Vecka 24 (23+1)

Igår gick vi in i vecka 24, allt börjar kännas mer verkligt nu. Jag börjar äntligen förstå att jag faktiskt ska bli mamma. Att vi ska få ett litet knyte efter alla år som vi kämpat! 
 
Mina dagar går till att kolla ut massa saker vi kan köpa eller behöver köpa ;) 
Jag hittar så mycket fint och blir alldeles tokig, dock vill jag vänta tills vi vart i Ullared. Vill se vad vi får med oss därifrån först. Dock blir det nog mest bra och ha saker därifrån skulle jag tro. 
Inväntar även att det ska komma in lite sommarkläder som vi kan köpa men är så trögt tycker jag. 
Ett tips på ett ställe med billiga kläder med bra kvalité NEXT! Jag har inte själv handlat där än då jag som sagt inväntar lite mer sommarkläder men bara dom får in ska jag göra en beställning.
 
Min influensa vill inte helt släppa är snorig och hostig än. Hostan är allra värst speciellt på nätterna! 
Jag hoppas innerligt det går över snart. Men i morgon börjar jag jobba igen. 
 
Ska försöka fixa gravidförsäkring idag också. Ser ut att bli folksam eftersom jag har flera försäkringar där. 
Vi skulle ha fixat detta förra veckan men pga sjukdom har det ej blivit av. 
 
Känner vår lilla i magen mycket mer nu och ibland kan vi känna henne om vi klämmer lite på magen och ibland buffar hon tillbaka! ♥ 
 
Nästa vecka ska vi till BM igen vilket känns skönt, känns som en evighet sedan sist. Sambon ska också med denna gången han har fått lite ledigt på jobbet. Han vill höra hjärtljuden och sen är detta ett rikitgt mötet eller vad man ska säga, det är inget extra. Ska bli spännande! Antar att vi ev pratar lite mer förlossning och sådan denna gången, jag hoppas det iaf. För jag känner att jag behöver prata om det lite mer, sen att jag även vill ha en remiss till förlossningen för att hälsa på innan. Tycker det verkar kanon! 
 
 

Babysitter

 
 
Vi kollar runt lite på babysitter känns som det är något vi borde köpa. Verkar som många barn gillar att sitta i den och kika. Hitta denna på Jollyroom för endast 249:- har kostat 599:- känns som ett bra pris. Dock har den inte massa olika funktioner, utan det är en enkel babysitter men känns som vi lägger ganska mycket pengar på andra saker som vi tycker är viktigare. Någon annan som har tesat denna eller också tänkt köpa den? 
 
Jag tar gärna emot tips på saker jag inte får glömma och köpa eller saker ni inte skulle ha klarat er utan första tiden. Tycker det är skit svårt! Vi har iaf planerat in en Ullareds tur i början av April datum är dock inte helt bestämt. Hoppas att vi finner en massa där som spjälskydd,täcke,kudde,nappflaskor,sängkläder,oljor, mm. 
 

Magbild vecka 23 (22+5)

 
Dagens bula

Nytt läkarbesök

I lördags fick det bli ett nytt läkarbesök då jag hade så ont i mina bihålor + att jag blödde ur båda näsborrna direkt jag snöt mig. Kom bara blod :( Och jag var regält svullen i näsan men blodproverna visa bra. Eftersom jag är gravid så är det vila som är min medicin. Idag måndag är jag lite piggare men har fortfarande ont i bihålorna och har hosta. Suuck! :( Snart vart sjuk en vecka, vill bli frisk! 

Idag direkt sambon slutar jobba ska vi försöka ta bilder innan det blir för mörkt, ingen av oss har orkat i helgen :( 

De senaste dagarna har det verkligen vart full fart på den lilla i magen! :) Så underbart och känna <3 

Ny vecka, sammandragningar och influensa..

Mina senaste dagar har inte alls vart roliga. Natt till onsdags vakna jag och hade sjukt ont i magen. Så ringde runt hela morgonen igår för att få en läkartid, tillslut fick jag en dock fick vi vänta 2,5 timme extra innan läkaren kom. Allt såg  bra ut och lillan mådde fint, jag har fått sammandragningar. Jag trodde inte det gjorde så ont, men de gör det tydligen.
Jag vill inte veta hur det känns att föda barn ;) När vi kom hem igår kväll bröt influensan ut på mig :( Så jag mår riktigt dåligt! Fy fan.. Det enda possitiva är att vi gick in i vecka 23 igår. 

Vi har inte hunnit tagit några magbilder under vecka 22 pga sjukdomar och att vi jobbat om varandra :( 

Shopping..

Igår va vi och kollade på babyskydd igen för det var vissa grejer vi inte hängde med på angående basen men nu förstår vi och har även bestämt oss för Britax. 
Dock beställer vi inte från nätet som var planen från början utan vi beställer där vi köper vagnen som vi tänkte beställa i början av mars, då är vi i vecka 25. 

Vi har även planer på att åka till Ullared och handla bra och ha grejer och annat kul som finns till Lillan men när hade du åkt iväg? Jag funderar på början av April? Är det för tidigt? Har ju BF i 25 juni. Jag är rädd att jag inte kommer orka med en tur längre in i graviditet och  så lång bilresa. Så tänkte att det kanske är smart att inte vänta för länge men kanske är tidigt? Man avgör ju själv men som sagt när åkte ni iväg på liknande saker och köpte grejer? 

