Jag har pcos.

Jag ringde KD i morse och nu ringde Elaine upp och jag har tydligen pcos en måttlig på vänster sida som jag förstod det med massa små blåsor. Men höger sida såg fin ut? Kan man bara ha på ena sidan? Detta är något helt nytt så nu får jag väl börja läsa en massa om pcos så jag vet lite mer om det, om de är någon mer som har pcos får ni gärna kommentera eller maila mig på [email protected]

Jag känner mig grymt besviken att jag får reda på det här NU jag har vart i utredning i mer än 2år och detta säger dom NU? Jag är glad att jag inte gett upp utan tjatat och tjatat! Det är något jag kommer fortsätta med. Sen tragiskt nog hjälper lögner! Nu menar inte jag stora lögner men små som tex har en läkare kollat detta tidigare? Då kan jag säga nej fast det kanske de har. Ni alla har säker dragit sådana lögner för att få saker kollat flera gånger annars rekommenderar jag det. Jag ger inte upp bara för det här och jag vet att många med pcoa blir gravida till och med på naturlig väg så inte de jag oroar mig för utan bara besviken!!!

Sprutan ska jag ta mellan kl 20-21 på söndag. Så det fick jag med svar på.


Många tankar som snurrar

Efter gårdagens besök har jag många tankar som snurrar runt i min skalle. Det som snurrar mest är ju det hon sa kring pcos att jag inte fick något klart besked om det va det eller inte. Men jag får skylla mig själv för jag frågade inte. Hon sa att det ser ut som kanske jätte lite men inte en solklar pcos. Jag vill ju nästan att det ska vara det för då vet jag varför det är så här då kanske jag kan acceptera det här lättare och få lite mer hjälp? Men det som gör mig förbannad och ledsen är att detta får jag reda på nu? Jag har vart i utrening i 2.5 år och ingen har någonsin nämnt detta. Jag frågade Arne en gång han sa nej! Jag är grymt besviken faktiskt och känner att jag inte kan lite på dom heller nu. Vilket är super trist. Varför ska jag behöva leka doktor själv? 
 
Sen känns det även surt kring mina värden att ingen kollat om dom? Visst kan de va så att dom gjort de för något år sedan men vad hon såg fanns det inget. Det gör mig också väldigt besviken på dom. Det känns som att dom värderna är viktiga att kolla upp.
 
Och jag har ju ingen normal cykel vet inte hur många gånger jag ska behöva säga det! Ghada sa ju igår att hon bad om ursäkt för att hon missat att min cykel är väldigt oregelbunden fast jag sa det sist och hon svara att pergotime sitter i månaden efter så kommer nog inte bli ett problem. Jag vet att hon har massa olika par varje dag och att de är sjukt mycket att göra men detta betyder så oerhört mycket för oss som går där så det får inte göras massa misstag. 
 
Jag funderar på att ringa till KD idag eller i morgon och fråga kring det här med pcos så kan dom fråga Ghada och sen ringa upp så jag bara kan få ett svar på det. 
 
 

Svar på kommentar

A
 
Kanon med Ovitrell ju! Samma som jag tog. Jag testade med äl-sticka och clearblue den dagen som gyn sa att jag skulle ta den först på morgonen men hade inget utslag sen på kvällen fick jag glad gubbe och tog den. Myste några dagar innan, på dagen och några dagar efter också för att verkligen täcka in ;) Tänk dock på att det blir falskt positivt i ca 10 dagar efter den sprutan. Lycka till!!!
 
Svar:

Hon sa aldrig när jag skulle ta den dock? Men antar att jag ska ta den på kvällen? 
Man kanske ska köpa sådana test och ta då på söndag?
Just de bra du påminde mig kommer ihåg de när du skriver det för tagit samma vid ivf! =) 
Men ingen risk att jag testar hatar att testa inget jag gör frivilligt :P
 

Känns som vi kom en lite längre bit på vägen

Har nu vart hos Ghada eller vad hon nu heter. Och jag har en fin äggblåsa på 16 mm tror jag det var. Ska få ta ovitrell (ägglossningsspruta) på söndagskväll som ska hjälpa ägglossning. Jag lämna även blodprov hon kunde inte se att jag tagit just på dom värdena ni tipsat mig om :( Så gott och få de gjort! Så känns som jag fick lite mer svar och inte samma svar hela tiden.

