Spjälskydd

Mina dagar går åt till att kolla in alla bebis prylar som finns. Nu har jag upptäckt spjälskydd eftersom jag kollat spjälsängar under kvällen. Jag kan ju inget om spjälskydd. Så jag funderar på passar alla spjälskydd till alla spjälsängar? Någon som har något tips på ett bra spjälskydd? Känner mig helt borta i huvudet verkligen. Jag vet inget känns det som ;) Visste ju såklart va ett spjälskydd va men kan inget om det och har försökt läst lite om dom. Det enda jag insett är att dom är dyra! ;) Hittat ett begagnat jag ev funderar på att köpa men har svårt för begagnat. 

Kollat på barnvagn och babyskydd

Idag har vi vart och kollat på barnvagnar, shit vilken djungel! Vi vet ju att vi vill ha en Emmaljunga men finns ju 100 olika sorter. Vi har fastnat för en och den hade vi fastnat för innan vi börja kolla. Och nu när vi kollat är den fortfarande en favorit! Så det blir nog den! 

Vi har även bestämt oss för att köpa ett babyskydd. Jag hitta en jag fastna för när jag kolla runt på nätet. Och den fanns i butik idag så vi fick se den i verkligheten och den va så fin! Så den blir det nog också, plus att den finns på rea nu! :) 

Det känns väldigt konstigt att VI kollar på barnvagn och babyskydd mm. Mycket känslor, så idag är det kaos i mitt huvud! Men på ett positivt sätt. 

Vecka 20 (19+0)

När vi var på RUL så fick samma beräknat datum som tidigare 25 juni men vi går in i ny vecka på onsdag istället för torsdag. Så därför kommer veckas 20 uppdatering idag. 
 
Mina symtom går lite upp och ner från dag till dag och det är väl så det kommer vara. Ibland mår jag illa, ibland inte. Trött är jag hela tiden det är det symtomet som sitter i hela tiden. Har inte blött näsblod på en vecka (helt otrolig) har inte heller känt fogarna, peppar peppar! 
 
 
 
Nu när vi sett vår lilla prinsessa böka runt där inne så är det lättare att känna henne och igår kväll kunde sambon känna henne också. Så blev ett härligt gråtkalas innan läggdags.
 
Jag har jättesvårt att ta in att det är en tjej för va så säker på kille. Men de är verkligen super kul med tjej för på sambons sida är det bara killar, och på min mammas sida bland kusinerna är jag enda tjejen så lite kul. Sambons familj är ju jätte glada för en tjej speciellt svärmor. Men det hade absolut inte spelat någon roll om det var en kille vi hade vart lika glada, hopps ni förstår hur jag menar. 
 
 
 
 
 

Behöver era råd!

Det är ganska mycket som snurrar i mitt lilla huvud just nu, jag känner mig jätte förvirrad så jag skulle vilja ha era råd och tips. Jag hoppas ni kan hjälpa mig! 
 
Vad behöver man till en nyfödd? 
Vad köpte ni som bara blev liggandes som va onödigt att ni köpte? 
Vilken strl ska man köpa på kläder och hur mycket?
Hyra eller köpa babyskydd?
Vad tycker ni vi verkligen borde köpa? 
 
Hoppas ni vill hjälpa mig! :D 
Finns ju hur mycket olika saker som helst och känns som mycket kan vara onödigt? 
Jag har ju ingen aning och känner bara att allt snurrar. 
Har ni andra tips skriv dom gärna! 

RUL

Allt såg bra ut igår och vi är så lyckliga! <3 Vi hade en underbar BM som gjorde RUL, hon kollade allt och hon zooma in dom små fossingarna man såg tydligt fem små tår. Den lilla foten vara endast 3 cm. Känns verkligen helt overkligt! Efteråt köpte vi lite kläder till vår prinsessa <3 

Magbilder vecka 19 (18+3)

 
 
I morgon är det äntligen RUL ♥
 

150 dagar kvar till BF


Idag har jag vart gravid i 130 dagar och har 150 kvar. Snart halvvägs! När jag tänker på att jag vart gravid i 130 dagar känns det verkligen overkligt men samtidigt underbart. 

