal är du och din sambo? Du behöver inte svara om du inte vill!

Stressat ner lite..

Har lyckats stressa ner lite nu, vilket är väldigt skönt. Skulle kunna stressa ner lite till men det kommer nog snart huvudsaken är att jag kunnat stressa ner lite så det går åt rätt håll iaf.

Mina bröst fortsätter ömma och bröstvårtorna står 24/7 och jag tycker även att jag har lite värk i magen som svag mensvärk fast ändå inte så svårt att förklara.
Humöret är inte heller det bästa idag slängde jag ut en låda ur garderoben rätt i sängen av ren ilska så det flög kläder i hela sovrummet. Men det va bra på ett sätt för nu har jag vikt in alla kläder i fint i garderoben + att jag fick ordning på kläderna i den stora garderoben så det förde ju med sig något bra. ;)

Dagarna går ganska sakta tycker jag men jag är bara glad för det jag kommer aldrig våga TESTA!
Jag känner ingen stress alls för att testa tidigare jag känner mer att jag kommer nog inte ens våga testa på testdagen utan kommer bara invänta mensen ett par dagar och sen testa om den inte kommer.

Jag har 1 gång under detta året vi försökt behövt göra ett gravtest och det va ju såklart NEGATIVT och aldrig mått så dåligt som när jag fick det resultat så efter det har jag aldrig mer tagit ett gravtest har inte behövt heller för min mens är så exakt!
 


Skrika rätt ut!!!

Ojoj idag är verkligen inte mitt humör på topp, det har gått bra på jobbet men nu när jag kom hem och kände efter så känner jag bara hur jag har lust att skrika rätt ut för att allt är fel.

Jag hatar den här känslan inte första gången jag har så här jag har lite problem med min stress och exakt så här känner jag då, så vet inte om det är stressen som tar övertaget om mig eller om det bara är hela IVF grejen som tar knäcken på mig. Men det har vart så jävla mycket nu dom senaste veckorna så nu lägger väl hela jag av.
Jag måste stressa ner det vet jag det är inte bra för mig och vara så här och jag vill verkligen att det ska ta sig.
Så nu ska jag baka en vitkladdkaka och sen ska vi grilla så nu ska jag bara försöka stressa ner så gott jag kan.  och NJUTA! Jobbar inte förens på onsdag nu så jag har lite tid på mig att ta det lilla lugna.

Känner egenligen inte så mycket känner lite ömhet på höger sida när jag ställer mig upp och sätter mig ner, mina bröst gör så jävla ONT så ni anar inte men dom va ju ömma innan ÄP så har nog inte med detta att göra tyvärr!
Går knappt att ha BH på sig.
Jag blir yr fortfarande ibland och det sticker till ibland på sidorna av magen eller vad man ska säga snett under naveln.


Svar på kommentar

Kristina

Hej igen! Vet inte vad som menas med lång eller kort, antar kort. Fick komma till kliniken en fredag, måndagen efter fick jag mens och fick börja med sprutorna på onsdagen, knappt två veckor senare äggutplock och tvådagar efter det återförande :) Knappt så jag hänger med på allt som händer trots att man väntat och velat så sjukt länge! Försöker inte hoppas för mycket, jag är väldigt bra på förträngning :) Har du 29 juni för att de sen stänger för sommaren? min klinik stänger men de kommer att ringa mig i mitten på juli för att höra svaret sen beroende på den planera in eventuellt ultraljud. Som sagt, hemskt kul att vi kör parallelt, håller tummarna för oss båda!
Svar
Då skulle jag tro det är den korta för det låter som samma som mig.
Jag vet inte om det har med att det stänger? Kanske är därför? För dom stänger just den dagen. Men brukar inte test dag va 16 dagar efter återföring? Det verkar väldigt olika beroende på vart man gör IVF!
Nä man vågar ju inte hoppas helt 100% men jag tror ju att det kommer ta sig nu, vilket jag egentligen kanske inte borde min sambo är mer tillbaka och säger att jag inte ska våga hoppas för mycket men jag vet inte det känns bra samtidigt som jag är LIVRÄDD!
Men man vill ju det här så sjukt mycket.

