Recept..

Nu har dom ringt från KD och jag har nu recept på apoteket så bara att hämta ut medicinerna! :) Skönt och veta! Dom har även skickat protokollet ska bli spännande och se hur hög min dos blir.


Några dagar efter..

Nu är det några dagar sedan jag hade ägglossning och vi håller tummarna för att det tar sig. Vakna idag på jobbet och mår skit, mår illa och känner mig typ överkörd :( så hoppas innerligt inte jag håller på och bli sjuk, sambon är inte sådär jätte pigg så hoppas jag slipper få någon skit! Har även haft som kramp i magen en gång. :( bläääää! Vill vara pigg jobbigt när man jobbar också. Men får bita ihop. :)


Dom ringde angående jobbet och jag fick det inte även om dom gilla mig jätte mycket dom hade världens sämsta ursäkt så blev lite besviken men kommer nya jobb hoppas jag! :)

Lägenheten är det lite kaos kring kan man säga känns rätt hopplöst där med men har inte gett upp än JAG VILL HA DEN! Vi får nog svar på det i morgon kväll tror jag. Så håll tummarna förr oss ;)


Håller Tummarna!

Den senaste veckan har det hänt tre bra saker 
- Vi har kollat på en super fin lägenhet
- Jag har haft ägglossning
- Och vart på en jobbintervju
 
Så just nu känns det som vi äntligen har lite tur men vi vet ej om vi får lägenheten än det får vi veta i morgon tror jag, sen jobbintervjun får jag veta idag om jag gå vidare till nästa steg och om vi lyckades på egen väg (med pergotime)  märks om 1.5 vecka ca =)
 
Vi hoppas ju på alla tre sakerna men får väl va glada om något utav våra tre saker går vägen! :D 
Men skulle bli lyckligast om jag blev GRAVID!
Det känns iaf bra har en bra känsla faktisk till alla tre sakerna. 
 
 

Ser bra ut..

Gjorde ett ägglossningstest nyss och det visa två starka sträck. Vi hade sex igår kväll så så hoppas det tar sig kommer även ha i morgon och hoppas det inte släppt innan dess ;) Jag har känt av ägglossningen som jag brukar göra så glad att de funka så bra efter ett så långt uppehåll. Får hoppas de funkar extra bra så det tar sig!! :)


Ägglossning..

Japp den är på G! :) och det känns.. Har inte testat med ägglossningstest i veckan för det blir så planerat, och jag vet ju ungefär efter 1år med pergotime hur min kropp funkar. Men kunde ju inte låta bli idag när jag kände av det och det blev ett starkt sträck men inte 100%. Så i morgon och lördag är det nog ägglossning ca. :) vore underbart om det tog sig!


Ringde även KD för att höra angående medicinerna så jag har dom hemma om mensen kommer men Arne va inte där idag fre eller mån så på tis får jag svar förhoppningsvis.

I morgon kväll ska jag svara på era kommentarer i tidigare inlägg!


Tankar..

Sambon jobbar kvällen och jag är ensam hemma inte alltid så bra eftersom man får massa tid till att tänka! 
 
Jag vet att jag bara är 24år men för mig är det inte bara jag har alltid drömt om att få bli mamma till mitt första barn innan jag blir 25år men det kommer inte hända eftersom jag fyller 25år i Januari.
Jag vet att jag har hela livet framför mig men det skiter jag fulla FAN i helt ärligt, jag vill bli mamma nu till mitt barn som jag haft i min mage i nio månader. Jag kan aldrig tänka mig att adoptera ett barn om några år kanske jag gör det men nu ALDRIG! Jag beundrar verkligen människor som tar det beslutet och gör det. Jag tycker verkligen inte det är fel men jag vill bli GRAVID MED MITT BARN OCH JAG VILL VA GRAVID OCH KÄNNA HUR DET KÄNNS NÄR ETT BARN VÄXER I MIN MAGE! 
 
Hur känner ni?

