Vad får jag äta?
Hmm, ja det är en djungel det där.
Jag tycker också att det är svårt men försöker tänka att det är ok med allt som tillagats å värmts upp, kokats. Då dör ju bakterier.
Jag älskar chevre och såg på vårdguiden att om osten tillagas så att den bubblar är det ok.
Typ salami och sånt ska man frysa in i 3 dygn sen kan man äta.
Älskar egengjord pizza med chevre, pinjenötter å rucola.
Det kan jag tydligen äta framöver oxå bara jag planerar.
Har ni katt?? Isåfall ska du inte byta i kattlådan.
Egenfångad fisk bör vi undvika. Vi fick just ett gäng sikar så dom får vi ge vidare.
Kommer bli jobbigt till jul med gravad lax som är det jag älskar med julbord... Men, det är det ju värt.
Jag nojar lite åt att jag ska glömma av mig!?!? Å äta nåt bara för att man är van att inte tänka på det.
Äh, blev långt det här så jag ger mig nu...
Kramen, Maria
Den här ska du följa: http://www.slv.se/sv/grupp1/mat-och-naring/kostrad/gravida/
För mig är det ganska lätt då jag är vegetarian och laktosintolerant. :P
Men visst är det svårt att komma på vad man är sugen på och kan äta.
Kram
Hej!
Det jag själv varit hård med att inte äta är rått och även mögelostar som chevre, brie, gorgonzola och så ska man undvika salami. både mögelostar och salami innehåller bakterier som kan påverka fostret. om man ska äta salami så ska man frysa det i 3 dagar. Sen är det ju det med insjöfisk som du ska undvika. Annars så kan du äta det mesta :)
såg att jag och maria skrivit inprincip samma :P
Alltså jag har ätit smörgåspålägg. Vad är oddsen liksom att det ska innehålla den där bakterien. Köper ofta salami o annat i charken där det är fräscht och nytt. Har även käkat kött och köttfärs som varit lite rosa i mitten. Hållit mig från vilt som kan innehålla bly och Östersjöfisk som inte är bra för nån egentligen. Smakat lite brie, men avstått mögelostar. Det jag vill säga med detta är att lägg dig på en nivå där DU känner dig lugn med vad DU äter. Alltså ät inte sånt som du i efterhand kommer oroa dig för om det var bra eller inte. Lycka till!