Cykeldag 30

Idag är det cykeldag 30 och jag har fått ägglossningslflytningar (trådiga) så jag har ett litet hopp om att jag kanske kan få en ägglossning själv. Någon som vet om man får falska ägglossingsflytningar också när man har pcos? 
 
Än sålänge har jag inte haft någon ångest och det är så skönt, och jag har även vart den gamla "jag" igen. Skrattat från hjärtat och haft kul. Det känns som det va evigheter sedan sist. Jag känner mig helt plötsligt så stark igen. Jag vet inte riktigt vad som har hänt?? Men jag är iaf super glad för att jag kan få må bra och jag hoppas det stannar! Men jag vet att jag är skör och måste vara försiktig och tänka mig för. Men jag vill inte tillbaka utan jag vill bara klättra uppåt nu.
 
 
 
 

Ska klara det här..

Ända sedan jag va hos kuratorn förra veckan har jag mått så mycket bättre. Det kändes som jag nådde botten när jag va där och hon sa att jag skulle behöva ett läkarbesök pga jag mådde så dåligt. Jag har inte haft någon ångestattack och min sambo säger att det är stor skillnad jag ler och skrattar igen och är inte lika arg hela tiden.

Jag kan erkänna att det skrämde mig rejält när kuratorn sa att jag kanske behövde ångest dämpande medicin och sen när jag gick till läkaren får jag det utskrivet. Det är inte alls så jag ville mitt liv skulle bli och när läkaren berätta allt om dom att tex allt kommer bli värre första veckorna och sen kommer det jämna ut sig och alla hemsks biverkningar jag vill INTE äta dom! Det känns inte värt det. Jag vill ha en medicin fri sommar och jag ska ta tag i träningen igen och göra roliga saker igen och inte stänga mig inne. Jag ska klara det här utan mediciner!

Jag borde säkert ta dom för jag har en depression men jag kan inte, jag är livrädd för dom helt ärligt! Sen känns det inte bra när vi försöker bli gravida. Jag kan inte ta risken nu jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv .

Jag känner mig starkare igen och vill prova att klara det här själv. Plus att jag måste sluta med dom i augusti så känns som att det kommer inte göra någon nytta utan att det är för kort tid!


Cykeldag 25

Jag räknar inte cykeldagarna längre det är ingen idé eftersom man aldrig vet när min mens dyker upp. Men kolla i almanackan och räkna ut att jag redan är på cykeldag 25, shit vad tiden går fort! Jag vet ju inte helt om det var en mens jag hade men utgår ifrån det.

Det är faktiskt himla skönt och inte behöva testa med massa stickor eller ha koll på massa datum. Jag trodde aldrig det skulle vara skönt men det är det och jag känner mig inte så stressad av just det. Vi har sex när vi känner för det vi borde ha varannan dag för att vara helt säkra men det har vi inte. Utan vi har när vi känner för det och det känns så skönt!

Jag tror faktiskt jag gett upp hoppet om att bli gravid själva. Det är IVF som är mitt hopp just nu och jag är ändå så glad att jag kan tänka så utan att bli ledsen. Men tänker jag vidare på äggdonation tex så är jag verkligen inte lika positiv eller redo. Men det behöver jag inte vara heller för det är en stund kvar tills vi är där. Vi är redo att betala några omgångar med IVF först om inget annat visar sig efter vägen.

Dock är jag lite nyfiken på äggdonation hur det funkar och så med köer och sådant så vet ni något får ni lämna en kommentar.


Svar på kommentar

Frida

Hej fick precis samma diagnos som dig, och är i samma situation som dog också. Men min läkare ville inte ge mig medicin för att jag försöker bli med barn. Konstigt
 
Svar
 
Hej!
Det verkar vara väldigt olika beroende på vart man bor och hur läkarna gör. Men min läkare ringde kliniken och pratade med dom och kollade så det va ok och det var det. Den var inte bra sent i graviditeten men den påverkar inget i början. Men jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska börja ta eller inte än. 

Det var som jag trodde..