Hon fråga även om pcos och jag sa att de är inget jag vet ngt om så hon kollade men tyckte inte det direkt de såg ut som det utan kanske jätte lite men sen bytte hon sida och såg den stora blåsan och blev mest fokus på den :/ så tappa de lite. Men nu har jag iaf kollad och jag har iaf ingen solklar pcos.


Svar på kommentar

A
 
Nej herregud sånt behöver man absolut inte veta. Jag hade själv ingen aning om detta innan läkaren sa det och har egentligen inte riktigt koll på det nu heller. 
Jag har alltid haft oregelbunden mens men blev alltid hänvisad till p-piller och liknande när jag var yngre. Det var inte förens jag var 23 som en gyn gjorde vul på mig och såg mina äggblåsor som jag fick veta att det faktiskt var något "fel". Det var väldigt skönt att få en förklaring till mensproblem, övervikt, humörsväbgningar m.m som troligtvis blir värre pga pcos:n. 
Jag fick ingen ägglosdning av enkelkuren och tveksam av dubbel men av trippelkuren plus ovitrellesprutan fick jag en fin ägglossning som resulterarde i graviditet och numera en just nu sovande 3 månaders kille. 
Jag har inte läst alla dina inlägg men förstått att du ätit pergo länge, har du bara fått enkeldos då? Och ingen ägglossningsspruta? Har du fått spola äggledarna för att kolla att det inte är stopp där och vilket värde har du fått på ägglossningen? Jag hade 23 när jag blev gravid vilket då alltså betydde fin ägglossning.
 
Svar:
 
Exakt så va de för mig med innan p-piller men med p-piller fick jag mens regelbundet så åt det i jätte många år. Sen slutade jag och då vart det oregelbundet direkt! :( Jag har ju jätte jobbigt med hyn nu har jag ju vart hormonfri i någon månad men ser ut som fan :/ Trodde det skulle bli bättre utan hormoner. Ingen ägglossningsspruta inte ens tal på det. Äggöedarspolning har jag gjort och dom va fria. Har aldrig fått veta mina värden dom säger bara allt ser bra ut. Dock är jag orolig för att dom bara säger så nu menar jag inte att jag kanske har super kasst men att jag ligger på gränsen och att dom säger att de ser bra ut. Jag vet inte varför det känns så men. 
Innan jag började med IVF åt jag i 13 månader sen har jag ju ätit några kurer nu så närmare mig väl 20 och bara enkel kurer! 

Svar på kommentar

A
 
Förlåt att min fråga blev kort. Satt lite illa till när jag skrev. Tsh-värdet har med sköldkörteln att göra. Jag har pcos och blev gravid efter trippelkur pergo plus ägglossningsspruta men läkaren kollade även mitt tsh som visade sig ligga fel om man vill bli gravid så jag fick en medicin som heter Levaxin utskriven. Eftersom jag har pcos fick jag även en annan medicin som heter Metformin som tydligen också ska hjälpa till. Nu har jag ingen aning om dessa gjorde någon skillnad men gravid blev jag ju. Jag tycker absolut att du ska proppsa på att få ett vul för att kontrollera om du faktiskt har pcos. Hoppas att det går bra imorgon och det är bara att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.
 
Svar:

Det är absolut ingen fara ;) jag borde väl veta detta egentligen! Jag är inte så på läst känns det som :P Jag har försökt att inte läsa så mycket om olika saker utan lyssnat mer på läkarna också men nu börjar jag känna att jag måste veta lite mer och kunna fråga lite mer om det ska hända något! 
Har du också väldigt oregelbunden mens? Fick du ingen ägglossing med enkelkur med pergotime? 
Jag har ju bara ätit enkelkurer men misstänker att jag kanske aldrig haft ägglossing eftersom jag ätit de så himla länge utan resultat! Men inget jag är säker på bara något jag misstänker. 
dom säger att alla prover ser jätte bra ut och att jag har fin ägglossning men som sagt jag är tveksam. 
Måste man göra ett speciellt ultraljud för att se om amn har pcos? 
 