Klar med pergotimen! =)

Igår tog jag sista pergotimen så nu hoppas jag på ägglossning runt helgen ungefär om jag räknat rätt ;) 
Ska leta rätt på ett gammalt papper jag har som det står exakta datum när jag började med pergotime och vilken dag jag fick ägglossning på lite lättare att räkna ut då. Men är ganska säker på att de är runt helgen jag ska ha. 
 
Dagrna rullar på och det går verkligen upp och ner hela tiden. 
Igår morse va jag lite ledsen allt kändes jobbigt och orättvist. 
Varför blir inte jag GRAVID? 
 
Kom på att jag måste ringa till KD i veckan, jag skulle ringa vid mensen men jag har ju inga mediciner utskrivna och det tar någon dag och få alla mediciner hit så jag kan absolut inte ringa vid mens utan måste ringa i morgon eller på tisdag och få medicinerna utskrivna så jag kan hämta ut och ha här hemma. 
Att dom inte tänkte på det? 
 
Sen är det en annan sak jag funderar mycket på och det är mina ägg.
När man läser om andra som gjort IVF så verkar de som många får höra att detta är ett guldägg det är 50% chans, vi har aldrig fått hört ngt och jag frågar hur mitt ägg är och jag får till svar det är ok (det sa dom första gången) andra gången sa dom det är lite bättre än förra gången? Men va fan menas med det??? 
Jag vill ju veta om mina är ägg är dåliga men jag tycker dom borde sagt ngt isf? 
Men man undrar ju när man aldrig får något bra svar! 
 
 

Kramper i magen! ajjj...

Jag har som kramper ilningar i magen det har snart hållt på en vecka och fattar inte vad det är?
As ont gör det i söndags morse skrek jag och grina för de gjorde så ont. Men har inte gjort så ont sen dess men kommer rediga kramper. Rädd att de är något som är fel, men tänkte jag får se om de blir bättre i helgen annars får jag ringa och höra va de kan va. Rädd det är en cysta eller ngt vet ej hur det känns??
 Jag hoppas det försvinner snart!

Sexlivet..

Har erat sexliv blivit påverkat av IVF/utredning?
 
Vårat sexliv är jätte dåligt kan jag erkänna vi har haft sex en gång sen vårat ma och det gjorde bara ont tyckte jag! :( Jag hoppas innerligt att vi ska hitta tillbaka till vårt gamla sexliv igen. Men jag tror det tar på sexlivet när det är massa utredning och IVF hit och dit. Inte direkt något som gör en mer sugen känns mer som man måste ha sex. 
 
 

Pergotime start!

Ska börja med pergotime idag! Dom ringde nyss och sa det så vi kör vårt tredje och sista försök direkt nu. Det blir ju ändå en månads vila. Så nu känns de som en klump släppt måste jag erkänna. Hatar och inte veta vad som ska hända. Och jag är så trött på all väntan, men hade dom bestämt att vi skulle vänta tills efter nyår hade jag ju gjort de men som sagt väntan är så jävla jobbig! 
 
Vi kommer ju självklart försöka denna månaden på "naturlig" väg! 
Och hoppas det tar sig den vägen är ju så längesen jag åt pergotime så kroppen kanske funkar perfekt nu! :D 
Hoppas kan man ju! 
 
Känns så skönt och ha en plan! 
Och jag hoppas vi får ett ägg åtminstone till frysen den här gången. 

Stör mig på ALLT!!

Just nu är jag inne i en period då allt är fel och jag stör mig på ALLT! 
Jag hatar mig själv när jag är så här jag står knappt ut med mig själv för jag vill inte va den negativa tjejen men ändå är jag det. USCH! 
Jag ska värkligen försöka arbeta bort allt negtaivt och vända det till något positivt för jag vill inte må och vara så här det är inge kul alls det jobbiga är både jag och sambon är så här nu så det smittar gärna av sig. Men vi prata om det igår och vi båda ska försöka bättra oss. 
 
Har ringt tilll KD igen så hoppas dom ringer upp idag för vi vill ju veta hur det blir framöver jag tror att bara vi får veta mer hur det blir så känns det lite tryggare. Just nu vet vi inget om när IVF 3 blir av.
 