Vart hos läkaren och jag fick svara på massa olika frågor och berätta lite hur jag kände och så. När hon räkna ihop "poängen" och med det hon hört mig berätta så har jag troligtvis en depression men en mindre variant eller vad man ska säga. Jag har ju som sagt inga självmords tankar eller så.

Har fått två olika mediciner en som jag kan ta vid behov (vid stark ångest) och en jag ska ta varje dag i ett par veckor. Jag var inte positiv till det men ska ge det en chans och detta är inget som påverkar min fertilitet och skulle jag bli gravid i sommar så skadar det inte heller. Men ska sluta med den när vi börjar med IVF!

Jag som ville vara helt medicinfri! :( Men jag vill må bra igen.


En dag i taget..

Det är lite så min vardag är nu, jag vet aldrig hur jag mår så får ta en dag i taget. På tisdag ska jag träffa en läkare det ska bli spännande men samtidigt är jag både nervös och rädd för vad han/hon ska säga! Men jag måste helt enkelt.

På något sätt är det så skönt att slippa ha sex på beställning och ha koll på olika dagar och tider. Det känns faktiskt ok att det är så nu.

Jag ska försöka ta tag i träningen igen och försöka leva så normalt det går. Jag försöker verkligen!


Mycket men samtidigt skönt!

Som sagt det är väldigt mycket som snurrar i mitt huvud just nu och jag mår inte alls bra psykiskt! Min ångest har trappat upp rätt rejält, och det är jätte jobbigt för jag orkar inte göra något. Vill helst sova för då går de över och är borta en liten stund när jag vaknar innan det börjar igen. Den sitter i mycket längre än den gjort tidigare också och förut har min ångest handlat om att jag måste städa helst hela tiden för allt känns smutsigt. Men nu vill jag helst inte göra något och absolut inte vara bland mycket folk och gå på stan och se alla gravidmagar gör mig jätte ledsen så vill helst bara vara hemma eller jobba.

Men en sak som faktiskt är skönt är att slippa pergotime och andra mediciner. Och tro de eller ej så är de skönt och inte veta när jag har ägglossning och ingen idé att ta massa ägglossningstest för vet ändå att dom inte stämmer pga min pcos. Det är skönt men samtidigt blir det en liten stress och inte ha något att förhålla sig till. Det är svårt att förklara.

Ska iaf till läkaren nästa vecka så då får vi se vad hon säger men jag vill helst inte ta medicin. Men jag tror jag kan behöva men de får verkligen inte påverka min fertilitet det har jag nog problem med och såklart så får de inte skada om jag skulle bli gravid! Annars får jag försöka klara mig igenom det här utan mediciner. För inget för förstöra så är det bara!

Det finns ni där ute som har gått igenom så mycket värre säker än mig hur tog du/ni er upp? Hur accepterar ni det här? Jag känner mig så värdelös som inte lyckas bli gravid (och även pga missfallen)




Ringa och beställa läkartid!

Idag har vi vart hos kurtorn va skönt att sambon äntligen kunde bli med. Det va ju hans andra gång så gått många gånger själv, men han kan ju inte alltid få ledigt tyvärr!

Min kurator rådde mig idag att ringa vårdcentralen där jag bor och få en läkartid pga min ångest! Hon tycker jag borde ta någon medicin pga att den är så stark. Jag blev fruktansvärt ledsen när hon sa det men ändå så visste jag att det eventuellt kunde bli så. Så i morgon ska jag ringa vårdcentralen och se om jag kan få en läkartid dock lär jag få en nästa vecka.

Sen jobbar jag gärna hur mycket som helst och hon tyckte jag inte borde tacka ja till massa extra utan de räcker med dom timmarna jag har. Som den här veckan jobbar jag över 60 timmar det va hon inte positiv till och jag kan hålla med henne. Men nu när jag äntligen får jobba har jag svårt att tacka nej men de är något jag måste lära mig!


Får se hur jag gör!

