Vecka 11 (10+1)

Igår gick jag in i vecka 11, närmar sig den säkrare tiden sakta men säkert. Dock är det ju inga garantier för det men psykiskt kommer det nog kännas bra. Och tänk att det äntligen är två siffrigt!! :D 
 
Symtom jag har: 
 
- Illamående fortfarande mest dagtid
 
- Trötthet 
 
- Varm mat är fortfarande ingen höjdare dock är allt med apelsin väldigt gott.
 
- Tappar ruskigt mycket hår (misstänker att det kan vara ett symtom)
 
- Snorig (Vart i flera veckor så det är också något jag börjar misstänka som symtom)
 
- Ömma bröst inte alls lika ömma som i början men små ömma
 
 
Till veckan är det äntligen dags för MVC och VUL! 
Ingen är gladare än jag, usch jag mår verkligen inte bra psykiskt av den här väntan och inte veta så jag vill bara ha nästa vecka NU! Jag hoppas jag ska kunna slappna av lite mer efter detta VUL:et sen är det ju max 1-2 veckor till KUB! Dagarna går så sakta men denna veckan har faktiskt rullat på väldigt fort, vilket är super skönt! 
 
 
 
 

Tjugofem



25% redan? Känns ändå som det är rätt mycket. Men jag går ju faktiskt in i vecka 11 i morgon så inte så konstigt egentligen! :) 
 
En veckas ledighet och jag hoppas innerligt det blir så. Jag är trött och sliten och behöver lite lugn och ro. 

Handsprit

Jag brukar ofta handsprit på jobbet och nu när jag är gravid ännu mer. Men nyligen lyckan jag hålla händerna över munnen och nu smakar det handsprit i mun :( Är det farligt? 

Helt otroligt..

Dagarna har rusat förbi och det är redan onsdag. Har haft fullt upp och det har gjort susen. Skulle egentligen gå på ett dygnpass idag men går istället av. Så har ca en veckas ledigt nu. Ska bli skönt! Jag är sliten och ont i ryggen/svanskotan som jag hade för några veckor sedan. Jag har grejat och dolat hemma sen blev det lite kaos igår och jag har ju vart så försiktig så min kropp fick väl chock. Sen mjuknar det ju upp där bak så inte konstigt men skönt och kunna vila lite. 

Idag är det 6 dagar kvar till VUL! 

Vi hade en lyckad träff i måndags, himla kul och intresant och höra andra berätta sina historier, bemötande på klinikerna mm. 

Träff

Idag ska jag träffa ett gäng tjejer igen detta är andra träffen. Denna gången är det många nya. Det är bara en från sist som är med så blir spännande med nya människor och nya upplevelser i barnlöshets världen. 

Idag är det även en vecka kvar till jag ska till MVC! :) 
8 dagar kvar till VUL också! :) 



jobbhelg

Jag har jobbhelg denna helgen så jag går på mitt pass i eftermiddag och slutar i morgon eftermiddag. 
Men till veckan har jag bara ett pass sen är jag ledig i nästan en vecka, det ska bli skönt samtidigt som det garanterat kommer bli drygt. Men jag jobbar ons-tors så ledig helgen då är det ju första advent, sen på måndag är det inskrivning på MVC vilket jag ser framemot jag behöver verkligen få prata med barnmorskan. Jag måste få hjälp och råd om hur jag ska kunna slappna av och slippa oroa mig hela tiden. Jag hoppas hon är villig och ge mig lite extra kontroller av att få höra hjärtljud och så. 
 
Sen på tisdagen den 3 dec är det äntligen VUL!!
 
Jag hoppas tiden ska gå fort, har ganska fullt upp till veckan också. 
Tänkt börja julstäda och byta gardiner mm på måndag och tisdag + att vi har en träff igen på måndag ett gäng tjejer som är i olika stadier av utredningar, IVF och endel är gravida. Vilket ska bli super kul. Har även ett möte på tisdag så som sagt jag har endel att göra vilket jag är otroligt tacksam för. 
 
Blev kanske rörigt detta.
 
Ni andra som vart oroliga eller fått upprepade missfall vad har ni fått för hjälp?
 