Man funderar en gång extra..

Fort jag gör något så tänker jag en gång extra ifall det kan va något jag tänkt göra som kan påverka det lilla embryot. Jag är rädd att jag ska göra något som förstör det hela, vilket jag vet att jag egentligen inte kan.

Jag borde kanske ta det lite lugnt men det är det jag är sämst på om man säger så, jobbade från 22-17 nu ska jag iväg och handla. Ska försöka stressa ner i morgon efter jobbet. Haft några stressiga veckor och har svårt att komma ner i varv men vet att jag borde lugna mig lite.

I morgon jobbar jag på dagis vilket är mer lyft och så, men ska försöka slippa undan de så gott de går och sitta mycket med barnen på golvet ;)

Igår på väg hem från Örebro stannade vi på mc donalds och köpte en varsin
Cheesburgare men våga inte äta hel för det är så onyttigt ;) haha! Jag är skadad!! Kommer va idiot efter dom är veckorna :p


Svar på kommentar

Kristina

Hej!
Vad glad jag är att ha hittat din blogg! Jag är också ruvare sen igår. Första försöket. Hade vansinningt mkt ångest innan vi kom till kliniken, visste inte om något av mina 2 guldägg hade tagit sig. Jag ska testa 2 juli. Känns vansinnigt overkligt!

Svar

Åhh va kul att du hittade hit..
ÅHHHHH SAMMA DAG?
2 juli? Jag har 29 juni..
Ja jag håller med, det är svårt att inte sluta tänka på det heller. Men idag tycker jag ändå att jag kumnnat släppa det lite men rädd att allt jag gör kan förtöra det hela men läkaren sa ju att man skulle leva som vanligt så är ju ingen fara men man blir så himla orolig för minsta lilla.

Gjorde du långa eller korta?


Tusen tack till er alla..

Som skrivit lycka till, blir så glad! :) Att starta denna bloggen är bland de bästa jag gjort. Det är helt underbart att få så fina och stöttande kommentarer och det betyder mycket! <3


Blandade känslor

Jävlar va blandade känslor det här är, det märker jag redan. Man är så jävla
glad Samtidigt som man är livrädd att det inte ska ta sig.

Jag har ju gått in med inställningen att det här är vårt guldägg och så är det bara. Och ska ska fortsätta ha det.

Men ändå så vågar man inte hoppas 100%. Men jag vill det här mer än allting annat så fan om det inte ska ta sig nu alltså :p


Nu är man ruvare! :)

Har nu satt tillbaka ett ägg som va fyra celligt. Dock inga till frysen men det känns helt ok ändå för detta är vårt guldägg har jag bestämt.

Jag skulle leva precis som vanligt!
Så nu är jag lite små nervös men ändå känns det himla bra.

Test dag har vi den 29 juni! :)


Svar på kommentar

Johanna

Jag har ju gjort tre försök och på det sista som tog sig var jag nog mest avslappnad av dom alla och försökte leva som vanligt bortsett från alkohol och stora mängder kaffe. Mitt tips är att försöka slappna av under hela processen vilket är mycket svårare än man tror speciellt när det är första gången.

Svar

Okej. Ja det är nog rätt svårt jag känner mig ganska lugn faktiskt måste jag säga men det är nu det efter i morgon kommer man väl över analysera allt som händer och känns. Men jag ska försöka leva på som vanligt. Jag dricker inte kaffe som tur är så det är skönt.


Inget samtal

Inget samtal från örebro så i morgon blir det återföring!
Uhh så spännande..
Kommer fan inte våga röra mig på två veckor, men ska försöka leva så normalt som det går.


hur har du som gjort IVF levt under ruvartiden?


Inget ont alls..

Dagen efter äggplock är här och jag känner absolut inget. Så det är sjukt skönt att inte ha ont.
Däremot är jag väldigt trött och lite yr av och till men det är det ända.