Stress

Jag har ju haft problem med både ångest och stress men det har blivit så mycket bättre. Speciellt sen jag blev gravid, jag känner mig så lugn inombords. Men idag har jag städdag (förr städa jag varje dag) nu är det över en vecka sedan sist. Men när jag börja städa känner jag hur jag stör mig på allt, att vi har för mycket grejer, att det är rotigt överallt. Dom här känslorna kommer nu när jag blir stressad. Misstänker att jag börjar bli nervös inför måndagen, men känner mig inget nervös alls men kan ju vara det ändå. Har inget annat som stressar upp mig nu heller. Hoppas det går över och inte håller i sig resten utav helgen.  

Vecka 19 (18+0)

Idag börja jag blöda näsblod innan jag hann gå upp, det forsa ut så kom på kudden och händerna. Aldrig haft så här tidigare så är lite ovant! 
Annars då? Det närmare sig VUL och jag tror jag känt lille Blasto sparka ♡
 
Mina sytom är fortfarnde extremt trött, illamåendet har kommut tillbaka lite oftare de senaste dagarna, näsblod har fortsatt, känner av fogarna då och då. 
 
 Fyra dagar kvar till RUL ♡

Första bebis sakerna

Igår fick jag födelsedagspresent av min finaste vän och hon hade bla köpt en Bukowski nalle med speldosa i, jätte söt. Sen har även boken vi beställt kommit så tänkte att här får ni en bild på de första grejerna till Blasto ♥
Känns väldigt konstigt men ändå underbart!
 
 

Snart har halva tiden gått

Tänk att halva tiden gått snart, känns helt sjukt! Känns som tiden gått så otroligt sakta, speciellt i början en dag kändes som hundra år. Men nu rullar dagarna faktiskt på, visst vissa dagar kan vara tröga men oftast rullar det på! 
 
Just nu vill jag bara ha måndag kl 13, jag längtar så fruktansvärt! Jag är inte nervös alls just nu men lär bli på måndags morgon. 


Hur känns det?

Igår morse tyckte jag att de kändes som två små buffar på höger sidan rätt långt ner.
Kan det har vart bebis? Många pratar om en kittlande känsla detta var mer som två svaga buffar. 
Hm??

En vecka kvar!!!

Idag är det en vecka kvar till RUL!! Åhh vad jag önskar det vore idag ;) Jag längtar så efter att få se lilla Blasto igen.

En annan sak som ska bli underbar är att vi äntligen kan berätta för dom vi vill berätta för och jag måste inte dölja magen. Vi ska ju som sagt inte gå ut med det på varken facebook eller instagram. Utan vi berättat face to face för dom vi vill, sen får resten se när dom ser eller hör det för ryktet lär spridas. Det viktigaste är att dom närmaste vännerna får veta av oss, sen spelar det ingen roll hur bekanta eller folk som vet vilka vi är får reda på det. 

Jag har haft väldigt dåligt samvete för en kompis till mig är gravid och hon berätta det direkt. Jag har inte sagt att jag är gravid. Jag vill verkligen se på RUL att allt är bra först. Men vi får vara gravida ihop och jag föder två månader innan henne. Jag hoppas inte hon kommer hata mig. Hon vet att vi kämpat länge så hoppas hon förstår. Hon vet inte om IVF eller missfallen. Så kommer berätta om missfallen men IVF väntar vi nog med tills barnet är fött. 

Det är mycket funderingar som snurrar runt nu. Är allt bra? Ska jag verkligen bli mamma? Ska jag smygkolla på lite saker? Vad behöver man? Vad behöver man inte? Hur ska jag föda? Vad är det för kön? Namn? Det är som sagt mycket som snurrar och sen blir man rädd för att man tänker på alla dessa saker! Jag hoppas att rädslan lättar lite efter RUL! Magbilder vecka 18 (17+3)

 
 
 

KLÅDA!!!

Jag blir galen snart det kliar på magen och sidan och upp vid armhålorna + på ryggen. Jag smörjer mig med bodylotion och olja. Ändå kliar det som bara FAN! Jag tror det beror mest på att jag är torr men börjar även misstänka allergi eller ngt? Smörjer mig flera gånger om dagen men det hjälper inte. 
Någon som vet va det kan vara? 
Har inte direkt några utslag eller så heller, utan blir ju jätte röd när jag kliar. 
 

Vecka 18

Idag gick vi in i ny vecka och det är vecka 18, denna veckan trodde jag det var dags för RUL. Men vi fick tid i vecka 19 så jag väntar och väntar! 
 
