Vecka 33 (32+0)

Idag gick vi in i vecka 33 och ännu en vecka har gått. Som jag sagt tidigare tiden rusar iväg. 

Var hos BM idag igen pga förra veckans sfmått som var lite litet. Förra veckan låg det på 28,5 denna veckan 30 så nu låg jag efter kurvan igen. 

Var även hos en psykolog igår som jag väntat på i nästa 2 månader. Det gick fint och han tyckte jag va robust så jag behövde inte fler samtal. Men känner jag att min rädsla kommer tillbaka ska jag bara höra av mig. Det känns tryggt! 



80% avklarat

Shit alltså. Tycker det gick super fort mellan 70 & 80%. Lillan är snart färdig bakad och redo att komma ut till oss. Känns så himla underbart men ändå så overkligt att vi äntligen ska få vårt efterlängtade barn. 
 
Sambon börjar bli lite små nervös och det börjar bli verkligt för han också. Nästa vecka ska vi på första föräldrautbildning (eller vad det kallas) det ska bli spännande. Tror även det är kanon för sambon. Få lite information och känna sig mer delaktig. 
 
I morgon ska vi tillbaka och kolla SF måttet igen. Jag tycker ju magen växt sen förra veckan så ska bli spännande och se om jag har rätt. Men skulle väldigt gärna vilja göra ett tul men det är  för att ungefär se barnets strl vid födsel. Jag är lite nojig över strl ändå ;) Men jag tror inte det blir aktuellt för oss om inte magen är för liten än men det tror jag inte. 
 
Nu måste jag äta frukost jätte hungrig :) 
 
 


 
 

Tvättat mellan 10-21

Börja tvätta klockan 10 i morse och tror sista maskin var klar klockan 21. Har tvättat alla sängkläder, täcken, spjälskydd, det flesta kläderna, lakarn, kuddar mm. Så nu har jag inte mycket mer kvar att tvätta till lillan ♡ 

Gott för allt som är gjort. Funderar på om jag ska koka nappar, nappflaskor mm? Eller om jag ska vänta tills vi flyttat? För ska ändå packas ner. Då känns det som man vill koka det igen sen. Väntar nog.. 

Hur många plagg till bebis hade/tar ni med i bbväskan? 

Inhandlat lite saker till BBväskan

Idag har vi inhandlat lite saker som ska ner i bbväskan. 

Det blev 2st amningslinnen och 2st amningsbh, tandkräm och tvål. En början iaf. Har sedan tidigare inhandlat lipsyl också. 

Köpte mig även ett par gravidjeans är så trött på tights. Så ska bli kul att kunna ha jeans igen. 

60 dagar kvar..

Idag är det 60 dagar till BF! Tiden bara flyger iväg och det känns så himla overkligt att jag snart är Mamma. Men jag längtar sjukt mycket tills vi har det lilla knytet hos oss. 


Förlossningsbrev

När skriver man det? :) Borde kanske börja tänka på det? 

Vecka 32 (31+1)

Igår gick jag in i vecka 32 och hade även besök hos BM. Mitt magmått hade inte växt tillräckligt va 28,5 tyckte jag hon sa. Så ligger under kurvan nu. Så ska tillbaka om en vecka igen och kolla om det växt till sig. Annars fatta jag som vi skulle få göra ett ultraljud. 

Hon ligger med huvudet rätt långt ner det kunde även vara en orsak till att magen inte växt tillräckligt. Både jag och sambon har misstänkt att detta skulle hända dock trodde vi det skulle ske tidigare. Men det känns ändå lugnt och jag känner mig inge orolig alls. Det är ju inte ovanligt att det blir så här. 

Någon av mina läsare som hamna under kurvan? 

Hur gjorde du?

Jag har tänkt att jag ska börja tvätta alla kläder till bebis, filtar, sängkläder mm. Men hur gjorde ni med själva täcket och kudden? Tvätta ni det också? Eller vädra ni det bara? Undrar även på spjälskydd hur gjorde ni med det? 