Läser väldigt många olika bloggar om par som kämpar för att bli gravida och det verkar som många av oss mår exakt lika eller hur man ska säga. Man känner så himla mycket igen sig i hur andra mår och känner.
Det jag tycker är dåligt är att våra bloggar lyfts inte fram som alla andra bloggar, blir någon gravid kommer det direkt på första sidan på blogg.se tex men vi som kämpar då? Vi borde också få synas! Så kanske fler människor kanske förstår att det alltid inte är så lätt att bli gravid även om man är ung och frisk! 

Vill tacka igen..

För alla fina kommentarer jag får! 
Som sagt jag läser alltid alla kommentarer men just nu blir det inte att jag svarar, ska försöka och ta tag i det och svarar kanske redan ikväll. Men jag vill ändå tacka!! 

Ny vecka, nya möjligheter..

Det är väl vad vi får försöka med ska försöka släppa vårt andra IVF försök nu och gå vidare. 
Vilket inte alltid är det lättaste då vi nu kommer in på tredje försöket vilket är det sista bara det är stressande. 
Jag hoppas dom ringer från KD idag och att vi får en plan om hur vi ska gå vidare, antningen blir det vila tills efter nyår eller så blir det att sätta igång vid nästa mens i nov. 
Mig spelar det ingen roll bara vi gör det som är bäst! 
 
Jag är inte på jobbet idag och det känns sådär, jag hatar att bara va hemma egentligen känns de som de gör saken värre men ibland borde jag tänka på mig själv och inte alla andra. Jag behöver kanske få va hemma och tänka och funderar kanske det jag behöver? Hade tänkt tagit en promenad men regnet öser ner men får se om jag kanske går en promenad ändå. Nu kan jag ju äntligen börja gå igen! :D 
 
 
 
 

Allt är jobbigt!

Jag och Sambon är fortfarande ledsna och jag gråter x anatl gånger per dag, men tror det är bra att vara ledsen och inte hålla det inne utan är jag ledsen så är jag det.
 
Igår ringde jag till KD och hörde hur vi skulle gå vidare, jag hade ju endel frågor så vi får svar på måndag hur vi ska gå vidare och vad som är bäst. Vi gör gärna vår tredje IVF i nov/dec men då vill vi veta att det är det bästa beslutet men tycker Arne att vi ska vänta tills efter jul/nyår så kommer vi självklart göra det! 
Vi vill göra det som ger bäst resultat! 
 
Jag har inte tyckte det vart direkt jobbigt med andras barn och så det ända som vart jobbigt är och se hur alla andra blir gravida och inte jag. Men just nu känner jag att jag orkar knappt se eller höra barn utan att jag blir ledsen. Det här har tagit jätte hårt på både mig och sambon och just nu vet jag inte ens hur jag ska orka jobba måndag tisdag & fredag då är jag på dagis och jobbar :( Känns som det är det sista jag vill just nu! 
Men jag behöver verkligen pengarna men samtidgt känner jag att pengar är fan inte allt.
Så jag funderar på att berätta hur det ligger till för dom som jobbar på dagist. Jag litar på dom till 100% och jag vill att dom ska veta varför jag inte jobbar så dom inte anställer andra vikarier. Hmm?
 
 
 
 

Jobbig dag!! :/

Detta har vart en jobbig dag måste jag erkänna. Jag känner mig helt tom på något sätt. Det värsta är att jag och sambon har inte träffat varandra än idag eftersom vi jobbar om varandra. Men inatt kommer han hem och vi får sova ihop vilket ska bli underbart!

Just nu känns livet sådär orättvist måste jag erkänna. Varför ska det va så svårt för mig att få barn? Som är helt frisk. Aldrig tagit droger mm. Finns dom som gör sjuka saker och blir gravida, finns dom som inte ens borde bli gravida som blir det, men lilla jag ska tydligen inte få det! :(

Ska ringa i morgon och då känner jag att jag vill ha vissa svar innan vi gör vår sista omgång! Den är verkligen super viktigt för oss.