Svar på kommentar

Anonym
 
Jag förstår precis hur du känner. Jag var ofrivilligt barnlös i 5 år. Kände mig också så värdelös, kämpade med pergotime i omgångar. Har pco kan tilläggas. Men plötsligt hände det, jag blev gravid men lyckan blev inte långvarig utan slutade som missfall. Trippeldos med pergotime så blev jag gravid igen efter 6 månader, så rädd och samtidigt så lycklig. Allt gick bra och vi tänkte att några syskon blir det nog inte men vi var så lyckliga att vi fått ett barn. Efter 2 år blir jag gravid av mig själv och får ytterligare ett efterlängtat barn. Nu är jag gravid igen v11 även denna gången av sig självt. Med detta vill jag bara säga att ni nog också kommer att få ert efterlängtade barn tillslut. Jag skickar lite styrkekramar till dig!
 
Svar:
 
Tusen tack för dina fina ord och din fina historia det ger mig hopp.
Man känner sig verkligen misslyckad men försöker inte tänka så men det är lättare sagt än gjort. 
Jag hoppas och få endel svar i morgon då jag ska till KD och kolla vart i cykeln jag är ska då passa på att ställa lite frågor. Tusen tack igen <3
 
 

Svar på kommentarer

A
 
Hej! Har du kollat ditt tsh-värde? Annars kan det vara en sak att be om.
 
Svar:

Det har jag ingen aning om så det ska jag fråga! =) Vad betyder det? 
 
Frida
 
Hej :) 
Fick du oregelbunden mens efter ditt missfall eller har du haft det annars? Om du fick det i samband med missfallet så finns det tabletter som ska stabilisera din mens igen. kram
 
Svar:

Jag har alltid haft det :/ Eller innan jag började med p piller och direkt jag slutade. Sen har jag ätit pergotime och då har det vart regelbundet men nu ska jag äta varannan månad men det gick tydligen igen vidare :( 

HJÄLP!

I morgon ska jag till KD och har en chans att ställa lite frågor och jag undrar om mina läsare har några bra tips på frågar jag kan ställa? Kommer tex fråga om pcos om det finns en möjlighet att jag har det men är det någon mer som vet någon bra fråga som kan va bra att ställa kring oregelbunden mens eller något annat bra att veta? Läst något om ame värde? Något jag borde fråga om? Snälla hjälp mig! :)


Ofrivilligt barnlösas dag

Tänker på alla som kämpar ❤


Hur mycket och hur länge ska man behöva kämpa?

Gjorde ett gravtest tidigare idag och det blev negativt! Jag har ju känt de på mig men ändå inte velat ge upp helt utan velat ha lite hopp. Om jag ändå inte är gravid kan väl mensen lika gärna komma???? Hur svårt ska det va???

Jag bröt ihop förut och det va så gött! Bästa på hela dagen. Jag är så trött på att behöva kämpa när vissa idioter inte ens behöver lyfta ett finger för att bli gravid!

Jag vill också vara gravid och bli tjock och känna hur det känns när bebis busar runt i magen. Jag känner mig så värdelös för att jag inte lyckas. Detta har vart min dröm sen jag var liten. Livet är förbannat orättvist!


Tid bokad!

Ringde till KD i morse och nu ringde dom upp och jag fick en tid på onsdag fast på förmiddagen och jag ska till kuratorn på eftermiddagen men de gör inget går att fördriva tiden i KD med lite shopping ;) Så känns väldigt skönt. Även om jag nog kommer köra utan pergotime som vi planerat så känns det skönt och få en koll och jag kan passa på och fråga lite frågor också. 

PCO´S?

