Sista samtalet

Igår hade vi sista samtalet med vår kurator Ulrika. Väldigt tråkigt har vart så himla nöjd med henne och hon har hjälpt mig otroligt mycket! Hoppas hon är tillbaka efter jul igen.

Ska se hur det går utan kurator i någon vecka sen ska jag boka tid hos en ny! Men jag hoppas att jag ska klara mig utan känns som jag kommer göra det men detta vet man ju aldrig!


Jag är inte ensam om att känna som jag gör


Snart augusti och snart semester

Tiden bara flyger iväg och det är snart augusti. På tisdags morgon går jag på semester i två veckor ska bli UNDERBART!

I augusti öppnar ju kliniken igen, längtar efter att få ringa och boka en tid vecka 34! :) och få en plan..

Kan erkänna att det vart lite små jobbigt för både mig och sambon de senaste veckorna. Det är ett år sedan första missfallet och det känns väldigt jobbigt!

Förra helgen såg vi även ett par som kom med sin lilla bebis dom hade BF samma som oss. Det gjorde ONT!

Men vi försöker vara positiva och gå vidare och ge vårt sista ivf försök en chans om inte läkarna kommer med något annat förslag!

Vi ska iaf ta upp lite saker som vi funderar på och så.


Plan B

Inatt drömde jag att jag var gravid och födde en son det va mindre kul och vakna om man säger så. Dock var det mycket konstigt som hände men ändå så var jag gravid och födde en son det känns konstigt!

Jag gör vad som helst för att få ett friskt barn helst av allt biologiskt. Tänker väldigt mycket på det här med att inte kunna få biologiska barn. Det skrämmer mig men ändå så ger det mig chansen till att kunna bli mamma så försöker se det positivt. Vissa dager kan jag se det positivt andra dagar blir jag rädd bara jag tänker tanken.

Jag gillar att alltid ha en plan B det hjälper mig väldigt mycket om saker inte går som man tänkt. Man faller inte lika hårt utan då kör man på plan B.

Dock är inte plan B just nu en äggdonation eller tex adoption. Just nu är det ju att köpa fler IVF försök.

Jag hoppas innerligt att jag får prova långa protokollet denna gången. Jag vill ha mer än ett halv bra ägg!


Mår illa varje dag..

Jag har i några veckors tid mått illa varje dag, det känns ungefär som när jag va gravid (dom få gångerna jag mådde illa) läst lite nu och det verkar kunna vara sköldkörteln som spökar? Jag har ju inte fått svar på mitt prov som jag tog för sköldkörteln men detta är något jag ska ta upp. Verkar finnas flera olika sjukdomar.

Jag har ju även misstänkt att det kanske är pcos som gör att jag mår illa eftersom mina hormoner går upp och ner hela tiden. Men försökt få fram någon information kring det men inte fått det tyvärr men däremot en heldel kring sköldkörteln.

Jag är även sjukt trött hela tiden! Och det kunde också vara något med sköldkörteln tydligen? Tänk om detta är något vi missat? Jag är misstänksam mot det mesta just nu när det gäller sjukvården. Tyvärr!!
Svar på kommentar

Sanna
 
Hej, 

Jag hamnade i din blogg av en slump och ville bara skriva en liten solskenshistoria. 

Jag gick på utredning under flera år på KS i stockholm då jag inte hade någon mens. Således ingen ägglosnning heller. Jag fick också diagnosen PCO + beskedet att jag eventuellt aldrig kommer att kunna få egna barn. Jag fick heller ingen medicinering då man inte var överens om vad som var fel. 

Åren gick och jag hade fortfarande ingen mens. (inga preventivmedel har jag användt heller). 

Sen träffade jag min nuvarande sambo för ett år sedan. Efter 4 månader berättade jag att jag eventuellt inte kan få barn vilket han tog hårt men ändå accepterade. Sedan gick det ytterligare 6 månader varpå jag hade två mindre blödningar (första på 5-6 år i mitt liv). Inte riktigt mens men ändå en kortare blödning. 

Sen helt plötsligt började jag må väldigt konstigt och trodde jag hade cancer. Efter vidare utredning igen visade det sig att jag var gravid och jag är nu i v 17 och håller alla tummar i världen på att det ska gå hela vägen. 

Ibland bara händer det! 

Jag håller alla tummar för dig och lycka til
 
Svar
 
Åhh underbart att läsa man får hopp.
Och GRATTIS till er =)
 
 
 

Närmar sig cykeldag 50...

Dagarna rullar på och jag jobbar och sambon har semester. Inget kul alls men vi får två veckor tillsammans iaf! Jag närmar mig cykeldag 50 också, sist fick jag mensen på cykeldag 77 tror jag det var. Men veckorna rullar på och det är skönt!

Svar på en fin kommentar jag fått kommer, jag har läst den men inte suttit vid datorn så ska svara fortast möjligt. Och tipset om blogg stämde hade jag gått tillbaka några inlägg när jag var inne på bloggen hade jag ju sett ;) tack för tipset!

Fler gravid besked! Känns som hela stan är GRAVID utom jag. Nästan varje dag åker/går jag förbi en barnvagns butik i stan och kikar i skyltfönstret och funderar på när det är min tur och köpa vagn????


Hjälp!