Hoppas innerligt att dom INTE ringer idag det betyder isf att ett eller flera ägg blivit befruktade.
Klockan 13.45 ska vi va i örebro i morgon för återföringen.


Svar på kommentar

Tina

Måste bara säga att du ska vara väldigt glad för att du fick bedövning. Jag gjorde det med lugnande men utan bedövning och måste säga att det var allt annat än en trevlig erfarenhet! Det finns många sjukhus som kör utan bedövning..

Svar

Ja jag hörde att det va väldigt olika från sjukhus till sjukhus, jag hade aldrig klarat utan!


Svar på kommentar

Johanna

Skönt att höra att allt gick bra.
När vi gjort behandlingar så har det inte varit några problem att jobba efter återföring eftersom man inte får några mediciner.

Svar

Ja det är verkligen skit skönt måste jag säga! Nu är det värsta över, fast väntan i 16 dagar innan man får göra ett test lär inte va så rolig heller men det är inte samma oro.

nej det borde ju inte vara det :D


Svar på kommentar

Emelie

Vad skönt det var att läsa att äggplocket gick bra och att det inte gjorde ont som du trodde det skulle göra. Precis som du skrev så är det även så för mig, att det är äggplocket som oroar mig mest. Jag och min man var infomöte för tre veckor sedan men måste vänta tills september innan det blir dags för oss. Sommarstängt och andra par före oss i kön gör att vi får vänta.

Jag hoppas du får en härlig kväll och att du inte får mer ont. Jag håller mina tummar vid återföringen :-)

Kram Emelie

Svar

Du behöver verkligen inte oroa dig det är ingen fara alls. Åhh det är så dummt detta med sommarstängt något ställe borde va öppet tycker man, men man förstår ju att dom också vill ha semester men väntan är så jobbig. Jag hade tur att min mens skulle komma 9 dagar efter infomötet så då hann vi innan semestern.

Tusen tack! =)


Några timmar efter..

Nu har det gått några timmar och jag mår bra inge ont eller så. Är bara väldigt trött har sovit en hel del men ändå trött men nu ska jag försöka att inte sova något mer innan jag ska lägga mig märks och se om det går. Men har inget ont eller så kan komma någon svag mensverk och när jag sitter och sen reser mig kan det ömma lite men inget annat. Sköterskan sa att man får ofta ont ganska direkt efter inte senare.

Så i morgon ska jag iväg och jobba några timmar men det är personalmöte så behöver inte anstränga mig direkt, sen på onsdag kväll jobbar jag från kl 22-17 på torsdag men det ska man väl klara av hoppas jag. Får ta det lugnt. Nu mitt i skrivande kom jag på att jag skulle fråga angående detta med jobb efter återföringen men det glömde jag men hon sa att man skulle leva som normalt.
Jaja det löser sig. kan ju ringa dit i morgon och höra inte värre än så.


Äggplocket

Vi kommer dit och blir inskrivna sambon får gå och lämna spermaprov och jag får gå in i ett rum där jag får en säng + kläder som jag fick klä på mig. Sen kom sköterskan in och förklarade hur allt skulle gå till + att hon satte infarten. Vid kvart över 8 skulle jag ta en lugnande tablett + alvedon. Sen vid kl 9.10 kom hon in igen och då va det dags fick kissa först sen fick jag träffa läkaren som skulle göra äggplocket även hon som va i labbet och kolla hur många ägg vi fick och en sköterska till + den andra sköterskan så va 4st.

Själva äggplocket började med att man tvättade och sen fick man bedövningen ( den jag va mest orolig för ) men den kändes inte jag blev helt chockad när dom sa att det va klart! Så ni som är oroliga över det va inte de. Själva plocket gick också fort jag kollade aldrig på skärmen eller så utan va mer fokuserad på andningen men det gjorde inte ont utan mer en obehaglig känsla men det va max 3-4 gånger man kände den så jag kan säga att detta är absolut inget att oroa sig för! Jag skulle inte
Må dåligt om jag va tvungen att göra det igen.