Jag har ibland funderat på om jag har PCO´S men jag tycker inte helt det har stämt in på mig dock har jag inte läst så noga. Jag vill inte läsa en massa på nätet (jag försöker iaf) men jag vet att jag fråga Arne en gång om det va så att jag hade det och han sa NEJ! Men jag litar inte helt på vad dom säger tyvärr så om jag får en tid på onsdag ska jag faktiskt ta upp det igen. 

Cykeldag 67

Dagarna går sakta framåt, en dag känns som en evghet! Jag har jobbat ganska mycket den senaste tiden men denna veckan har jag inget jobb alls. Vilket har vart väldigt drygt! Men i morgon är det fredag och då tar sambon helg och då blir det genast roligare. 
 
Känner inte direkt av någon mensvärk jag har lite molande värk men inte som att mensen är på G! :( Skulle jag få mensen nu skulle jag nog faktiskt bli LYCKLIG! Det skulle iaf inte känns förjävligt. Men mitt hopp är inte helt borta än. Kom ju på att jag kommer få testerna i morgon förmiddag så jag får ringa till morgonen utan att ha gjort ett test. För jag vill verkligen ha en tid på onsdag då jag redan ska till KD så jag slipper åka flera gånger för har några mil dit. Och skulle jag vara gravid så får jag ringa på måndag inte svårare än så ;) 
 
 

Urininfektion

I morse när jag vakna gick jag och kissa och tyckte det kändes lite konstigt och kände mig kissanödig direkt efter jag kissat men gick och la mig igen och somna om och vakna och va kissanödig igen och gick på toa och då gjorde det jätte ont när jag kissade så ringt och boka en tid så jag kan få lämna urin och få medicin så det inte blir värre så ska dit i eftermiddag. 
 
Jag hade väldigt mycket svamp och urininfektioner förr men klarat mig en bra stund nu men nu var det dags igen tydligen :( SUUUCK! 
 
Har även beställt tester idag så gör ett test på fredag så ringer jag även då. 
Så jag får säga att vi försöker bli gravida och att jag vill ha en medicin som inte påverkar det. 

Svar på kommentar

Ulrika jag har svarat dig på din mail!
Har du inte fått mail får du gärna kommentera igen så svarar jag här i bloggen. 

Cykeldag 65

Ingen mens på G som det känns iaf.
Den senaste veckan har jag mått mycket illa och är väldigt trött men jag vet inte om det är något jag inbillar mig? Igår bärde jag även en hel del saker, efter det kändes det i magen/äggstockarna eller vad man ska säga som svag mensvärk. jao jag tänker inte spekulera så mycket i det ingen idé jag blir bara besviken det är även anledning till att jag inte nämnt det i bloggen för jag kommer få så höga förhoppningar sen rasar allt! Bläää... Men i slutet av veckan ringer jag KD om inte mensen dyker upp. Ska även göra ett gravtest innan jag ringer också känns som det är ett måste annars kommer dom ändå be mig göra ett.
 
Ska ta och beställa några och även lite ägglossningstest blir så dyrt och köpa på apoteket! 

Cykeldag 63

Helgen har gått och jag har inte fått någon mens än, börjar bli jävligt trött på det här nu. Hade ett hopp om att jag kanske hade en cykel på runt 58-60 dagar men så vad det inte.

Har jag inte fått mensen på onsdag så ringer jag på tors till KD så kanske jag kan få en tid så dom kan kolla läget. Jag fick ju verkligen utslag på ägglossningstesten och det är över 20 dagar sedan. Så vad är problemet? Hade ju världens mensvärk då jag skulle ha mensen. Jävla kropp!


Negativt

Sambon köpte med ett test och jag kunde ju såklart inte hålla mig så testa och det va negativt! :( suuuuck! Jag fattar inte va problemet är!!


Cykeldag 60

Ja idag är jag väl på cykeldag 60(?) tror jag. Jao inte direkt någon normal cykel om man säger så.

Idag har jag inte alls haft sådan mensvärk som jag haft dom tidigare dagarna bara lite ibland men inte suttit i hela tiden som det gjort mån, tis, ons!
Min mage är inte heller som vanligt, mycket bubbel och orolig och lös i magen.