Mitt illamående har minskat de sista dagarna. Men blöder mycket näsblod och känner av växtvärken. Tröttheten sitter i än men har fått sovit lite bättre. Fogarna känner jag av dagligen, jag hoppas det inte blir värre. 
 
 

Försöker njuta och prata mer med magen. Men det är inte alltid så lätt ibland blir jag rädd istället. Men jag försöker övervinna rädslan. Idag beställde vi vår första sak till lilla Blasto och det är boken aja baja vita soffan! ♡ 

Första barnboken


Jag ska beställa första barnboken, jag måste bara ha den! :) 


Dagarna rullar på

Idag är det 13 dagar kvar till RUL och jag tycker dagarna rullar på men fick gärna gå lite fortare. Det enda jag kan göra för att tiden ska gå lite fort är att hitta på saker så dagarna ska gå undan. I morgon när jag går av mitt pass är jag ledig en vecka! Jippi.. Ska bli underbart! Jag är väldigt trött och sliten och lite ont i fogarna så ska bli skönt och få lite lugn och ro från jobbet. 
 
Annars väntar jag spänt på att få känna lilla Blasto (som vi kallar han, jag tror de är en kille och säger därför han) jag petar på magen och hoppas att få känna ngt tillbaka men icke sa nicke. Har känt ngt litet bubbel men jag tror inte det är den lille tyvärr. Åhh varför tar det sådan tid? ;) Otålig som vanligt! 
 
Jag väntar ju även på att min mage ska ta fart och växa till sig men den har inte heller så bråttom, haha! 
På kvällarna är ju magen stor och fin men på morgonen är den inte alls stor, jag vill den ska vara stor hela tiden. 
Men eftersom jag inte vill gå ut med graviditeten ännu så är det väl bara bra egentligen. 
 
Igår köpte jag mig två gravid leggins på H&M! Jag köpte strl M och trodde dom skulle vara stora. I magen va dom lite stora men vid vaderna och rumpan är dom nästan trånga. Jag har blivit enorm över vaderna och rumpan där sitter allt! Jag lyckades ju såklart ha sönder det paret jag prova nästan längst ner. suuuuck!! Dåligt värre.. 
 
Någon som har tips vart man kan köpa gravid leggings som är bra???
 
Köpte även en tröja på H&M men inte på MAMA avdelningen utan bland de vanliga tog bara en större srtl. Tror inte jag kommer köpa mer än byxor och leggings på den avdelingen resten av alla kläder är väldigt tråkiga nästan lite tantiga! Nu har ju jag bara kollat på H&M och lite på nätet men som sagt tycker det är tråkiga kläder. Men har ni tips på bättre affärer eller sidor säg till! :D 
 
 

Magbilder vecka 17 (16+2)

 
 
Känns som magen vuxit, längtar tills jag känner lilla ♥
 

Någon mer än jag?

Jag har myrkryp i benen det hade jag även innan jag blev gravid. Men har fått som krampaktiga känslor i fingrarna speciellt på kvällar och nätter dels därför jag sover så dåligt. Har även haft som pulserande smärta i armen en gång på natten också. Någon mer gravid som har samma problem? 

Sova vad är det?

Ligger och inte kan sova + att jag blev dödsugen på mjölk så var tvungen och ta ett glas det också. Får fortsätta vända och vrida. 

Vecka 17

Idag gick man in i vecka 17 och det känns väldigt bra. Dock känns de som vecka 16-20 är lite små dryga eftersom man väntar på att känna ngt. Ibland tar det till och med lite längre tid än vecka 20 också men jag hoppas kunna känna lite bubbel då iaf! :) 
 
Mina symtom
 
- Illamående det vill inte ge sig 
 
- Super trött 
 
- Växtvärk 
 
- Foglossning 
 
- Näsblod 
 Idag är det även 18 dagar kvar till RUL! ♡
 
 
 

40% avklarat!


Det rullar på som sagt och idag har vi vart gravida 40% av tiden! :) Och jag tycker det känns mer och mer för varje dag som går att man faktiskt är gravid! Men det är pga foglossningen som jag känner av det varje dag, för tycker som sagt det blir värre. Men som sagt snart är vi halvvägs åhhhh! :) Det är väldigt mysigt och vara gravid tycker jag även om jag har foglossning och illamående så bryr jag mig inte om det så mycket utan försöker njuta istället! 