Jag hade ju tänkt prova något från typ hälsokost affären typ glandin eller något annat! Men jag har inte köpt något än och jag vet inte om jag kommer göra heller. Läst lite vad det finns för olika men vet inte vad jag isf ska testa och många av dom är redan försent att ta och vem vet när jag får mens nästa gång!

Men om ni vet olika läkemedel som ni fått testa eller hört om får ni gärna kommentera! I höst vill vi veta massor och kunna fråga och veta saker och även kanske ge förslag på behandlingar.

Dock känner jag mig väldigt redo för IVF 3 men vill ändå veta men kommer höra om det finns möjlighet till långa metoden istället för korta! Ihop om fler ägg..

Igår kväll när jag kolla instagram vad det ju såklart någon som hade gått ut med att hon va GRAVID! Hade lust att slå i sönder de mesta men va på jobbet så var bara att bita ihop.


Bryta ihop

Jag har haft två väldigt jobbiga veckor och jag har inte alls vart rolig mest sur och arg hela tiden. Och har tyckt väldigt synd om min sambo. Jag har haft fruktansvär ångest mycket värre än det brukar och känt mig deprimerad och misslyckad! Jag har tänkt att det kommer gå över men har insett att det kommer nog inte gå över rikitgt än så prata med min sambo om det igår så han skulle veta hur jag känner och varför jag är som jag är. Han har ju förstått att jag inte mår bra det vet han ju redan sedan tidigare men inte lätt och veta hur jag känner när jag inte säger något. Men jag trodde det skulle gå över!
 
När jag har ångest brukar jag städa och åter städa nu är det så illa så jag helst inte gör något! Jag skulle kunna städa hur mycket som helst hela tiden men nu orkar jag inte bry mig jag ligger helst i sängen eller soffan och gör minsta möjliga plus att jag är super trött säkert pga att jag inte mår bra. 
 
Jag borde säkert ta något lyckopiller eller ngt liknande mot min ångest men jag vägrar! 
Måste ta mig ur det här på egenhand och jag vill inte ta mer mediciner än jag redan gör.
 
Ska till kurator på måndag igen och får kanske boka tätare samtal. 
 
Men både jag och sambon bröt ihop igår och det var så skönt! 
 
 

Svar på kommentar

E
Ät lite apriforce en cykel nu när mensen slutat. :) Kram. Kan vara värt ett försök.
 
Svar

Jag funderar på att köpa det idag faktiskt! :D
Men vad är det bra emot?

Tar gärna emot tips! :)

Jag har funderat lite nu och tänkt att eftersom jag kommer vara medicinfri så tänkte jag prova typ bisolvon eller glandin eller bidrottninggele. Jag skulle vilja ha era tips. Vad skulle ni ha testat? Jag skulle ju gärna vilja testa något som kan göra min cykel lite mer regelbunden och kanske något som ökar mina chanser att bli gravid! :) Så har ni några bra tips kommentera gärna för måste köpa i morgon då jag vart utan mens i två dagar nu så är det väl bra att starta med något direkt.


Medicinfri sommar

Dom ringde upp och jag ska vara medicinfri i sommar och ringa vecka 34 när dom öppnar igen efter semestern och få en tid för undersökning då och kolla hur vi ligger till. Dock trodde jag inte det var stängt så länge?

Men då kommer vi säga att vi vill starta vår sista IVF behandling! Om vi inte hittat något annat alternativ innan.


Tiden står stilla

Exakt så känns det nu! Igår var äntligen första dagen utan blödning, 9 dagar höll det i sig! Och det va rikligt kan man säga. Så det va ingen ägglossningsblödning iaf utan var nog en vanlig mens. Hur man ens kan få det när man egentligen har ägglossning? Mycket konstigt som händer nu och inget går som vi vill. Jag känner mig helt matt och min ångest har blivit mycket värre och jag är inte rolig att ha med och göra. Som tur är så jobbar jag regelbundet nu så jag slipper iaf va hemma och grubbla dock kommer allt ikapp när jag jobbat men det blir ändå inte på samma sätt som när jag sitter hemma flera dagar. 
 