Är sugen på att göra ett gravtest men samtidigt inte! Iofs så vore det skönt och veta men vi ska på bröllop på lördag och jag vill kunna ha kul där utan att behöva vara ledsen om de skulle vara negativt.


När blir det våran tur?

Nu har jag fått ett gravid besked till detta är i familjen och jag känner mig hemsk men jag är inte alls glad för deras skull.. Jag har vart jätte ledsen istället! Jävligt själviskt kanske? Men de är så jag känner just nu! Som tur är bor dom inte här i sverige så jag inte några jag träffar ofta men jobbigt ändå!

Ingen mens än så länge men mensvärk mesta dels av dagen men värst på kvällarna tycker jag. Om den ändå tänkt komma kan den gärna komma så vi kan ladda om. Men antar att den dyker upp i morgon.


Cykeldag 59

Idag är jag på cykeldag 59!!!! Herregud säger jag men ändå på ngt sätt känns det ok. Hmm? Jag är så trött på min kropp så jag orkar inte mer + att jag tror kanske detta är min cykel så just därför vill jag prova utan pergotime i sommar och kolla om detta stämmer.

Har molande mensvärk och den kan nog komma vilken dag som helst! Jag hade ju tänkt testa idag men det känns som mensen kommer komma så jag struntar i att testa och kommer inte mensen inom ett par dagar så gör jag ett test då.


Kom bara kom..

Tidigt i morse kände jag verkligen av mensvärken, men nu har det lättat och de är bara molvärk nu istället. Lika bra att den bara kommer istället. Men när jag egentligen skulle ha mens kände jag typ såhär fast då kom den aldrig så hoppas den gör det nu eller att jag är gravid men de tror jag tyvärr inte.

Om mensen kommer så kommer jag fortsätta utan pergotime, ska ju egentligen ta varannan månad men vi känner att vi gärna vill kolla om de är så att jag har en cykel som är väldigt lång + att det känns som att pergotime inte hjälper mig att bli gravid utan bara en normal cykel. IVF blir ju i höst så nu under sommaren kan vi lika gärna prova utan och gott och vara medicin fri för mått skit av pergotime dom två senaste gångerna.


Mail

Jag har en massa läsare på min blogg och alla vill kanske inte kommentera men har lust att ha kontakt ändå. Jag har en mail som man jätte gärna får höra av sig på. [email protected] Som sagt bara att skriva om ni vill :)


Cykeldag 56

Vaknade idag och känner av lite molande värk i magen mensvärk med andra ord! På ett sätt är de en lättnad att jag känner något så jag kanske kan få mesen någon gång eller om jag kanske till och med lyckats blivit gravid.
Men vi får se nu i veckan om de kommer någon mens eller inte, kommer iaf inte testa innan onsdag.

Min mage är fortfarande lite orolig men det går att leva med det inte så illa som för någon dag sedan vilket är skönt!


Jävla mage

Vakna med världens magknip idag men försökte att koppla bort den första omgången med värk, det gick bra men andra gick inte. Fick rusa på toa och de forsade ut och krampade ngt fruktansvärt i magen. Jag har haft väldigt orolig mage dom senaste dagarna och förr va det vardag för mig men nu har det blivit mycket bättre så vet inte riktigt vad de är som sker med min stackars mage.


Cykeldag 51

Dagarna går rätt snabbt men ändå sakta på ngt vis. Men är redan på cykeldag 51. Känner inte av att mensen är på G vilket är bra :) Men blir inget test än på 1,5 vecka ca tidigaste fredagen den 17 maj har jag bestämt mig för om inte mensen kommer innan. Min mage är stor som en ballong och jag som hatar att vara uppblåst, känner mig stor till och med sambon har påpeka att jag är uppblåst inget jag inbillar mig!


Mycket prat om barn

Idag var det väldigt mycket prat om barn på jobbet och jag tyckte inte det va så jobbigt på jobbet men nu när jag kommit hem känner jag mig väldigt deppig pga allt prat om ungar.

Dom pratade även om folk som tror att dom inte kan bli gravida att dom måste bara släppa den tanken så blir man gravid! Om det ändå vore så lätt tänkte jag för mig själv.