:(

Och nu har jag börja blöda!! :( fy fan!!! Allt känns väldigt jobbigt då jag bröt ihop på jobbet. Men känns ändå lite bättre nu när jag fått vart ledsen. Men ändå jobbigt! Vet inte hur vi ska gå vidare? Vad är bäst? Köra på direkt eller vila? Ska ringa till karlstad och örebro i morgon och höra vad som är bäst! Vi pallar inte hur mycket som helt!

Men en sak är säker detta är bättre än ett missfall. Det måste jag säga! Plus att jag känt på mig att det inte tagit sig denna månaden men har inte sagt de rätt ut här i bloggen. Inte hemma hellrr kanske? Jag har inte haft några direkta gravsymtom. Så haft mina misstankar om det. Och inte känt mig gravid!


Vågar knappt gå på toa..

Har vart vaken i 1,5 timme innan jag vågade gå på toan när jag ställde mig upp och skulle gå kände jag bara hur det rinner FAN DÄR KOM MESEN!!
Men när jag satt mig på toan och kolla bindan va det inte blod utan progesteronet! ;) Så än så länge INGEN MENS!!! :) Våran lilla groda växer nog kanske där inne ändå! :) hoppas på det! Som sagt känns som jag är mer gravid nu än innan jag vågar helt plötsligt tro det? Konstigt! Men samtidigt är jag väldigt rädd att det inte är så. Får nog bli ett test till morgonen innan jobb. Men rädd jag bryter ihop om det är negativt hur ska jag då orka jobba? På lördag är vi båda lediga så känns som det är näst och testa då. Det är våran TD! Hur skulle du gjort?? :)


Ingen mens än...

Har fortfarande mensvärk men ingen mens, vilket är jätte bra! :) jag brukar inte ha mensvärk så här länge innan de kommer så jag håller både tummar och tår för att det är ngt som växer där inne! :)


En konstig sak som jag känt är att jag känner mig mer säker nu att jag är gravid än innan hmm? Eller så är det jag som är på väg att bli galen av hela den här grejen. Känslorna går bara upp och ner hela tiden.

Men som sagt hade grymt mycket mer mensvärk än detta och va gravid så jag ska va gravid nu också! Som vi kämpat för detta. Vi är värda ett barn! Vi har kämpa tillräckligt nu.


MENSVÄRK!!

Idag har jag haft mensvärk under morgonen och jag är så rädd, så har grina i stort sett hela morgonen av och till. När jag fick + sist hade jag ju också mensvärk så behöver verkligen inte va kört det vet jag men man blir ju så rädd ändå. Jag har inte gett upp än! 
vi va jätte nära att testa förut men vi vågade inte! 
Så blir nog inte före lördag ändå.
Så nu hoppas jag mensen håler sig borta även om jag har mensvärk.

Allt är jobbigt just nu! :(

Jag mår inte alls bra psykiskt just nu, allt har gått emot mig idag. jag känner bara för att gräva ner mig.


Jag är så rädd att de inte tagit sig och jag börjar känna av mensvärken. Men som sagt sist va ju inte mensvärken ngt negativt, men jag är ändå orolig. Skulle vart ledig ons-tos men blir ett dygns pass i morgon igen pga sjukdom.

Har knappt sett sambon denna veckan då vi jobbar om varandra men vi ses en stund i morgon innan vi båda ska och jobba + att vi får sova ihop inatt när han kommer hem. Behöver han nu känner jag!

Ni som ska göra IVF oroa er inte för själva IVF ruvar tiden är det värsta med hela IVF. Det är sjukt jobbigt och bara vänta, dagarna känns som år ibland.
Men men nu ska jag sluta va negativ och försöka somna vilket inte är det lättaste dock, hoppas jag får sova en hel natt inatt! Vore underbart men va ju som sagt 8-9 dagar sedan sist så lär inte bli så inatt heller.