Efter fick man vila 1 timme sen kom hon med resultatet av äggen vi fick 5 ägg vilket känns väldigt lite men hon sa att det va bra så får lita på det :) Det handlar väl egentligen inte om hur många ägg man får utan kvaliten på äggen är ju viktigare så får hoppas vi har ett GULD ägg!

Så på onsdag ska vi vara i Örebro igen om dom inte ringer och säger att inget ägg blev befruktat vilket vi inte tror.

Mår inge dåligt nu efter bara väldigt trött så lär bli liggandes i soffan när vi kommer hem. Sovit mellan Örebro och Karlstad men fortfarande trött.

Det är väldigt svårt och skriva så ni får bara fråga om det är något ni funderar över :)


Nu är vi inskrivna..


Framme i Örebro..

Nu sitter vi på universitets sjukhuset och väntar på att informationen ska öppna så och så :) Vi är lite tidiga men bättree det än sen. Sambon är riktigt nervös och jag börjar bli ;) Men detta kommer gå galant har jag bestämt!

Uppdaterar mer sen när vi är klara
Tusen tack för alla lyckohälsningar.


I morgon är det dags..

I morgon är det dags att åka till Örebro och göra första IVF! Känns helt jävla sjukt måste jag säga.
Känns som jag inte rikigt fatta att det händer i morgon. Innan denna veckan är slut är jag en ruvare..
Det är både skrämmande och spännande..
Jag är väldigt orolig inför själva äggplocket men försöker att inte stressa upp mig utan ta det som det kommer i morgon kommer be om att få max av allt ;)

Kommer uppdatera i morgon om hur det gick!


Färdig!

Nu har jag tagit färdigt alla sprutorna :) vilket känns helt jävla underbart! Jag klarade det! Nu är det bara att invänta måndagen, och det är väldigt nervöst men ändå spännande :)


Tankar

Under hela den här resan (utredningen + ivf) så har allting gått så bra för mig.
Inga fel på mig eller killen, jag får ägglossning av pergotimen och jag verkar har fått goda resultat av sprutorna.
Det är nu man blir så frustrerad eftersom allt går ju så bra men det är just detta med att det ska ta sig som inte vill sig, varför?

Nu vet vi ju inte hur det går med IVF eftersom vi är ju inte klara än och vi hoppas ju verkligen att det ska ta sig nu! :D

Men ni kanske förstår vad jag menar? Att allt är ju så bra. Finns dom som har massa fel och ena med det andra som det tar sig för fortare än vad det gjort för oss. Man blir bara så frustrerad. Hade något vart fel hade det var lättare att acceptera.


ÄNTLIGEN!!

Nu va sista puregon och cetrotiden tagen, vilket känns jävligt underbart måste jag säga! :D
I morgon kl 21 ska jag ta otrivellen sen INGA mer sprutor!
Jo en massa på måndag då men de är ju inte i magen iaf.

Känns så himla skönt att jag klarat allt så bra så här långt i IVF, jag trodde aldrig jag skulle palla detta med sprutorna eftersom jag är extremt spruträdd. Men här sitter jag och har tagit sprutor på mig själv i över en vecka skulle min pappa veta detta skulle han svimma!


Åttonde sprutan

Idag är det åttonde sprutan med puregon och i morgon tar jag den sista och tar även den sista cetrotiden i morgon! :) ska bli gött och slippa skiten men idag gjorde inge ont alls vilket va skönt.

Jag trodde verkligen jag skulle må pyton av sprutorna men de har jag inte gjort vilket är underbart endast humöret som vart lite upp och ner men de är ändå bättre än och må skit! :)

Är jätte nervös inför måndag men ändå är det spännande måste jag erkänna.

Så här ser cetrotide sprutan ut när man öppnar förpackningen så man får blanda och fixa i ordning själv innan.