En annan sak som inte heller gör de hela lättare är att sambons kompis ska tydligen bli pappa och dom har inte vart ihop ens ett år och redan lyckats. Jag stör mig inte på att dom skaffar barn så tidigt utan att de funka så fort för dom och inte för mig! :( Jag kan inte ens va glad för deras skull känner mig hemsk!


Något har hänt iallafall

Min haka har fått besök av tre stora finnar! :( fy fan! Jag har försökt och låta bli och klämma och känna men kan erkänna att de gått åt skogen så ser hemsk ut! Jag hoppas innerligt dom försvinner SNART. Jag brukar inte få stora finnar utan massa små så något har hänt iaf och jag hoppas ju såklart att de är ägglossningen.


Får jag ens ägglossning?

Jag har börjat fundera på om jag ens får ägglossning av pergotime? Läkarna säger ju att alla provsvar och vul ser bra ut men jag är ändå tveksam!

När jag trodde jag hade ägglossning nu kändes det exakt som när jag annars tror jag har ägglossning. Och detta händer ju kring dag 14-17 ca. Men som sagt jag är osäker och tror pergotime gett mig en fake ägglossning. Jag vet inte men jag har länge trott att något är galet kanske det är detta?

Dock tror jag att jag haft en riktigt ägglossning nu dom senaste dagarna då jag haft kraftigt ont i magen av och till och även lite andra symtom på ägglossning.

Detta är inget jag kan garantera bara en känsla.


Idag har vart en jobbig dag känslomässigt.

Idag var jag hos kuratorn igen dock kunde inte sambon bli med men vet att han inte kan bli med varje gång pga jobb.

Idag tog jag upp något som är fruktansvärt jobbigt och prata om som jag inte gör ofta, men vi kom in på saker runt om så jag öppna upp mig och fick prata om det. Nu efter känns det väldigt skönt men det är väldigt jobbigt känslomässigt. Tyvärr har man ibland inte bara ett problem utan flera olika.




En röd tråd

Har hittat en röd tråd i min jävla cykel.
 
Den 11 okt 2012 får jag min mens (det är den andra IVF som misslykades)
Den 27 okt 2012 har jag ägglossning 
Den 9 nov 2012 har jag bim (men ingen mens kommer)
Den 20 Nov 2012 får jag göra ett vul eftersom mensen inte kommer och jag var inte gravid det visar att jag ska ha ägglossning när som helst. 
Den 21 nov 2012 får jag positivt äl test
Den 6 dec 2012 får jag positivt gravtest
 
Mellan 11 okt och den 27 okt är det 18 dagar
Mellan den 27 okt och 21 nov är det 26 dagar
Mellan 21 nov till 6 dec är det 16 dagar
 
Den 18 mars 2013 får jag mens
Den 4-6 april 2013 misstänker jag ägglossning
Den 19 april 2013 har jag bim (men ingen mens kommer)
Den 30 mars - 1 maj 2013 får jag positivt äl test
Den 15 maj 2013 beräknad bim
 
Mellan den 18 mars och den 4 april är det 18 dagar
Mellan den 4 april och 30 april är det 27 dagar
Mellan 30 mars till 15 maj är det 16 dagar 
 
Ser ni min röda tråd?
 
 
 

Dagens test = ägglossning?

Det är lika starkt idag med antar att jag har ägglossning, fast känns inte som när jag brukar ha ägglossning men det är väl bara bra att något är annorlunda?

Som tur är har vi haft regelbundet sex så vi är gott med! :) så har jag inte fått mensen inom 14 dagar så får jag ta ett gravtest.

Jag är rätt depp idag jag är så besviken på att min kropp inte funkar som den ska. Varför just jag? Jag har drömt om att bli mamma så länge jag kan minnas men alltid vart rädd för att inte kunna bli gravid (pga min oregelbundna mens) Jag är så rädd att jag aldrig kommer få uppleva att vara gravid hur ska jag isf kunna leva med det? Det kommer jag aldrig klara! Många tankar, mycket besvikelse och massa rädsla.


RSS 2.0