 
 

Magbild vecka 10

Jag tycker inte det har synts något dom tidigare veckorna men vi har ändå tagit magbilder som minnen och även för att kunna jämföra senare. Men idag tycker jag faktiskt det börjar synas! :) 
 
 
 



 

Vecka 10 (9+0)

Äntligen går vi in på två siffrigt men är ju inte förens nästa vecka det blir helt med två siffrigt! ;) 
 
Mina symtom är: 
 
- Illamående det är värst under dagen
 
- Trött hela tiden 
 
- Mardrömar 
 
- Hungrig ofta men inte mycket som är gott. Apelsinjuce har vart det absolut godaste denna veckan och jordnötter. 
 
- Sover jätte dåligt 
 
- Tappar hår 
 
- Ömma bröst men nu kan jag röra mig utan att det gör as ont
 
 
 


Denna vecka får gärna gå i raket fart! 
Jag vill bara att tiden ska gå så jag kan få slappna av igen. Alltså jag känner mig inte super orolig men det är väntan som gör mig galen. Men i grunden är det ju en oro som ligger bakom det hela. Jag hoppas min BM går med på lite extra kontroller av hjärtljud så jag kan få njuta om allt ser bra ut på VUL och KUB! Det är absolut inte kul och må såhär. 
 
 

Vecka 9 (8+6)

Idag är sista dagen på vecka 9! Denna veckan har iaf inte känts som en evighet men inte har den gått snabbt heller. 

Jag börjar tappa tålamodet och vill att det ska bli 3 december nu! Jag vill se vår lilla ostbåge igen. Som tur är kommer det bli två täta kontroller så slipper vänta i en all evighet. Men från KUB till RUL blir det några veckor! :( Hur ska jag stå ut? När kommer jag kunna njuta? Jag vill ha en VUL maskin hemma (den vet jag hur den fungerar och hur det ska se ut) tror jag iaf känns så efter alla VUL! 



Tänk att man njuter av att må dåligt..

Igår mådde jag grymt illa och super trött! Lyckades gå upp och äta lite frukost men direkt efter blev det tillbaka till sängen. Kom upp vid 13 tiden drog på mig träningstights och gick ett varv på stan för att få lite luft. Luft hjälper jättebra! Blev inte så mycket gjort igår men det gör inget, jag ligger gärna och njuter av att må illa! :) 

Måndag..

Jag är ledig idag börjar jobba i morgon, denna veckan jobbar jag rätt mycket. Vilket är skönt på ett vis då rullar dagarna på men jag är väldigt trött och det är super mycket att göra på jobbet denna veckan. Jag lär vara död! ;) 
 
Idag ska jag ta mig en tur på stan och se om man hittar några klappar, skulle behöva en ny vinter jacka också. Tycker det är jätte svårt just nu och köpa några kläder, plus att alla mina jeans är trånga! :( Känns som jag inte har några kläder alls längre. Men snart blir allt mycket lättare när man kan köpa lite mamma kläder. När köper man det första gången? Det är ett trist mellan läge nu. Men klänningar går det ju faktiskt att köpa om man finner en ;) 

Det är mycket som snurrar runt i mitt huvud just nu. Jag har svårt att ta in att jag är gravid det är väl för att skydda mig men samtidigt ibland så vågar jag men det är i min ensamhet. När någon i närheten som vet säger något om det blir jag direkt tillbaka dragen. Frågar någon hur jag mår är det ok men djupare saker blir jobbigt. 

Saker och ting kommer nog ta tid det vet jag men jag hoppas jag kan börja ta in efter VUL 3 dec. Sen inom 2 veckor måste vi göra KUB och det känns skönt med två täta kontroller. Efter det hoppas jag att jag kan njuta. 

Jag hoppas även barnmorskan vi fick är förstånde så jag känner mig trygg med henne och att hon förstår oss. Har ju träffat henne en gång men svårt att bedömma på den korta tiden. 





Ett mer normalt liv..

