Första sprutan

Nu har jag tagit första sprutan och det gick jätte bra, tror vi gjorde rätt iaf.
Och det gjorde inge ont heller så hoppas det alltid är smärt fritt.
Känns iaf underbart och va igång!


Svar på kommentar

Johanna

Hej!

Förstår att ni är spända på att starta.
Ska ni göra behandling i Örebro? (tänkte på förra bilden).

Svar:

Jag fatta mig inte på hur man kommeterar på din blogg så skriver här istället, hoppas det är ok..
Ja vi ska göra IVF i örebro =)


Svar på kommentarer

Emilie

Tack! :) Hur går de för er skulle inte ni på infomöte?Tusen tack till er ella som som skrivit lycka till! =)


I morgon börjar våran IVF - resa

I morgon kväll runt kl 21 ska jag ta min första spruta med puregon sen på måndag den 4 juni ska jag och lämna ett blodprov det är för att jag inte ska bli överstimulerad bla sen torsdag 7 juni ska jag till Karlstad och göra ultraljud sen mellan den 11 - 15 juni blir det äggplock och återföring.
MENS!

Nu har min mens kommit så i morgon är det bara att ringa till Arne så får vi se om jag börjar i morgon eller på torsdag SPÄNNANDE!!!


Läser lite information

När vi va i Karlstad hos Arne fick vi med lite papper hem, har nu suttit och läst igenom dom. Mensen är nära om man säger så och jag kände att jag ville kolla igenom allt igen. Min sambo ska få hjälpa mig att gå igenom all medicinering han fatta det bättre än mig ;)


Svar på kommentar

Emilie

Erbjuds ivf endast för ett barn? Hur blir det med syskon?

Svar:

Jag vet faktiskt inte. Tror kanske man får betala för syskon försök själv om man inte har massa ägg i frysen då får man säkert änvända dom men vet ej säkert. 

Någon som vet?


Äter ni något mer än folsyra?

Jag äter folsyra och har gjort av och till under tiden jag ätit pergotime nu när vi fick reda på att vi skulle få komma på infomötet har jag ätit regelbundet missat någon gång.

Undrar om ni äter något annat än folsyra som är bra inför graviditet?


Nu är det nära till mens..

Igår börja jag känna av att
mensen är på G och det känns även så idag så nu är det nog inte länge kvar tills den kommer. Så nu väntar jag på att den ska komma :)

Börjar bli väldigt pirrigt!Inväntar BIM

Här går dagarna undan och snart är det BIM vilket vi längtar efter så vi får komma igång även om det är lite små nervöst och lite osäkert så ser vi ändå positivt på de här och går in med en positiv inställning. Har nu fått alla mediciner så vi är som sagt redo! :)
Känner även av att mensen är på G så hoppas inte det är falska symtom men den brukar ju inte va sen så hoppas jag innerligt att den inte ska krångla denna månaden och ska mensen krångla ska det va för vi är GRAVIDA! ;)

Vilken dag ca är det man gör äggplocket? Jag har inte riktigt fått med mig det. ;)


Svar på kommentar

Emilie

Jag hade en kollega som påbörjade behandling i somras. Hon kom och grät för lite allt
Möjligt ;) annars gick det bra. Det gick på första försöket. De har en liten son nu.

Svar:

HAHA ja risken är väl att det blir så för mig med, är sjukt känslig redan..


En bra känsla

Efter vi har vart på mötet känns allt så bra och jag känner att jag är redo för det här även om jag är rädd inför äggplocket.
Tror även att det kan va för jag berättat för mamma det är en klump i magen som är borta och det är skönt att ha hennes stöd.

Jag bara längtar till att få mensen sen gör det absolut inget om det tagit sig heller men mensen får gärna va i exakt tid som vanligt! :)

Jag hoppas inte jag blir dålig av all medicinering bara det är ngt jag undrar mycket över hur kroppen kommer reagera på det. Hur har du och din kropp reagerat?


Svar på kommentar

Emelie

Vad innebär den långa? :) När får man den?

Svar:

Jag du jag är faktiskt inte så säker på va det innebär jag vet att den tar längre tid än den korta och att man tar en nässpray så mycket mer än det vet jag faktiskt inte. Jag fatta som att man får den om man har egen ägglossning. Så har du ägglossning av dig själv är det stora risker att du får den långa metoden om jag fattat det rätt.


Svar på kommentar

Emelie

Jag och min man ska också på infomöte, på måndag. Jag är så nyfiken och har hur många frågor som helst :-) Hur avgör läkarna om man ska köra den korta eller långa metoden? Vad roligt att ni få komma igång innan semestern, jag hoppas vi också hinner det. Jag längtar samtidigt som jag är sjukt nervös.

Svar:

Åhh va spännande! Jag hade med frågor men fick svar på alla så behövde inte fråga. Men man kommer ju på frågor i efterhand men dom kan jag fråga när jag ringer när mensen kommer som tur är.
Han sa till mig att jag skulle ha den korta för att jag inte har någon egen ägglossning så har du egen ägglossning kan du nog räkna med den långa behandligen iaf enligt han.
Ja det ska faktiskt bli himla skönt att få prova en gång innan för tar det sig inte så får vi en liten paus och tror det kan va skönt.


