Varför mår hon så dåligt?

Den här veckan har vart väldigt jobbigt för mig. Jag har ju nu i några veckors tid inte mått så bra för det har blivit alldeles för mycket på en gång och just därför har vi valt att vänta med vår tredje IVF tills efter jul/nyår. 
 
Men det som är jobbigt är att människor runt om mig förstår inte inte varför jag mår dåligt och detta är då personer som vet att jag gjort IVF och vet vad jag och min sambo går igenom. Det gör mig grymt ledsen!
Jag begär inte att våra familjer ska kunna allt om IVF och veta exakt allt för det kan inte jag eller min sambo heller men det lättaste att förstå är väl att det är inte det lättaste att gå igenom och att det tar på en, men tydligen INTE!
 
Detta med att göra en IVF är inte kul hela vägen innan man ens får göra en IVF är lång (va iaf för oss) 
under den tiden hinner man gå igenom många olika känslor speciellt mycket frustration VARFÖR GÅR DET INTE? 
 
Vi får ju även höra ibland "Ni är unga ni har hela livet framför er det är inte bråttom"
Det är inte det smartaste att säga till någon som gör en IVF (iaf inte till mig) jag kan absolut inte kalla att det är bråttom utan det är mer en frustration att varför blir jag inte gravid? Vi gör inte en IVF för att det är bråttom vi har gjort en utredning + att vi ätit pergotime i 13 månader utan en graviditet därför fick vi sedan börja med IVF det kallar inte jag att ha bråttom! 
 
Samtidigt som jag förstår att det är inte lätt för våra familjer att förstå men är det verkligen så svårt att förstå att det är jobbigt? Vi kämpar med något som är så viktigt som dom allra flesta människor här i världen vill ha!
 
 
 

Lugn..

Ända sen vi beslutade oss för att vänta med vår tredje IVF så känner jag mig på något vis lugn.
Jag tror att det är för att vi själva insåg att det är inte rätt läge för en IVF just nu. 
Men en sak som är väldigt jobbigt för mig är gravida jag har inte så jobbigt med nyfödda bebisar eller barn i sig men just gravida är as jobbigt. Men jag tror det är för att jag själv vill så gärna bli GRAVID! 
 
Tanken på att inte få bli gravid gör mig livrädd på ett eller annat sätt ska jag bli gravid innan jag DÖR.
Nu har jag vart gravid en gång i några veckor men jag vill självklart va gravid en hel graviditet. 
Jag vill känna hur det känns när barnet sparkar och hur det känns när magen växer och jag vill gå och välja ut massa saker till vårt barn speciellt barnvagn! 
 
En dag är detta min verklighet istället för min dröm.

Då va jag igång..

Köpte ett gymkort igår så nu är jag igång. 
Gick på gåbandet och lite på crosstrainer det är nog dom två sakerna jag kommer göra i början skulle egentligen ha simmat igår men vi tog gym istället blir samma idag med, imorgon blir det simning. 
Jag kör ju inte stenhårt om man säger så då jag är rädd att jag ska köra på för hårt så att kroppen inte ska orka mer. Jag är en person som oroar för allt vilket är sjukt jobbigt! Men jag försöker inte tänka så mycket men ja ni vet ju själva hur det är man gör det ändå. 
 
 
 

Börja röra lite på sig..

Idag ska jag köpa mig ett gymkort så jag äntligen kan börja röra på mig lite och förhoppningsvis få tillbaka min energi. Är så trött hela tiden och stressad så tänkte om jag börjar röra lite på mig kanske de släpper? Har försökt stressa ner nu eftersom de vart ägglossning och så men det är inte så lätt alltid värst på morgon när jag vaknar för då tänker jag på ALLT jag ska hinna med under dagen vilket inte är mycket oftast men ändå vaknar jag är så jävla stressad! :(

Idag ska jag iaf börja med och simma jag älskar och simma och gjorde det mycket förr. Simningen kan jag ju även fortsätta med när jag är gravid. Kommer nog dock inte simma under själva IVF behandlingen eller kan man det? Kommer iaf variera med gym och simning.