Foglossning???

Jag har ju känt av foglossning sen tidigt i graviditeten, redan vid vecka 6-7 tror jag. Men dom senaste dagarna tycker jag det blivit värre! :( Speciellt när jag jobbar (smärtan kommer oftast på kvällen) Jag vet ju inte säkert att det är foglossning men BM sa att det var det, men idag är det jätte ont i ländryggen och benen känns jätte stela och ömma när jag rör dom. Sen knakar det fort jag rör mig! :( AJ! 

Jag har gått jätte mycket idag. Jag som var så stolt över att jag äntligen kommit ut på promenad men det straffa sig. Men det kanske är bra att fortsätta promenera trots smärtan? 


Lite smått irriterande

Våra familjer eller speciellt min familj är väldigt tillbaka dragna när det gäller graviditeten och det är inte alltid så lätt och försöka glädjas, hoppas och njuta när det är så. Min pappa är väldigt tillbaka dragen och pratar inte alls mycket om det, men han är väldigt till och fråga hur jag mår och så när vi ses men han pratar inte så mycket om barnet. Ringer jag till dom är det första dom säger är allt bra? Jag förstår på ett vis dom har fått negativa besked två gånger innan men jag är snart i vecka 17, dags att slappna av lite? 
 

Min mamma pratar gärna om det och jag frågar henne en heldel om hur det var för henne och jämför lite. Hon klappar gärna på magen och frågar hur det är och så. Men från ingenstans kan kommentaren "men man vågar ju inte hoppas för mycket än" 
 
Vi försöker verkligen njuta av att vara gravida, vi har en barnmorska som kämpar med oss att vi ska förstå och verkligen passa på och njuta och inse att vi ska bli föräldrar. Men det är inte alltid så lätt när man har närstående som inte ens vågar hoppas känns det som ibland? Det är risker med att vara gravid, och man ska inte ta det förgivet men man måste ju våga hoppas och njuta ändå. Hitta en balans! 
 
Svärmor är den som är positiv men min mamma och hon träffades förra veckan och då har ju såklart min mamma smitta av sig på henne med sina kommentarer. Har aldrig ororat mig för en sådan kommentar av svärmor så blev lite paff när hon i fredags säger "men inget är säkert än" ungefär så minns inte exakt. Vi pratar och är glada så kommer den kommentaren från henne?? Som sagt paff blev både jag och sambon och det värsta är att det var min mamma som tala inte hon. 
 
Ska bli spännande och se när våra syskon blir gravida om det är samma oro då? Granterat inte!! 

Magbilder vecka 16 (15+3)

 
 
 

När börja ni köpa de större grejerna?

Jag smygkikar ju runt på både barnvagnar, skötbord och spjälsäng. Det jag funderar på är när man börjar köpa sådana här saker? Man behöver dom ju inte än på en stund så känns inte så brottom men misstänker att det ev tar tid att få hem som tex barnvagnen iaf. 

Jag känner ju ett stort shoppingsug men det är nog mest småsaker som kläder tex. De stora grejerna vill jag gärna kolla på och bestämma vad vi vill ha men känner ingen stress med att köpa det, inte än iaf! :) Dock kostar ju dom större grejerna så man kanske både dela upp det lite? Jag har ju sett massa fint och det är ju tyvärr inte det billigaste alternativen :/ Sen har jag vissa krav också iaf på spjälsängen och då drar det iväg. 

Jag vet att man kan köpa begangnat men jag har lite svårt för det. Är det ifrån någon jag känner känns det ok men inte annars. Jag har ingen bra förklaring på varför jag är lite knäpp! ;) Sen vet jag att det finns lite grejer kvar efter min lillebror också som vi kanske ev har användning för! :) 

Massa funderingar har man men är inte helt redo än. Jag hoppas vi blir det vid RUL iaf så vi vågar köpa någon liten grej  eller så släpper det helt och vi shoppar ihjäl oss ;) 

Försöka bättra mig

Sen jag blev gravid och speciellt mellan jul och fram till nu har det blivit att man äter mycket skit. Jag små äter chips och godis och det är inte ok. Jag vill försöka ändra mig från och med idag eller i morgon. Mat ska jag äta som vanligt men försöka bättra mig och ha mer grönsaker till och inget sött under veckorna helst inte under helgen heller. 