För varje dag som går känner jag att jag mer och mer klarar av att leva ett normalt liv. Jag är inte lika orolig för allt som jag var innan. Jag kan tex städa och greja här hemma utan att jag får världens panik efter för att det gör ont eller känns konstigt efter. Det enda jag inte gör är att bära tugnt, jag håller mig undan det så mycket det går och det känns bra för mig och då är det lika bra jag fortsätter så. För det är jag som ska må bra. Jag vågar göra mer saker innan ville jag helst bara ligga still och inte göra ngt. Dock är det inte varje dag jag orkar göra en massa saker pga jag mår jävligt illa och är super trött. Men försöker som sagt och vara mer och mer aktiv och det känns bra och dagarna går faktiskt fortare. 
 
 

Aj!

Just nu är jag trött på Lutinus, det kletar överallt och bindorna skaver så jag har skavsår! :( Men är så glad att jag får ta dom än så biter glatt ihop. Inte länge kvar nu!
 
 
 
 

Vecka 9 (8+0)

Idag går jag in i vecka 9! Tänk att nästa vecka blir det två siffrigt! :) Jag tycker ju dagarna segar sig fram än. En dag känns som en vecka typ, varje kväll vill jag lägga mig så fort som möjligt så det blir en ny dag ;) 
 
Mina symtom är:
- Inte sugen på ngt, ska jag äta måste det vara kallt. Så nu går det i flingor och mjölk, nyponsoppa och blåbärssoppa
 
- Illamående 
 
- Ömma och stora bröst
 
- Mat os är vidrigt
 
- Fortfarande lite ont i bäckenet 
 
- Molande värk då och då 
 
- Trött hela tiden
 
-Uppblåst mage 
 
 


Tänkt att vi paserat 20% det känns jätte mycket faktiskt. Men vecka 9 känns inte super mycket dock. Men vi närmar oss sakta men säkert vecka 12, den magiska veckan. Dock kommer vi inte gå ut med graviditet för det men mentalt tror jag det kommer kännas underbart! 

Längtar tills idag kl 17 då tar jag helgen. Just nu känns det som jag vill sova hela helgen lååång! Jag är jätte sliten efter Ullareds turen men kul var det. Ser fram emot nästa gång då det blir bebis shopping. Smygtitta lite på den avdelningen nu också men våga inte köpa något. 

Idag känns det verkligen..

Att jag är GRAVID!! Mår riktigt illa och inget mat får jag i mig! :( Allt tar emot. Bröd har funkat men inte ens det är gott. Kallt ska det vara så köpte flingor och mjölk så det har jag fått i mig. Köpte även nyponsoppa och blåbärssoppa det sa barnmorskan på MVC va bra att få i sig om man inte var sugen på ngt. Åt mycket mat igår i Ullared så känns ändå rätt bra eftersom jag har svårt och få i mig idag. 

Nä nu får jag skynda mig sitter med handduken runt mig och ska vara på jobbet om en timme!!! Allt går trögt idag.. Men en sak är säker jag NJUTER! 

Mer död än levande

Igår natt åkte vi mot Ullared. Jag gick upp 01.50 så blev inte många timmars sömn. Kom hem kl 01.40 så när jag la mig igår dygna jag. Kan säga att jag var så sjukt trött den sista timmen inne på Ullared, slumra till lite i bilen men var bara någon minut. Bilen va så full så vi visste knappt hur vi skulle få med oss allt! ;) Just nu känner jag mig mer död än levande och ont i kroppen pga att vi hade så mycket grejer att vi inte kunde sitta riktigt. Men det var verkligen super kul och några tusen fattigare blev jag. 

Börjar jobba kl 17, det känns sådär just nu men ska gå upp och duscha och äta frukost så känns det nog bättre. Sista passet denna veckan sen börjar jag på tisdag morgon. 

I morgon går jag in i ny vecka också!! :) 

Uppblåst mage på kvällskvisten.





Dagarna rullar på sakta men säkert.

Jobba fre-lör och det gick bra, ibland hade jag lust att lägga mig men jag tog mig igenom det också. Ligger på jobbet just nu också och försöker vakna till. Igår kväll mådde jag rätt illa så va lite små jobbigt men det är skönt att kunna jobba igen :) Även om det är kämpigt vissa stunder! 

Under helgen berätta vi vår långa historia för sambons lillebror och hans sambo. Det gick bra och känns bra nu efter. Även berättat för pappa att han förhoppningsvis blir morfar i sommar. 