Kläder

Lite neutrala kläder som vi köpte i fredags! ♡
 



Glad påsk

Önskar er alla en glad påsk 🐣 

Vad vi har i klädväg

Strl 50 
- 2st par byxor 
- 3 bodys 

Strl 50/56
- 2st strumpbyxor 
- 1 Pyjamas

Strl 56 
- 3st byxor 
- 1 klänning 
- 1 body 

I morgon ska vi till KD och försöka köpa det sista i klädväg som vi behöver. Det vi verkligen behöver är några fler pyjamasar och bodys i strl 56. Lite snålt med en. Och även några kortärmade bodys det har vi inga av. Men tror vi fokuserar på strl 56. Vi måste även ha några tjockare tröjor som hon kan ha kvällstid om vi är ute. 

Arg och frustrerad

I två veckor nu är det grej efter grej som går emot mig, jag är gravid och känslig så detta är inte det lättaste att hantera. Jag blir arg och ledsen även frustrerad, jag är även en sådan person som kan gå och irritera mig på saker sen exploderar det. 

Igår skulle jag fylla i mammaledigheten men jag fatta inget kändes det som, så jag invänta sambon han fattar mer än mig (trodde jag) det slutar med att ingen av oss fattar hur jag ska fylla i skiten så jag får ett utbrott och skriker och grinar och smäller i dörrar. Jag såg svart verkligen och det värsta jag känner mig fortfarande jävligt irriterad! 

Kl 13 ska jag besöka försäkringskassan så jag kan få HJÄLP! Fy fan för ett krångel. Är det inte sjukskrivning eller graviditespeng så är det mammapeng jag spyr snart på detta! Och deras hemsida ska vara enkel i helvete heller...

Inte nog med allt detta vill jag få klart alla inköp till lillan, vi ska flytta, det ska packas, det ska köpas tapeter, och massa mer saker.. Jag känner mig bara så jävla frustrerad just nu. Idag har jag duschat, ätit frukost, bäddat sängen och är helt slut? Jag vill så mycket men inget blir gjort. Sen har jag svårt att be om hjälp så då går jag och blir sur och arg för jag inte får hjälp men inte alltid så lätt och veta men jag tycker att när vi har hundra saker att fixa så borde det inte vara så svårt att förstå att vi måste ta tag i det.  

Sorry för ett gnäll inlägg men gött och få skriva av sig.

70 dagar kvar

Idag har jag gått 75% av graviditeten och har 70 dagar kvar.  Endast 70? Tiden går så himla fort nu tycker jag. Många tycker tiden står stilla nu men det håller jag inte med om. 
 


Det fick bli ett nattinlägg, jag kan inte somna om efter toabesök och akut sug efter äppeljuce. Som tur va fanns det i kylskåpet. 

"Du är så liten"

Fort någon ser mig som inte sett mig gravid får jag höra "Du är så liten" 
I början brydde jag mig inte så mycket för det tog ju sådan tid innan det syntes och jag vet att jag inte är gigantisk. 
Men jag tycker jag är stor och tung.
 
Har gått upp 10 kilo det är 10 kilo extra mot vad jag är van. Och jag vet att 10 kilo är inte så mycket vissa har gått upp 20 kilo nu men det har inte jag. Sen kanske jag kommer gå upp jätte mycket dom sista veckorna nu det vet inte jag. Men det stör mig att höra att jag är liten, magen följer kurvan och är normal stor. Det har jag även börja sagt när någon säger att jag är liten.
 
Jag älskar min Bula och jag tycker inte den är LITEN! 
 
 

Att ta beslut och få något gjort är svårt..

Den sista tiden har jag vart känslig och orkeslös. Lillan i magen tar ju massa energi från mig så inte konstigt jag inte har samma energi som tidigare. Men jag har väldigt svårt att acceptera detta och vill så gärna få en massa saker gjort. Jag är van att få saker gjorda, nu kan kan jag ha tänkt att jag skulle ha gjort en sak i en månad men ändå är den inte gjord. Plus att jag får inte anstränga mig för mycket heller. 