Har ringt till KD nu på morgon och hoppas att få någon slags plan inför sommaren och deras semesterstägning. 
Helsts kulle jag ju vilja komma dit så dom får kolla läget men det kan jag nog glömma tyvärr. Utan jag får nog provera utskrivet och sen pergotime som vanligt! Jag låter säkert gnällig men jag har ätit den där jävla pergotimen i så många månader och den gör mig inte gravid. Jag vill ha något som gör mig gravid! 
 
Just nu längtar jag bara tills augusti jag VILL göra IVF! Det känns som vår ända möjlighet. 
 
 

Ömma bröst och blödning

Alltså mina bröst är så sjukt jävla ömma så ni anar inte, det gör ont så fort jag rör mig och dom är inte bara ömma utan svullna också! :( Jag hade ömma bröst innan jag tog sprutan men blivit värre för varje dag som går. Idag är de ju en vecka sedan jag tog sprutan.

Blöder gör jag också än och det är en vecka sedan jag började blöda! Jag brukar aldrig ha mens i en vecka max 5 dagar. Igår hade jag som bruna flytningar som jag brukar ha på slutet av mensen men nu när jag var på toa var det blod igen! :( fy fan va drygt!!


Hopplöst!

Det känns som vi planerar och har planer men våra planer förstörs hela jävla tiden och det börjar bli väldigt frustrerande! :( Först hade vi tänkt utan Pergotime i sommar och köra på IVF aug/sep. Men när vi fick reda på att jag har pcos så ändrade vi oss och tänkta att funkar det inte med denna sprutan så kör vi med pergotime ändå i sommar så vi har någon chans. Men istället fick jag en blödning nu som jag är rätt säker på att de är en mens och ingen jävla ägglossningblödning. Tyckte jag kunde få ha kommit in så dom kunde kollat men tydligen inte. Läste även att har min sin första ägglossningblödning brukar man få komma in och kolla iaf enligt info sidor. 
 
Det känns så himla jobbigt att inget går som vi planerar! Nu ska jag ringa vecka 26 och säga hur det gått, GRAVID lär jag inte vara eftersom mensen kom nu. så då blir det väl provera och pergotime! Jag hinner ju inte komma på ngt mer vul innan dom stänger så ingen mer spruta lär vi hinna prova! :(
 
Förlåt för att jag är jävligt negativ men jag är grymt besviken på hela jävla skiten nu! 
 

Mellanblödning? Ägglossningsblödning? Mensen?

Det är rätt mycket som snurrar där uppe just nu. Kan inte bara en jävla sak gå rätt för mig? Varför ska jag börja blöda i massor mitt i ägglossning? Mensen kan det ju inte vara väl? Hon i KD sa att det troligtvis inte va mens men kunde inte säga 100% utan trodde det va en ägglossningsblödning. Men när jag läser om sådana blödningar verkar det vara en rätt liten blödning? Detta är ingen liten blödning och mensvärk har jag och mina bröst är svullna och ömma som fan! Men eftersom jag inte haft mens sen i mars så är det väl inte konstigt om jag får en stor blödning när jag ska ha en liten? Eller så är de en mellanblödning? Kanske ingen idé och fundera så mycket på va de är? Jag önskade jag hade fått ett vul men de verkade inte aktuellt dock! Men hon sa ju att en ägglossningsblödning kunde vara som en mens och kännas som en mens så jag får kanske försöka lita på det även om de är svårt!


Svar på kommentar

Anni
Spännande! Tänk dock på att äl-test känner av hcg och kan ju därför ge utslag på graviditet. Ovitrellen har ju gett dig massa hcg nu eller hur det nu går till. Kontentan, äl-testet nu efter sprutan bör ge falskt utslag precis som ett gravtest skulle göra. 
/Anni dock inte samma A som har kommenterat hos dig de senaste gångerna. Får nog börja skriva mitt namn istället :)
 
Svar
 
Jag kom på det direkt efter jag skrivit ;) haha! 
Men jag vet ju dock att jag har ägglossning nu i dagarna enligt vul och läkarna.
Okej, hehe det är så många och ha koll på :P Men skriv gärna ditt namn för då vet jag att det inte är samma! :D 
 

Ägglossning

Jag ser iaf ut och ha ägglossning! :) testet är verkligen positivt dock blöder jag som vid mens. Pratat med dom i karlstad och dom trodde det va en ägglossningsblödning. Så vi skulle ha sex och köra på som planerat. Mindre kul att ha sex när det blöder så mycket men men bita ihop vad gör man inte?