Jag lever ;) :)

Sorry för den dåliga uppdateringen får ångest skulle gärna vilja ha skrivit varje dag så jag kan gå tillbaka och läsa och se hur allt va men jag har jobbat i helgen och idag jobbar jag dubbelt pga av sjukdom men ledig ons & tors istället :)


Mina dagar går verkligen upp och ner hela tiden glad, bryter ihop, irriterad, bryter ihop, ja ni förstår säkert ;)
Min sömn är jätte dålig, så är mer eller mindre som zombie. Vart i ca en vecka nu trodde det va tillfälligt men det verkar inte vilja ge sig. Men hoppas jag snart kan få sova en hel natt igen :)


1 vecka..

För en vecka sedan vid den här tiden satt vi i väntrummet. 
Jag har ruvat i en vecka idag känns som det är mycket längre för dagarna går så sakta. 
Vi hoppas ju som sagt att det är något där inne som växer men det får vi ju inte veta än det är ju över en vecka kvar innan vi har TD. Jag känner som sist hur ska jag våga testa? 
Jag är as nervös redan inför själva testdagen!
jag tror inte jag kommer våga testa innan eller tror jag vet. 
Sist testa jag ju en dag innan tror jag det va eller kanske det va två med det va ju pga mensvärken så blir det nog inte denna gången skulle jag tro. 
 
Som tur är jobbar jag för fullt nu den här veckan så jag behöver iaf inte sitta hemma och fundera vilket är skönt för det är ju exakt det jag gjort denna veckan skulle ha jobbat men har ju inte orkat pga smärtorna jag haft. Men som sagt det är mycket bättre nu. Så i morgon blir det i väg på jobb så jobar jag även lördag-söndag + att nästa vecka är det som sagt fullt med jobb men ledig på testdagen! =) 
 
 
SPÄNNANDE!

Svar på kommentar

Kristina
 
Vi berättade för alla nära efter båda mina utomkveds, för efter att ha fått domen att inte kunna få barn på naturlig väg så orkade jag inte höra alla frågor om när det var dags för oss. Berättade även för mina närmsta kollegor.... Det enda jag kände var att efter att jag hade berättat så fick jag känslan att alla helt plötsligt tyckte att det var okej att prata om detta ALLTID! Och det tycker inte jag, ibland vill jag ha mina tankar och funderingar för mig själv.... Men jag är ändå glad att vi tog beslutet att berätta =) 

Åhh vad jag hoppas det går vägen för er nu!!!
 
Svar
 
Okej det problemet har inte vi haft. Vi pratar ganska mycket om det själva så oftast ingen som hinner ta upp det och så har jag sagt att dom får fråga om det är något dom undrar över. Men får mest frågan om hur jag mår och nu ;) 
 
Sen är vi ju alla olika jag och sambon tycker ju om och prata om det. 
 
Tusen tack! =) 
Det hoppas vi med!

Familjen är viktig

Vi valde ju och inte berätta för våra familjer om varken utredningingen vi startade eller om våran första IVF.
När barn frågan kom upp sa vi bara att det inte passade just nu eftersom jag inte hade så mycket jobb och så vi ville ha en tryggar ekonomi först.
 
Min mamma va ju den första som fick veta pga att jag skulle ta sprutor helt själv på mig själv, ville att hon skulle veta ifall jag inte skulle klara det och va tvungen och be henne sticka mig eller ifall jag skulle må sjukt dåligt under behandlingen min mamma ser direkt det är något så kände att jag orkar inte ljuga mer. 
Jag berättade samma dag vi va på infomötet inför våran IVF-resa.
 
När vi fick missfallet kände vi att nu går det inte att ljuga mer både jag och sambon va helt knäckta och vi orka inte ljuga mer för våra familjer så vi berättade för dom närmaste.
 
Det är absolut det bästa vi gjort det är så skönt och ha massa stöd i det här.
 
En person som verkligen växt i mina ögon är min bror. 
Så fort jag träffar han frågar han hur det är med magen och Grodan. Så himla gulligt att han bryr sig så mycket. Jag får inte göra ngt för honom helst ska jag ligga helt stilla ;) 
Vi ses ofta flera gånger i veckan så skönt och ha hans stöd och även hans flickväns stöd!
Något som betyder oerhört mycket för mig.
 