Sen ska jag köpa hem massa frukt igen så jag kan äta det när illamåendet sätter igång. Jag älskar frukt men vart väldigt lat! :/ Och jag har tänkt lite att jag är gravid då äter jag vad jag vill. Men det är inte sådan jag är, jag är faktiskt rätt hälsosam av mig. 

Jag vill även börja röra på mig igen, kan absolut inte skylla på kylan ;) Utan jag är  bara så jävla lat och jävligt trött. Men men promenad är bara bra om jag är trött eller mår illa. Och en annan sak nu känner jag mig mer trygg i att röra på mig en innan. Sen är det ju super viktigt att röra på sig och vara stark i kroppen. Så ska söka upp lite bra gravidövningar som jag kan göra. 

Så nu jävlar ska det ändras. Jag vill inte gå upp massa onödiga kilon för att jag äter en massa skit. Sen blir det som det blir med viktuppgången men det är pga barnet. 

Om ni har några bra tips är det bara att skriva i kommentarer! :) 


Vecka 16 (15+2)

I torsdags gick vi in i vecka 16. Känns lite overkligt faktiskt. Men nu rullar veckorna äntligen på lite snabbare än tidigare och det är ett stort + ! Kanske är för det vart jul och nyår? Hoppas inte det ;) 
 
Mina symtom 
 
- Illamående och det är precis som förra veckan värsta mellan 12-18. 
 
- Trött tröttare tröttast 
 
- Näsblod 
 
- Huvudvärk 
 
- Känning av foglossning 
 
 
 
Som sagt vi hoppas denna veckan också ska flyta på i en rask takt! :)
Magen växer sakta men säker, magbilder kommer i morgon. Ska försöka inte hamna efter med denne vecko uppdateringen. Spelar väl ingen roll men jag vill hamoch kunna gå tillbaka och läsa i framtiden. Sen funderar jag på att göra en gravidbok! ♡
 
 

På kvällarna ser jag gravid ut..

 
Så här ser min mage ut just nu! ♥

Besök hos BM

Idag hade vi ju vårt tredje besök hos BM och det kändes bra. Vi fråga aldrig om hjärtljud då vi båda känner oss lugnare och det kändes väldigt bra bara att få prata med henne. Alla mina värden såg jätte bra ut så jag behöver inte ta några mediciner än, dock är mitt blodtryck fortfarande lågt. Så nu ska jag försöka dricka mer och hoppas det ska hjälpa. Vi fick en ny tid den 3 februari efter RUL! Nämnde även min förlossningsrädsla så nästa gång jag är där ska vi prata lite mer om det och se hur jag känner då. Ev kan jag få en remiss till förlossningen så man får åka dit och se hur det ser och och få lite information om allt. Vilket jag tror skulle vara perfekt för mig :) 
 
Gick in i vecka 16 igår inlägg om det kommer ikväll! :) 

Sjuka drömmar

Jag drömmer jätte mycket sjuka drömmar på nätterna och har gjort nästsn ifrån det jag blev gravid. 

Inatt drömde jag att vi skulle göra RUL och min mamma, bror, brors flickvän och sambon var med. Alla var hysteriska och man gjorde det öppet i väntrummet så alla andra som vänta såg. Det syndes väl att det var en kille men för att vara helt 100% var man tvungen att gå ner via halsen??? Helt galet! Och det var den största saken jag sett som skulle ner! Jag som kväljer mig så lätt skrek ALDRIG! Men jag var tvungen. Vakna när dom skulle trycka ner den! :( Låter kanske inte hemskt men allt var så hysteriskt! Mycket folk, många frågor, och helt sjukt att jag skulle ner med värsta största grejen i halsen. 

2014 är nu här :)

Igår firades det nya året in och nu är det 2014. Som det ser ut nu kommer 2014 bli det bästa året i mitt liv! Jag ska bli mamma till en efterlängtad liten bebis ♡

Idag är det 27 dagar kvar till RUL! Åhh det känns som en evighet dit. Men jag hoppas veckorna rusar förbi som dom två senaste veckorna! :) 

Nu ska jag vila en liten stund innan jag börjar mitt dygnpass. På fredag är det äntligen dags för möte med BM också! :) Jag vill lyssna på hjärtljuden men vet ej om hon går med på det?? Hoppas det! RSS 2.0