Ägglossningsblödning? Eller urininfektion?

Jag tog sprutan som planerat men en timme senare blev blodet rödare och rikligare :/ och jag har svaga menssmärtor i magen. Men nu i morse kissa jag massa blod och knappt ngt när jag torkar mig. Så jag är orolig att jag har en urininfektion? För hade de för 1.5 vecka sedan och medicinen kanske inte tog bort helt? Så nu kissar jag blod? Hade så för något år sedan men då kom de aldrig blod i bindan de gör de nu? Åhh jävla krångel! Ska iaf ringa KD idag idag och höra.


Svar på kommentar

A
 
Har du funderat på att pröva bisolvon en månad? 
Det verkar ju som om du har ägglossning osv. Kanske är sekretet för tjockt att simma igenom?
 
Svar:

Jag har tänkt på det men rädd de ska subba cykeln eller förstöra något när jag äter mediciner? 
 

Va fan händer nu då?

Gick på toa nyss och när jag torka mig kom det blid på pappret dock ljus rött blod (sparsamt) kan man få blödning vid ägglossning? Eller är det mensen? Men den kan väl inte komma nu??

Det jag funderar mest på är om jag ska ta ovitrellen ikväll?

Snälla hjäääääälp !!


Trots min besvikelse så är jag positiv

Ja jag är grymt besviken men jag är faktiskt positivt till den här chansen vi har nu då jag faktiskt har en blåsa som är på G att ägglossa + att jag får ta en spruta för att förstärka ägglossningen lite. Så nu är det bara att hoppas på att det är ett ägg i blåsan också och ett guldägg! 
 
Bara för att jag fått diagnosen pcos eller pco (det är tydligen någon skillnad dock blir jag osäker på vad jag har)
jag kan verkligen inte så mycket om det här så kan ni eller har det här själva får ni som sagt skriva och berätta. 
Och tack till duravita som berätta att det är två olika saker! =) 
 
Jo det jag skulle skriva var att bara för att jag fått den här diagnosen ser jag inte nattsvart på att bli gravid, jag ser inte mina chanser mindre än innan jag fick diagnosen utan jag är positiv. Jag vet bara att vi behöver nog hjälp för att bli gravida och att IVF kanske är vår största chans? Det känns som att förska naturligt utan något inte är direkt någon möjlighet längre pga jag har så LÅÅÅÅNGA cyklar och vi vill ju gärna ha en chans varje månad iaf + att ska vi försöka normalt känns det som det är som att leta efter en nål i en höstack.
 
Det jag undrar är finns det något mer än Pergotime, Pergotime+ägglossningsspruta, och Ivf som man kan testa?
Jag är trött på pergotime det känns som det inte är något för mig det har inte hjälp mig, det har gjort mig till ett monster.
 
Men som sagt jag tror starkt på det här försökt då jag faktiskt får en egen ägglossning + en ägglossningsspruta så mycket närmasre eget försök kommer vi ju inte. Och mina bröst är så ömma och jag har ont i ländryggen och i magen så det känns att det är på G och det är jag otroligt glad för. Och jag brukar inte ha ömma bröst så det känns som jag kanske får en stark ägglossning (jag inbillar mig det iaf)
 
Jo förresten jag fick veta att mitt värde vid förra ägglossningen va 55 och det va tydligen bra så det betydde att jag ägglossat, detta va väl i februari med Pergotime. 
 
Sist skulle jag vilja skriva att mina tankar finns hos Libra ♥
 
 
 
 

RSS 2.0