Mitt i allt detta ska man ta massa beslut vilket jag tycker är jätte jobbigt! Vi har lite saker kvar att införskaffa innan lillan tittar ut och jag bara velar fram och tillbaka känns det som. Jag kan aldrig bestämma mig vilket gör mig tokig! 
Detta är saker vi har kvar att köpa:
- Pyjamas (vi har endast en)
- Kortarmade/långarmade bodys
- Tunna byxor
- Kofta 
- Snutte
- Barnvagnsmobil 
- Mobil till skötbord 
- Babygym
- Handdukar 
Sen har vi även kvar lite inredning till barnrummet. 

Jag har börjat tänkt på BB väskan. När packar man den? Och jag tar gärna emot tips igen på vad man ska ha i. Har köpt lipsyl iaf ;) 



Vecka 30 (29+4)

Dagens bula
 
 
 

Ajj ajj ajj..

Vår lilla fröken i magen har kommit på att det är jätte gott att trycka upp rumpan (tror det är rumpan iaf) mot mina revben. Det är inte behagligt, jo om jag står upp går det bra men ligga och sitta gör ont. Busig dam där inne! 

Noll energi

Idag har jag legat i sängen mesta dels av dagen, ingen ork till något idag! Grått och trist ute, dammigt och skitigt inne men jag orkar inte ta tag i det heller och jag får ju inte göra för mycket heller. 

Jag funderar på att beställa en frisörtid i maj, jag ser förjävligt ut i håret. Men vet inte om man ska våga slinga håret nu? Men ska göra en gravidfotografering och ska på en student i Juni så skulle vilja se ut som folk då. 

Idag tror jag att jag kände lillan hicka för första gången :) Hihi. Så himla underbart och känna hur hon rör sig där inne. Hon har i revbenen ibland det kan jag säga är mindre gott. 

Va hos BM igår och allt såg fint ut, vi följer kurvan även att jag är liten om magen (tycker alla andra) jag känner mig stor. 10kg har jag gått upp också och det känns bra, kommer alltså inte gå upp sjukt mycket förhoppningsvis. Är ju inte så många veckor kvar. Bara April är över tror jag tiden kommer rusa iväg. 



Vecka 29 (28+3)

Här är lördagens Bula 
 
 
 

70 %

Tidiagre i veckan pasera jag 70% av graviditeten, tänk att lilla jag har gått över 70% av graviditeten. Det kunde jag aldrig tro för ett år sedan. Nu är är det mindre än 80 dagar kvar, herregud! :) 
 


 
Just nu är vi i stugbyn på Ullared!! Vi har shoppat massor till Lillan. Det känns så himla overkligt när man går där och köper saker till vår lilla bebis. Men samtidigt är det så himla underbart! 
Tänkte skriva lite vad vi köpt:
- Badstol
- Badbalja 
- Babybjörn babysitter
- Babyfilt
- Spjälskydd
- Amningskupor 
- Skötbädd 
- Täcke + Kudde 
- Spegel till bil 
- Nappflaskor 2 st
- Nappar 2st 
- Lakarn 
- Örngott 
- Schampoo, tvål, olja
- Nagelset
- Nässug 
- Febertermometer 
Detta är endel av det vi shoppat idag. 
Det bästa var att jag tänkte beställa en filt samtidigt som vi beställde spjälsäng men tyckte den var dyr. Men den fanns i Ullared till ett billigare pris (hade ingen aning om att dom sålde den här) Sambon har nog aldrig sett mig så glad ;) 
 
 
 
 

Första förlossnings drömmen

Inatt drömde jag att vi födde vår tjej, jag  fick inte uppleva själva förlossningen när hon kom ut men lite när det starta och vart klart. När hon var ute fick jag och sambon åka hem och åka tillbaka senare och hämta henne???? ;) Helt knepigt! När vi hämta henne vägde hon ngt på 8000g och kunde gå ;) Sen vakna jag. 

Spjälsäng

Idag har vi beställt spjälsäng. 
Det blev denna skönthet från Troll. 
 
 
Tror vi kommer bli super nöjda. Längtar tills början av Juni då vi äntligen kan få bygga ihop den och sen bädda den.  

RSS 2.0