Vecka 22 (21+1)

Igår gick vi in i vecka 22 tänk att jag över halva tiden? Det känns så himla overkligt! Vi har ju köpt lite kläder och så men inget av dom större grejerna än, men vi har nog bestämt både barnvagn och babyskydd. Spjälsäng vet jag en jag vill ha och ha kollat på den i typ ett år, har lite svårt att släppa den. Det är inte den billigaste + att vi ska få den så känns så dumt när den är rätt dyr! Vi får se hur det blir ;) Vet inte riktigt när man ska börja beställa sakerna? 

Har haft lite ont/öm i magen och även hugg ner på äggstockarna de senaste dagarna så ringde till BM idag. Jag fick det svaret jag trodde jag skulle få men nu kan jag slappna av. Troligtvis är det pga att det bökar runt där inne, tarmarna arbetar, plus ligamentsmärtor. Vilket jag misstänkte! Men känns bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite. 

Annars funderar jag på gravid försäkring? Vilken ska man ta? Ska man lägga till ngt extra? Hur gjorde ni? 

Annars mår jag rätt ok, jag är bara sjukt trött och min rygg är inte alls rolig vissa dagar. Men i det stora hela mår jag bra och försöker njuta av lillan i magen. 



Shopping till den lilla

 
 
Här är lite saker vi har köpt till vår lilla tjej. Det mesta är från Kappahl från serien Newbie så himla söta kläder. 
Byxorna längst ner kommer från Lindex. 

Förkylning på G?

Snuvig har jag vart hela graviditeten, läst att det kan vara ett symtom på graviditeten. Så det har jag inte brytt mig om, men senaste veckan har jag mått lite sådär. Ont i huvudet, slö, och väldigt trött. Min sambo har vart förkyld under veckan så kan mycket väl vara en förkyldning på G. 

Min mage är inte heller helt i form, jag går ju som sagt inte på toa lika ofta längre och det märks. Har endel magknip, och öm i magen. Igår åt vi köttfärsås och spagetti dock va grädden lite tjock överst men smaka eller lukta inget kostigt. Men nu är jag ju rädd att jag ska få Listeria :( Funderar på att ringa barnmorskan och fråga om de är någon fara, verkar vara väldigt få som får. 
Är lite små knasig i magen idag (såklart) men inte vart på toa sen i lördags tidigt på dagen så inte konstigt om jag känner lite magknip. 

Magbilder vecka 21 (20+4)

 

Försöker stressa ner..

Jag har lämnat in mitt modersintyg som jag fick i tisdags och jag har även sakta men säkert börja fylla i papprena för graviditetspenning. Det är det en av två saker som gjort mig så stressad i veckan. Jag fattar inte ett skit av det, det är många dumma frågor och jag känner mig mest förvirrad. Har fått hjälp nu så känner att jag har lite bättre koll men jag har det svåraste kvar. SUUUCK! Men det ska nog gå bra sambon får hjälpa mig lite, sen ska en arbetskompis läsa igenom det också. Om jag får beviljat vilket jag hört att jag kommer få eftersom jag jobbar ensam i ett dygn så kommer jag gå hem 25 april, herregud det är ju snart??? Tiden rusar iväg! Snart är det dags att föda, hjälp!!! 
 
Vi har ju även ett annat härligt problem som stressar mig, vårt boende!
Probelmet är inte lägenheten vi får plats tre styckna här inga problem, dock är problemet att vi bor högst upp och våran hiss är minimal. Inte en chans att barnvagnen får plats där. Och vi kan inte ha den nere i trapphuset heller. 
Så det känns sådär just nu, trodde vi stod i kö på ett ställe där vi hittat en lägenhet men det gjorde vi inte så nu har jag ringt ett annat ställe där vi hade bättre chanser när det gäller kön. Nästa problem är att jag är jävligt kräsen och jag älskar lägenheten vi bor i nu, kommer göra ont att vi måste flytta! 
 

Vecka 21 (20+2)

I onsdags gick vi in i vecka 21, jag har haft en helvetes vecka med jobb och vart väldigt stressad så blir lite sen veckouppdatering denna veckan. Jag har inte så super många systom kvar längre, inte dom som jag hade i början av graviditeten iaf. Nu är det mest att jag är extrem trött, och jag har väldigt dåligt kondition, kroppen börjar bli tyngre, och jag är hungrig för det mesta. Så symtomen har ändra sig lite. 
 
Jag känner vår lilla tös allt oftare och jag känner henne när jag rör mg nu, jag behöver inte ligga helt stilla för att känna. Hon är väldigt aktiv där inne men när någon ska känna är det bara små buffar som bara jag känner. Sambon sparkar hon gärna på men ingen annan. 
 
 
 
 

Hjärtljud

Idag var jag hos Bm och fick höra lillans hjärtljud för första gången ♥
Hon frågade även om föräldragrupp och det tänkte vi gå så i april/maj någon gång är det dags. 
Har hört att dom inte ger så mycket men jag känner ändå att jag vill gå och sambon kände det samma. 
Hmm? Vad prata vi om mer tro? Lite allmänt om hur jag mår och sådär. 
Fick mitt moderskapsintyg så lämnat det till FK, även börjat kolla på papprena som ska skickas in angående graviditetspenning. Det verkar mindre kul!!
 

Magbilder vecka 20 (19+4)

 
Såhär ser dagens mage ut. Jag tycker det står stilla men alla i min närhet tycker jag blir större och större. 
Men står jag helt rakt och kollar ner ser jag inte mina fötter längre.
 ♥
 

RSS 2.0