Känslorna går fortfarnde väldigt upp och ner, jag hänger inte helt med psykiskt på vad som händer. Igår morse blev jag jätte rädd helt plötsligt. Det är väldigt jobbigt samtidigt som man är världens lyckligaste. Längtar till 3 dec känns som en evighet dit. 

I morgon åker jag till ULLARED!! :) Det ser jag fram emot. Sen får vi se hur det går med mitt härliga illamående men har köpt seaband som jag har på jobbet. Tänkte ta det i morgon så ska det nog gå bra. Man har ju fullt upp så man hinner nog inte tänka på illamåendet. Önskar jag va lite längre i graviditeten så man kunde shoppat lite till den lilla. Men sambon och jag åker tillbaka till våren och köper bebis saker! :) 

Detta med kläder är så svårt..

Jag är faktiskt inte så jätte svullen om magen men jag kan inte ha mina jeans längre så jag har mest thigts eller byxor i mjukt tyg (tacka gudarna för att det är inne) Det finns ju så otroligt mycket fint just nu men jag tycker det är svårt att köpa ngt nu. Hur har ni andra gjort som är i början av graviditeten? Köper ni en större strl? Vissa tröjor är ju lättare för dom är stora och goa så då är det ju lätt. 

Det är ju en stund kvar tills det syns men tycker ändå det är svårt? När börjar magen synas? Det är väl typ vecka 15-18 typ det syns? Fast magen växer ju oavsett hela tiden så kläderna kommer ju bli trångare. När köper man vanligtvis första mamma kläderna? Mycket som snurrar i mitt lilla huvud just nu. 

Svårt att förstå..

Igår fick vi se vårt söta mirakel, idag var jag på MVC på infosamtal. Kan säga att det är jättesvårt att förstå att jag faktiskt är gravid. Så när jag kom hem från MVC kändes det så himla konstigt jag hinner inte riktigt med själv. Jag förstår inte att jag är gravid, jag vågar inte förstå! Så jag bröt ihop, sambon blev ju jätterädd när han kom hem. Han trodde direkt ngt va fel! 

Jag tycker det är jättesvårt! Jag kan inte riktigt förstå det hela och efter igår och idag blev det så verkligt! Men jag är inte där psykiskt än. Men barnmorskan sa att det tar längre tid för oss som kämpat att acceptera och förstå, det får ta den tiden det tar helt enkelt. 

MVC

Då har jag vart på mitt första möte på MVC och det känns helt ok. Alltså innan igår har det ändå känts som jag är gravid och fattat lite. Men efter VUL igår är jag typ i någon chock och allt känns så himla overkligt. 
 
Fick ett papper med info om KUB och en bok. 
 


Kommer ta lite tid innan man fattar men det tar den tid det tar. Vi har gått igenom så himla mycket så inte konstigt man är lite skeptisk och orolig. 
 

Snabba ryck!

Vakna nyligen och fick lite panik för telefontiden till barnmoskmottagningen är mellan 8.15-9.30 och igår satt jag i 35 min utan resultat. Men fick svar direkt idag så jag ska dit idag faktiskt 14.30. Känns jätte konstigt men ändå så skönt att äntligen få prata med någon som vet och kan saker. Så man slipper söka allt på google. 

Idag ska jag ju även prova och jobba, fick ingen skjukskrvning av Louise  igår. Hon tyckte det är barnmorskan som ska göra det nu, men jag ska prova mina två dygnspass i helgen och se hur det går. 

Vecka 8 (7+0)

Idag går vi in i ny vecka och den kunde inte ha startat bättre, vi fick ju se vår lilla ostbåge med ett tickande hjärta ♡
 
Mina symtom är: 
 
- Illamående speciellt mellan 11-17 
 
- Trött 
 
- Växtvärk
 
- Matos
 
- Inte mycket som smakar gott. Mannagrynsgröt, clementiner, digestivekex, potatismos, pommesfrits, och sura godisar är det som smakar bäst så mycket lika från förra veckan. 
 
- Ömma bröst 
 
- Ont i ryggslutet, foglossning? 
 
Den här veckan har vart lång och dryg även plågsam men vi tog oss igenom den. Försökt få tag i mödravården idag så vi kan få boka ett samtal där. 
 