Fortfarande positivt..

Gjorde ett ägglossningstest igår och det va positivt än? :) så vi har myst tis ons fre så nu hoppas jag att vi har någon chans! :) Ända sen jag fick mensen (när andra IVF misslyckades) så har vårt sexliv blivit super bra. Har ju vart utan hormoner och så en stund och det har nog vart väldigt bra för jag har fått sexlusten tillbaka och det känns väldigt bra att vi fått sett att lusten finns kvar! Så det har inte känts så påtvingat även om vi vetat ungefär när ägglossningen är vilket är väldigt skönt! :)


Ägglossning!!

Två positiva test så ägglossningen är på G, vilket jag känt av både igår och idag. Så nu hoppas jag min sambos simmare gör de dom ska ;) SNÄLLA!!!

Beklagar den dåliga bilden..


Myser..

Vi passar ju självklart på att mysa lite extra dom här närmaste dagarna nu och hoppas innerligt att det ska ta sig av sig själv. Det vore verkligen helt fantastiskt om de kunde ske. 
 
Ska strax ta ett ägglossningstest och se vad det visar måste bara bli kissnödigt först.
När ni gör ett ägglossningstest vilket urin använder ni då? 
Jag tar alltid andra gången på dagen jag kissar om jag inte jobbar då blir det mer mot kvällen. 
I början tog jag alltid morgon urinet men det visa helt fel resultat så då slutade jag med morgon urinet. 
 
Igår när vi hade myst va de upp med benen och jag låg över en timme efter för att va på den säkra sidan samma idag fast idag blev det bara 45 min ;) (inte med benen uppe då) Herregud hur man är egentligen! Undrar om de ens hjälper? 
 
 

Svar på kommentar

Emelie
 
Som jag förstått så har de inte hittat några "fel" på er? Du har ägglossning och din man har ok spermier? 
Jag skulle pröva med bisolvon. Tänk om ditt eller din mans sekret är en aning för segt.. Då kan det ju hjälpa. :)
 
Svar:
 
Nej inga fel har hittats det ända är att jag är väldigt oregelbunden mens och ägglossning men med hjälp av pergotime har jag haft regelbundet i över 1år men så börja vi med ivf och då har jag med haft regelbunder förutom nu då kroppen inte riktigt inte hängt med men det va ju normalt. 
 
Ja det kanske är så enkelt? Jag är bara rädd att kroppen ska krångla ännu mer om jag börjar med något nytt ;) 
När ska man börja ta bisolvonen då? =) Har du testat och har det blivit några förändringa för dig? 
 
 

Svar på kommentar

Anonym
 
Prövat bisolvon? För att tunna ut sekret.
 
Svar:
 
Nej det har jag aldrig provat vill inte prova något nu när vi håller på med IVF. 
Men för ett års sedan åt jag Glandin (eller något liknande) som jag läste skulle va bra för att bli garvid men det hjälpte inte mig. 

Ett fint ägg!

Idag var jag ju och gjorde ett VUL och allt såg bra ut hade ett ägg nu som va 20-22 mm kommer ej ihåg exakt så har troligtvis ägglossning vilken dag som helst. Anledningen till att jag inte fått någon mens är att när man gör IVF är det svårt för kroppen och hänga med första cykeln efter IVF försöket och detta va jätte vanligt även för dom som har regelbunden mens så känns himla skönt att allt va som det skulle. Så troligtvis får jag mensen om 14 dagar kan bli plus eller minus någon dag svårt och säga eftersom min mens lever sitt egna liv. 
Så nu får vi passa på och mys dom närmaste dagarna. Hade ägglossningssymtom tidigare idag så i morgon ska jag göra ett test för att ha lite koll.. 
 