Letar efter en blogg, tjejen hade ultraljud i måndags men hittar inte bloggen och jag minns verkligen inte vad bloggen heter. Om du känner igen dig eller vet vilken blogg det är får du gärna säga till. Det är en av oss alla som fått kämpa!


Skulle kunna vart jag

Läser ju som sagt boken längta barn och det är så äckligt för det skulle kunna vara jag själv som skrivit det mesta jag läst än så länge. Jag inser att dom känslorna jag har är faktiskt normala i bubblan vi lever i. 
 
Var hos doktorn igår igen egentligen skulle vi ju se hur jag mådde av medicinerna och så. Men eftersom jag inte tagit dom så pratatde vi lite om hur jag mår nu och hur jag ska fortsätta leva för att inte må så dåligt igen. Så det känns skönt. Och har lovat mig själv och alla andra viktiga människor runt mig att jag ska söka hjälp direkt den här gången istället för att låsas må bra i månader.. 
 
Jag har ju en del funderinger som snurrar runt i mitt huvude tex:
- Vad finns det för olika hormonbehandlingar? 
- Finns det isf något nytt vi kan prova?
- Finns det något specillet mot PCOS?
- Är det långa protokollet något för oss?
- Är min äggkvalité verkligen bra?
- Är äggdonation någor för oss?
 
Som sagt det är massor av saker som snurrar i mitt huvude och jag försöker söka efter svar men för och vara ärlig så tycker jag det är super svårt att hitta svar på nätet. Men skulle jag få svar på alla dessa frågor på fertilitet i Karlstad skulle jag nog aldrig lita på att det stämde. Så det känns vart fan ska jag vända mig? Vi funderar ju på att när vi gjort tredje IVF och om den inte lyckas så funderar vi på att söka privat hjälp på Charlottamottagningen i Karlstad. Och om vi sen ska köpa egna IVF försök så funderar vi på Falun i stället för Örebro eller Uddevalla tror det fanns där också (inte helt säker) Om vi har tur så behöver jag kanske inte ens fundera på allt det här men just nu gör jag det. Jag vill komma till Karlstad nästa gång med olika förslag och visa att vi är pålästa och vet. För det va just de som hjälpte mig nu sista gången. 
 
 
 
 
 

Fler och fler gravid besked

Japp det blir bara fler och fler. Men jag blir inte ledsen som jag blev för någon vecka sedan utan det svider mest eller hur jag ska förklara. Däremot vill jag inte umgås med gravida där går gränsen! Det är för jobbigt psykiskt.


Lånat en bok..

Har lånat en bok på biblioteket om barnlöshet, satt igår på nätet och leta böcker för tänkte köpa men idag kom jag ju på att biblioteket finns ju faktiskt! ;) Bor jämt 1 minut ifrån biblioteket också så perfekt! Skyller på att jag inte lånat böcker sen jag gick i skolan!

Den här boken blev det "längta barn"
Har ni läsare något bra boktips får ni gärna lämna en kommentar.


Längtan är stor..

Varje dag dagdrömmer jag om att få vara gravid, jag längtar så fruktansvärt mycket! Jag hoppas innerligt att det är vår tur snart.

Jag mår fortfarande mycket bättre och har inte haft någon ångest. Känner mig rätt stark och jag ser fram emot vårt sista ivf försök.

Jag vill ju väldigt gärna köra den långa metoden den här gången men vet inte riktigt hur det funkar så är det någon av mina läsare som gjort den långa får ni gärna lämna en kommentar.


För ett år sedan..

Tog jag min sista vaggis och jag va lycklig och gravid! Jag längtar efter att få känna den känslan igen av att vara 100% lycklig och rofylld som jag var dom få veckorna jag va "gravid".
Detta året har gått så snabbt, vart tar tiden vägen? Samtidigt som det vart det värsta året i mitt liv så har det även vart det bästa jag har ju vart gravid två gånger! :)

Det är lite små jobbigt nu faktiskt väldigt många jag umgicks med förr är gravida även endel närmare kompisar och även en i släkten. Dom är just nu på besök här men jag kommer tyvärr inte åka och träffa dom. Jag vill inte utmana mig själv med det! Och jag har inte träffat dom på något år så känns inte som de gör sådär jätte mycket.

Förut kunde jag bli arg och ledsen när jag tänkte på hur det känns när bebis sparkar i magen, men just nu blir jag inte det utan drömmer om det utan ilska. Jag har äntligen fått lite hopp tillbaka..


Fertilitetsresan

Jag läser bloggen fertilitetsresan och jag beundrar verkligen henne. Vilken kämpe! Hennes kämparglöd skulle jag vill ha. Jag hoppas hon snart får sitt plus för det är hon verkligen värld! ❤


Det är så underbart!

Uhh va gött det är att bara va och inte behöva tänka på vilken cykeldag, mediciner och sex utan bara va och ha sex när vi vill.

Allt känns så mycket lättare nu när jag accepterat att jag inte kommer bli gravid naturlig väg (jag vet att möjligheterna finns) men nu när jag ändå accepterar det så är det ingen idé att älta det. Utan mitt hopp är IVF och jag accepterar det.

Men kan erkänna att just nu mår jag väldigt knas, men tror det är hormonrubbningar pga pcos.
Eftersom jag mår såhär varje månad?RSS 2.0