Alla Mediciner


INFOMÖTET

Idag kl 13 va vi på det efterlängtade infomötet, och det gick jätte bra måste jag säga och jag är verkligen super nöjd med våran läkare som vi fick. Han förklara allt jätte bra och förstog mig och min sambo väldigt bra så det va kanon (vi kommer ju inte ha han när vi gör IVF men allt innan sköter han) Vi kommer köra den korta metoden och börjar redan vid nästa mens om den inte blir alldeles för många dagar sen, vilket det aldrig är annars. Så nu hoppas jag mensen kommer den 30 maj som planerat för då hinner vi en omgång innan semestern. Vi valde att göra i Örebro. Cellförändringarna som jag oroa mig för va det ingen fara med. Så nu känns allt mycket mer verkligt om man säger så. Men ändå känns det bra måste jag säga har även idag berättat för min mamma hur det ligger till och hon tog det jätte bra och det känns hur skönt som helst att hon vet om det här. Det är en stor klump i magen som har försvunnit.

Ni får gärna ställa frågor och så kring mötet om det är ngt ni undrar över.


NERVÖS!

Idag kl 13 ska vi på infomötet både jag och min sambo är nervösa. Men det känns ändå bra måste jag säga. Kommer skriva sen om hur det gick! :)


Mötet man väntat på i morgon är det äntligen dags

I morgon är det äntligen dags och jag är lite små nervös faktiskt men samtidigt ska de bli skönt och äntligen få höra lite hur det blir och allt annat så klart också eftersom det är en del funderingar man har. Så hoppas allt flyter på i morgon!


Väldigt starkt!

Jag tyckte de va positivt igår kolla det här då starkare än kontrollsträcket eller vad man ska kalla det andra sträcket ;)


Positivt!


Börja slappna av?

Satt och skrev ner alla datum för pergotime mens och ägglossning inför mötet på måndag antar att han inte behöver se allt det men kan va skönt och ha med ifall han frågar och jag kan inte alla dom datumen i huvudet.
Men det jag upptäcker är att jag har ägglossning denna veckan jag trodde det va nästa.
Börjar man slappna av?
Det dumma är att vi inte alls haft mycket sex så jag hoppas vi hinner en gång idag och att ägglossningen inte redan vart. Men jag har ju känt av det men jag va så säker det va nästa vecka så inte brytt mig så mycket.

Det är ju både bra och dåligt!


När jag skrev ner allt insåg jag även att jag börjar min 13 kur pergotime nästa månad!


1 vecka kvar tills det är dags.

Idag är de exakt en vecka kvar tills vi ska på infomötet och som jag tidigare sagt så är det väldigt blandade känslor. Nästa vecka är det två stora saker som sker i mitt liv det ena är ju infomötet det andra kommer jag berätta om senare det har inget med barn att göra. Men det är nog därför allt är så upp och ner just nu lite små stressad men får ta en sak i taget och först ut är ju infomötet så igår satt jag och läste massa om IVF har inte gjort det tidigare men nu är det väl dags att börja göra det och känns som jag har lite mer koll. Men har endel frågetecken än men det får jag väl svar på när vi är på mötet.

Följer en blogg som heter varvagtillenkotte.blogspot.se och hon har nu äntligen blivit gravid! :) Det är så kul att läsa om andra som gör olika behandlingar och lyckas!
GRATTIS!


Blandade känslor

Just nu känns det som allt går upp och ner hela tiden. Jag är överlycklig att vi äntligen ska få komma igång med detta med IVF men samtidigt är jag livrädd för jag har cellförändringar men normala men har läst att man inte får ha cellförändringar när man gör IVF så rädd att det ska hindra oss och att vi måste vänta ytterligare 6 månader pga det.


När ska jag börja fatta?!

Det går inte in att jag ska på infomöte om IVF!
Inget som har med IVF att göra går in i mitt huvud egentligen jag förstår inte varför det ska va så svårt att förstå?

Jag har ju faktiskt inte alls brytt mig i det sista om detta med barn för jag har haft fullt upp mig mig själv och har inte alls mått bra psykiskt till och med vart hos doktorn och det kunde va en liten depression så ska börja att gå och prata med en kurator men inte fått någon tid för det än.
Men det har på ett sätt vart så skönt att slippa tänka på BARN hela tiden jag tog till och med pergotimen en dag för tidigt för jag hade skrivit fel i kalendern vilken dag jag fick mens så märks hur det blir denna månaden hoppas på att det inte krånglar för mycket pga av det. Nu när jag ändå ska iväg på infomötet vore det ju skönt och ha lite koll på det hela.


Vad gör man på infomötet??
Jag förstår att det är information om IVF men gör man gynundersökningar?
Bestämmer man vart man ska göra IVF?
Får man reda på när man börjar det hela?

Jätte orolig för det här med cellförändrningarna att det ska hindra.
Jag har ju haft normala cellförändrningar så hoppas det är ok?


Jippi!!

Igår kom det efterlängtade brevet vi har fått en kallelse för infomöte och det är redan nu i maj. Äntligen börjar det hända saker.. Har en jävligt jobbig period just nu men kändes så skönt att äntligen ngt positivt kunde hända mitt i allt det dåliga.

GLAD!


RSS 2.0