 
Det känns fortfarande väldigt overkligt och det är väldigt svårt att förstå men det tar nog sin tid. Kanske man förstår vid nästa VUL den 3 dec? Hoppas det! Vi hade ju som sagt tänkt bett om ett VUL till innan KUB men det behövdes inte vi blev erbjudna ändå :) Så känns väldigt skönt! 

Så liten men så söt..

Vi har fått sett vår lilla ostbåge med ett pickande hjärta. Det känns helt overkligt och jag kan fortfarande inte förstå att vi är gravida. Så himla lycklig! 

NERVÖST!

Fy bubblan va nervösa vi är! :( 

Miljoner tankar som bara snurrar runt..

Just nu är jag jävligt rädd och är nära att bryta ihop. Allt snurrar både positiva och negativa tankar. Sist vi gjorde VUL blev det kaps utav allt, jag vill inte att det blir så igen! Vi vill se ett fint litet hjärta slå. 

Innerst inne känns det som det faktiskt gör det men så kommer dom dumma tankarna ikapp och man blir rädd och tappar kontrollen istället! 

Åh jag vill bara spola fram klockan till 09.00 i morgon, så vi slipper oroa oss mer. 


24 timmar

Om 24 timmar ligger jag i gynstolen och vet om det finns ett litet hjärta som slår. 
Är så nervös och rädd men det ska bli underbart och få det gjort så man vet. 


Hur ska jag orka?

På fredag börjar jag jobba igen och har verkligen sett framemot det. Men hur jag ska orka med det? Idag har mitt illamående vart väldigt starkt så jag har pendlat mellan soffan och sängen. Skulle dammtorka och greja lite här hemma men inte orkat! Disken och skalat potatis hann jag med sen var det  stopp. Hur ska jag kunna ta hand om en annan människa i 24 timmar? Jag får prata med läkaren på torsdag igen och höra vad som är bäst. 

Molande värk

Idag vakna jag med magknip har inte vart på toa sen i söndags och för vissa är det normalt men min mage är van varje dag och ibland flera gånger om dagen. Men somna om lite och när jag vakna hade jag molande värk, men nu försöker jag behålla lugnt. Att få panik för något som är normalt är ju bara dumt. Endel har ju molande värk flera dagar, jag har ju oftast en kort stund sen går det över men jag får nog lära mig att det ibland sitter kvar längre. 

Det sitter mest i ryggslutet och magen sen pulserar det lite vid äggstockarna. Men tar det lite lugnt idag det känns bäst för mig. 

Idag är det redan tisdag jag vill ha torsdag nu! Jag längtar verkligen för jag vill veta om det slår ett hjärta. Ovissheten gör mig galen! Hoppas idag och i morgon går fort. 

4 dagar kvar..

Åhh jag hoppas mån tis ons rusar iväg. Jag är redan lite smått nervös och känner att humöret kommer gå upp och ner dom närmaste dagarna. 

Helgen i Göteborg var iaf kanon dock blev det lite shopping men det är väldigt svårt att shoppa kläder nu. Men fick med mig en klänning som jag hoppas passar till jul/nyår annars får passa på vid julbord eller liknande. 

Har räknat lite och vi kommer hinna göra kub innan jul/nyår! :) Vilket jag tycker är kanon. Slipper man fundera på det i mellandagarna. Dock vet jag inte om jag pallar 4-5 veckors väntan mellan vul och kub. Så ska fråga om vi kanske kan få ett extra vul efter 2 veckor? För verkar som man kan gör vul till vecka 10-11. Risken är säkert liten men fråga kan man :) Borde kanske inte planera för mycket framöver men lite vill man planera som sådana här saker iaf. 




Sover inge bra..

Alltså jag sover så frukansvärt dåligt på nätterna. Jag vaknar direkt jag somnat så ligger jag och vrider mig så somnar man tillslut och när man väl somnat igen vaknar jag. Först tänkte jag att det är för jag sover under dagen, men igår gick jag upp jätte tidigt gick en heldag i Göteborg så var helt slut. Ändå sov jag så dåligt? Hmm? 

Nu ska jag njuta av hotellfrukost! :) Hoppas det finns mycket gott. 

RSS 2.0