Namn

En gammal kompis till mig född barn för någon vecka sedan och upptäcker att barnet har fått ett namn som jag funderat på. Men jag har aldrig nämnt det för någon bara sambon så inte lätt för henne och veta och hon har aldrig nämt det för mig eftersom vi inte umgås längre men känns väldigt tråkigt. För skulle jag ge mitt barn det namnet skulle jag säkert få höra det. Jag skulle ju kunna säga att jag försökt få barn i flera år men inte lyckas så kunde vart före men tyvärr har det inte blivit så. Jag vet inte hur känsligt det är för henne men det som är jobbigt är att hon lyckats fått två ungar före mig och nu får ena ungen ett namn som jag gärna skulle vilja haft.
 
Har ni läsare vart med om något liknande? 

Kommentarer
Postat av: S

Jag har inte råkat ut för det själv, men spontant skulle jag ju säga att om ni inte umgås längre och om du inte har för plan att ta upp denna gamla vänskap så kan du ju ge dit barn det namnet ändå... =)

2013-02-13 @ 16:12:15
Postat av: H

Jag på sätt och vis. Min bor och hans tjej fick en flicka, jag kunde inte vara tyst så jag sa att ni får inte ta detta namn. (dom vet våran situation dock)
Det respekterade dom och lilltjejen har ett helt annat namn =)

2013-02-13 @ 23:22:49
URL: http://aspermaetovum.blogspot.com
Postat av: E

Ja vi har, men det va en vän till s' bror som döpte sin pojk till detta namn.. Jag vill fortfarande ha namnet men jag VET att om vi gör de kommer vi få höra att vi fick idén från dom..
Jag tycker de är sjukt tråkigt att de ska behöva va så. De vet om våran situation (men verkar inte direkt bry sig/förstå).

Vi vill ju helst ha en pojk och en flicka, flicknamet är ovanligt (liksom pojknamnet, fast mer vanligt utomlands). De ska ju passa ihop ;) Så förstår ditt dilemma. Men umgås ni inte så hade inte jag brytt mig :P

2013-02-14 @ 00:41:54
URL: http://endrom.blogg.se
Postat av: Cohen

Precis det har hänt mig också - men den gamla bekanta visste att det var ett namn jag pratat om... Blev jättesårad, speciellt då hon BLÅNEKADE att hon hört mig prata om det namnet.

Men vet du, i ärlighetens namn är det DITT barn. Välj det namn ni vill och strunta i om hennes heter samma, är nu ändå inte vänner längre spelar det ingen roll om hon tar illa upp :)

2013-02-14 @ 17:05:34
URL: http://www.ettlivblirtill.wordpress.com
Postat av: lilla jag

Jag skulle välja det namnet ändå! Är det en vän man umgås mycket med så kanske inte, men annars!

2013-02-15 @ 12:00:05
URL: http://minblivandebebis.blogspot.se
Postat av: K

Jag förstår dig! Eftersom alla andra får barn före oss hela tiden så hinner ju dom ta namnen som man själv vill ha men ja tycker du ska ta det ändå :) det hade jag gjort!

2013-02-17 @ 13:41:48
URL: http://varlangtanefterbebis.blogg.se
Postat av: L

Jag har ett namn som jag haft som favoritnamn länge men sm min sambos kompis döpte sitt barn till. Vi umgåsinte särskilt ofta så jag funderar på att ta det ändå;-) Tycker jag med du ska göra:-)

2013-02-17 @ 17:59:52
URL: http://drommenomenliten.blogg.se
Postat av: Fertilitetsresresa

Hmmm tufft läge. Men ingen har ju patent ;)
Gå på din känsla!

2013-02-17 @ 21:16:00
URL: http://fertilitetsresa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0