Vi bestämde också att vi väntar till efter jul/nyår dels blir det svårt att hinna innan och jag och sambon vill vänta eftersom det är lite mycket just nu så vi känner att det är det bästa att göra just nu så det känns väldigt skönt måste jag säga.
 
Frågade även om mina ägg eftersom jag vart s orolig att det är något fel på dom, men Arne sa att jag har jätte fina ägg och inget jag ska oroa mig över så nu ska jag försöka släppa det och tänka positivt! =) 
 
 
Om vi har tur kanske vi får till det själva nu när jag har ägglossning, skulle va en helt underbart! ♥

Världens bästa mamma..

Min mamma skrev på facebook tidigare idag att hon åker med mig till Karlstad till morgonen vilket är väldigt snällt för hon jobbar inatt och slutar 07 så hämtar henne på jobbet till morgonen. Jag har inte ens frågat om hon vill med för vet hon jobbar natt men hon skrev att hon blir med vilket jag tyckte va dumt när hon jobbat natt men jag hade inget att säga till om så bara att acceptera men är jävligt glad att ha med någon är några mil till Karlstad från där jag bor så gott att slippa åka själv.

Sitter och försöker komma på frågorna vi funderat på ;) inte alltid lätt att minnas allt! Men dom viktigaste minns jag iaf. Nu ska jag ta en alvedon och lägga mig bihålsinflamation på g och näsa svider och är jätte röd :( typiskt att bli förkyld nu!


VUL

Fick en tid för VUL i morgon kl 8.15 och det känns väldigt bra att dom kollar innan vi tar några beslut plus att jag går en chans att prata med Arne! :) Så känns väldigt bra dock kan inte sambon bli med eller kan men han slutar 1 inatt och jag måste åka vid 7 så blir så lite sömn för han så sa att han inte behövde. Lite tråkigt att åka själv försökte få med brorsan men han kunde ej men det fixar sig! :)


Ingen MENS än...

Ringde till Karlstad i fredags för och höra hur vi ska gå vidare eftersom
min mens vägrar komma. Arne va inte där så dom skulle ringa upp mig i morgon måndag så då får vi väl reda på mer. Är inte Arne som är där då utan Hurgada eller vad hon heter inte så glad över att hon ska ta beslut i min utredning men men.

Stressen har inte lagt sig än och jag och sambon har faktiskt pratat på att göra sista IVF i januari istället pga jag inte mår så bra nu och då kanske de är bättre och vänta??? Vi tror det! Men ska fråga när dom ringer i morgon.

Sen har det även diskuteras kring min vikt i helgen. Det är ju inte bra att väga för mycket eller för lite men vad är för lite? Ingen doktor eller läkare som påpekat min vikt så antar att det inte är ngt fel men man hinner tänka på mycket eftersom man ALDRIG blir gravid!


Hur skulle ni göra?

jag är en person som stressar väldigt mycket jag har för något år sedan vart sjukskriven pga min stress men det har blivit mycket bättre men just nu känner jag mig otroligt stressad min lillebror va helt förtvivlad igår när han märkte vad jag stressade för INGET! Jag hade inga planer alls men ändå vad jag så jävla stressad? Jag blir oftast mer stressad av att inte ha ngt att göra. Just nu är det väldigt rörigt för oss min sambos jobb är väldigt osäkert (han jobbar inom industrin) vi bara väntar på ett varsel han har jobbat där några år så han åker ju inte först men man vet ju aldrig hur många som ska bort, vi väntar fortfarande svar på lägenheten det är jätte mycket krångel kring det och vi vill verkligen ha den, sen mitt i allt detta är det IVF 3 som ska påbörjas + att jag fått mycket mindre jobb vilket kanske är det bästa nu men det gör mig stressad så har idag ringt runt till olika kommuner i näreheten + norge men inga resultat! :( 
 
Det jag vill komma till är att jag funderar på att sjukskriva mig (om Arne tillåter) under IVF 3 perioden? 
Men jag jobbar ju som sagt så lite så jag borde egentligen inte göra det men för att jag ska få lugn och ro och kunna fokusera på detta och inte stressa. Men som sagt jag är rädd att jag kanske blir mer stressad men just nu känns det som jag är så stressad som jag kan va det är för mycket! 
 