Så håller ni det hemligt som vi gjorde så tycker jag berätta för er närmaste familj som mamma, pappa, syskon. 
Finns många människor i våran närhet som inte vet än men vi berättar för fler när vi känner att vi är redo för det, bara för att man säger till dom närmaste behöver det inte betyda att alla ska veta.
 

Har ni ett namn?

Har ni ett namn på det lilla embryot i magen? =)
 
Förra gången kalla vi den Pyret/Knodden men vi vill inte ha samma eftersom Pyret/Knodden lämna oss.
 
Så nu har vi Grodan istället och vi hoppas Grodan existerar och sen vill stanna hos oss! =)
 
 
 

Mellanmål.

Jag är inte en sådan person som äter mellanmål (bara när jag jobbar för det ingår) men när jag är hemma äter jag typ aldrig det. Jag brukar klara mig på frukost ända tills jag äter middag. Men det gör jag inte nu. Jag är vrålhungrig nu så sitter och äter två knäckebröd nu så jag inte svälter. 
Inte konstigt man går upp i vikt när man gjort IVF! ;) 

illamående

Igår och idag har jag mått illa speciellt på morgonen. Men idag har det vart av och till hela dagen i morse fick jag till och med en kväljning bara sådär.

En sak till som jag märkt både igår och idag är att jag är hungrig 24/7 och sugen på massa konstigt och att mycket smakar väldigt gott! Trodde jag inbilla mig igår men märkt av det idag med även min familj märker av min hunger dom tycker jag inte gör annat än och äter ;)


Rädslan

Jag blir så sjukt trött på mig själv just nu! 
Första IVF då va det verkligen så här att det är en liten där inne det fanns inga tvivel om det, men den här IVF känner jag det samma men väldigt långt in för att rädslan tagit över hela mig. Jag är så rädd att göra ngt fel eller rädd att det inte ska bli något. Jag vill bara komma över det och kunna njuta av att ruva, visst det är sjukt jobbigt psykiskt så kommer väl aldrig direkt kunna njuta men iaf få bort denna dumma rädslan som förstör allt! 
 
jag jämför väldigt mycket med första IVF och det är lite som skiljer då får jag panik att för att då är jag ju inte gravid, men alla graviditeter är ju faktiskt inte lika (försöker jag intala mig iaf) första gången va ju mina bröst som bomber och onda som fan så blev dom av ovitrellen men det fortsatte ju sen när jag väl va gravid, nu känner jag INGET i brösten men hela världen behöver väl inte rasa för det? Jag blir så irriterad på mig själv!
Några andra symtom som är lika är att jag är hungrig och sugen på speciella saker och jag känner mig bakfull och lite illamående på morgonen brukar sitta i några timmar innan det försvinner. Min mage är ett ända stort kaos ;) Det är lite menssmärtor och det bullar och det gör ont i livmodern än så det härligt. 
Jag är ju inte helt symtom fri men ändå så rädd! 
 
Nu ska jag försöka släppa rädslan och tänka postivit och leva som vanligt som ni kommenterat. Men kommer inte göra vissa saker som man inte får vi graviditet.
 
 

Något ni hoppar över i vardagen när ni ruvar?

Som rubriken lyder hoppar ni över något speciellt i vardagen när ni ruvar?

Finns lite saker jag hoppar över.

- cola, pepsi max, te
- göra rent kattlådan
- bära tungt
- anstränger mig inte för mycket (har inte orkat pga av smärtan heller)


Sen har jag några saker jag funderar på om det är ok att göra?

- färga håret?
- måla naglarna?
- måla möbler?

Har ni svar kommentera gärna! :)


Äntligen fått ett svar..

Nu har jag pratat med Elaine och hon med den kvinnliga läkaren vad hon nu heter. Och hon tror jag fått en liten blödning men den försvinner av sig själv och det kan göra ont. Så nu känns det mycket bättre måste jag erkänna. Jag kan även vända mig i sängen utan att jag får as ont så känns bättre idag men har inte vart uppe och gått än så lär märkas. Hon tyckte jag skulle ta en alvedon också så det ska jag göra ;) Även om det tar emot.

Så sängen och soffan är mina bästa vänner idag också skulle jag tro.


RSS 2.0