På måndag är det dags! :)

Allt såg jätte bra ut och hade perfekt med ägg inte för få och inte för många :)

Så på måndag ska vi göra vårt äggplock så nu är det pirrigt! :)


Vul

I morgon är det dags för ultraljud hoppas vi har fått många fina ägg.
Vi får väl även reda på när äggplock kommer ske eller de måste vi pga jobb.

SPÄNNANDE!!! :)
Till veckan blir man ruvar shit känns helt konstigt nu när jag tänker på det men även underbart!


Sjunde sprut dagen

Idag är det sjunde sprut dagen med puregon och tredje med cetrotide. Är öm över hela magen och de gör ont att ta dom:/ usch! Hoppas det är sista dagen idag med cetrotide men tror inte det har tyvärr 4st kvar.. Suuuuck! Men får bita ihop.


Humörsvägningar

Det är vad jag har fy fan alltså mitt humör är hemskt! Ena stunden känns allt ok nästan kan allt va ett rent helvete stör mig på precis allt! Jaja men det är lätt värt det iaf det man får fokusera på. Jag mår ju inte så dåligt av humöret värre för alla andra i min närhet som får ta skiten..


Sjätte dagen

Idag har jag tagit sjätte sprutan med puregon och andra sprutan med cetrotide. Det va lite ömt idag efter gårdagens cetrotide jag hoppas inte hela magen är öm i morgon blir svårt och sticka då :/

Men mår inge dåligt alls av sprutorna inte än iaf :) Så det känns jävligt bra.
Hoppas det fortsätter så..


Svullen

Så här blev jag efter att ha tagit Cetrotiden, röd och svullen + att det kliar som fan men det stog att det va vanlig biverkning.


Femte dagen

Nu va femte sprutan med puregon tagen + första cetrotide sprutan den va lite krånglig och ta mycket att göra innan man väl kunde ta den om man säger så.

Någon annan som tagit cetrotide?
Vad tyckte du?


Blodprov

I morse va jag och tog ett blodprov och det visade att allt va bra så jag ska fortsätta som vi planerat så får vi se om de blir några ändringar på torsdag när jag gjort vul.

Känns iaf super skönt att blodprovet visa att allt va ok! :) Slipper man fundera på det. Men mår ju bra så trodde nästan de men man vet ju aldrig säkert.


Fjärde sprutan

Dagarna bara rusar iväg och jag är redan på fjärde dagen med puregon.

I morgon börjar jag även med cetrotide + att jag även ska lämna ett blodprov tidigt till morgonen hoppas det visar att allt ser ok ut.

Mitt humör är verkligen super kasst måste jag erkänna sjukt lätt irriterad och jag stör mig verkligen på ALLT! Min hy är också väldigt dålig vet ej om de har med det här att göra eller inte men va riktigt längesen min hy va så här dålig.

Äggplocket närmar sig ju också och jag börjar bli små nervös, som sagt jag är en väldigt orolig typ och rädd för allt som har med doktorn och göra och absolut allt som kan göra ont. Men jag ska försöka och inte va hysterisk som jag va vid äggspolningen ;)

Har ni några frågor är det bara och fråga jag svarar så gott jag kan :)


Tredje sprutan

Nu är tredje sprutan tagen och idag gjorde det faktiskt lite ont kom säkert åt en nerv eller något, nu menar jag inte as ont utan att jag kände det.

Än så länge har jag inte haft några biverkningar det ända jag märkt är att jag blir fort irriterad och tappar humöret men de är det ända så de kan man ju leva med iaf jag värre för sambon ;)


Andra sprutan

Nu va andra sprutan tagen och det va smärtfritt idag med. Det svider lite efter men inget mer.
Det känns så overkligt på något vis.


Svar på kommentar

Johanna

Kul att ni ska göra behandlingen i Örebro. Vi har gjort våra tre där och är supernöjda med dom som är otroligt trevliga och snälla :-) Lycka till med allt nu och hoppas ni får ert plus snabbt.

Svar

Åhh va skönt och höra att du är nöjd! Hört flera som är det så hoppas vi också kommer få vara det.
Tusen tack! =)


RSS 2.0