 

För säkerhets skull..

Tog jag ett gravtest i morse eftersom min mens inte vill komma men det va negativt så nu tycker jag mensen kan komma så jag kan få börja spruta någon gång jag längtar faktiskt tills vi får starta omgång 3! 
Känner mig redo och är positivt inställd till den här omgången så varför vänta? ;) 
 
 

Vart är min mens???

Min mens värkar inte vilja komma varför krångla nu?? Men kan ju va för att jag tig pergotimen på dag 6 istället för 5 men så stor skillnad borde det inte bli? Känner knappt av någon mensvärk heller. Jaja den kommer väl när den är redo ;)


Ingen mens...

Min mens verkar inte vilja komma suuck! 
Har inte direkt någon mensvärk heller, men sen MA har jag fått mindre mensvärk så kan hända den är på G utan att jag känner av det så mycket. 
 
Idag är det fars dag och min sambo tyckte nog det va lite jobbigt.
Han frågade När ska jag få fira farsdag? 
Mitt svar blev inom 10år om vi har tur.
Jävligt dumt svar men man kan inte alltid vara positiv när man går igenom hela den här resan. 

Fan!

Jag har glömt och lagt puregonen och ovitrellen i kylskåpet igår kom på de nyss? Tror ni medicinerna är förstörda?? :(


Medicinerna uthämtade.

Nu har vi vart och hämta ut medicinerna så nu är vi redo att starta! Man får vara glad att frikortet går in idag gick kalset på 2200 det är väl där frikortet går in. Men som min sambo sa det får kosta va fan det vill ;)


Negativt..

Har gjort test och det är så negativt ett test kan bli :( suuuuck!! Så ska åka och hämta ut alla mediciner lite senare sen är det bara att invänta mensen tror den kommer i morgon. Vi hoppades så mycket men nu är det bara att ladda om för vår tredje IVF!! :)


Vill även säga GRATTIS till kampenmotklockan som fått ett efterlängtat PLUS! :)


Kittlande känsla..

Igår när jag gick och la mig kände jag en kittlande känsla på höger sida ungefär vid äggstocken, ALDRIG känt så förut? Vet inte riktigt hur jag ska förklara med lite kittlande/vibrerande känsla typ. Hmmm? Någon annan som känt ngt liknande någon gång? Även känt av de nu på morgonen.


Gravtest

Eftersom det närmar sig mens så har vi idag beställ gravtest jag hoppas jag hinner få dom tills i morgon. Vi beställde 15st så nu har vi iaf en stund framöver.


Ringde även apoteket så har beställt medicinerna så dom kommer på fredag! Så nu har vi allt under kontroll ;)

Symtomen kommer och går än, vart väldigt trött dom senaste dagarna + att jag mått illa en heldel. Men som sagt kan va kroppen som jävlas också. Men ett litet hopp har jag..


Protokoll

Idag har jag fått det nya protokollet inför vår tredje IVF! :) Är inte helt nöjd med höjningen men antar att Arne vet bäst :p


Hmmm???

Skrev ju i tidigare inlägg att det kändes som jag blivit överkörd eller ngt det sitter fortfarande i eller vad man ska säga. Jag mår illa och har ont i huvudet jag brukar inte ha huvudvärk ofta annars nu har jag haft det i tre dagar. Mår illa hela dagarna men är bättre mitt på dagen morgonen kvällen och natten är värst. Har även stickningar i underlivet och livmodern känns även som magen är spänd/uppblåst. Men som sagt jag vågar inte hoppas för mycket men ett litet hopp får man ju det måste jag erkänna. Jag vet iaf att det inte är något progesteron som ger mig massa symtom ;)


RSS 2.0