Massa mediciner..

Förra veckan va jag och hämta ut alla mediciner inför vår andra IVF! :) Jag gillar och ha allt klart och sådär, och eftersom vi bor i en liten stad så brukar apoteket få beställa hem så ville göra allt i god tid. Så nu ligger dom fint och väntar på att få bli använda.. Jag är redo med andra ord!


Närmar sig..

På lördag ska jag äntligen börja ta provera och hoppas jag börjar blöda en vecka efter första tablett ca det gjorde jag förra gången jag tog. Hon som jag pratade med i karlstad trodde jag skulle börja blöda runt dag 12 men jag hoppas som sagt på tidigare. 
 
Dagarna rullar iaf på och jag försöker äta nyttigt och röra på mig inför IVF. 
Tycker maten är svårast så svårt och komma på massa nytt hela tiden och eftersom jag har kört det här en längre tid innan jag började med IVF så är jag ganska trött på det mesta grönsakerna. 
Men gör mitt bästa. 
 
 

Svar på kommentar

Elin
 
Hej! 
Hittade din blogg av en slump. 
Jag är nästan i samma sits som dig. Vi ska antagligen påbörja IVF efter jag gjort en operation som ska utesluta endometrios. 
Jag & min man har försökt få barn i över två år. 
Jag har fått två missfall i vecka 6 & vecka 5+4. 
Alla mina kompisar har barn och min & min mans längtan efter en liten är outhärdlig vissa dagar/månader. 
Ibland tar avundsjukan över,och det är väl inte konstigt alls!!? 
Jag önskar er all lycka & hoppas ni snart har en liten hos er. 
Kram
 
Svar
 

Hej!
Beklagar dina missfall. Okej, hoppas operationen visar att allt är normalt och att du nsart kommer igång med din IVF! Ja den tar verkligen över ibland ska du veta, ibland ofta! Önskar er också lycka till!
KRAM

Ber om ursäkt!

För att jag är as dålig på att svara på kommentarer. Våtan dator har lagt av så det blir så krångligt från mobilen för allt sitter ihop. :( Men jag läser allihopa! :) Emelie om du har någon mail eller så får du gärna skriva ner den, vore kul och följa varandra under IVF!


Högre dos..

Idag fick jag hem vårt protokoll och vi har fått högre dos denna gången :) Så nu hoppas vi på några fler ägg än sist!


När andra lyckats och inte jag..

Idag fick jag reda på facebook att en arbetskamrat är gravid, sen går jag in på mataffären och det va massa gravid magar och nyfödda bebisar det va sjukt jobbigt jag hade lust och bara grina. Så cyklade hem i full fart och här ligger jag nu i sängen och är ledsen. Är jätte glad för min arbetskompis men alla andra är jag inte glad för, kan inte hjälpa att jag känner så. Min sambo har sagt flera gånger efter missfallet att jag är så stark men just nu känner jag mig svag och jävligt misslyckad!


Glad Tjej!! :) :)

Dom ringde nyss från fertilitesmottagningen i Karlstad! :) Börjar med provera 1sep för att få igång min mens, hon trodde mensen skulle starta vid 12sep så direkt mensen kommer ska jag ringa för info om sprutstart! Hon trodde äggplock skulle ske vecka 39! Nu är vi igång igen, vi är redo och har bara längtat efter detta! :)


Besviken på hur vissa sköter sitt jobb..

Ringde till Karlstad i fredags och hörde om dom visste något mer om tider och så och hur vi kommer gå vidare gått 2 veckor och vi har inte hört ett ord från dom så jag orkade inte vänta längre. När jag ringde dit sa dom att dom inte fått någon info om att vi skulle få nya tider mm. Så dom på gyn gick antagligen aldrig upp med lappen till dom på fertilitetsmotagningen. Det har inte vart annat än dåligt på gyn i Karlstad tycker jag. Men hon bad om ursäkt och skulle höra av sig denna veckan om hur vi ska gå vidare. Tur jag ringde annars hade vi väl aldrig hört något från dom.


Tankar kring IVF NR 2..

Vi vet ju inte så mycket om hur det blir med IVF 2, eller vi vet egentligen inget! Vi väntar på att få en ny tid hos Arne där vi kan planera IVF 2. Sist när vi va i Karlstad sa dom att jag kommer få min mens om ca 4 veckor men eftersom min mens aldrig kommit regelbundet förut så vet jag ju inte om den gör de nu heller. Man kan ju hoppas att den gör det efter missfalle det kanske hjälper kroppen, annars får jag ta provera antar jag men då kommer det ta mycket längre tid och det har vi ingen större lust med.
 
Sen hoppas vi innerligt att jag får större dos denna gången det kommer vi iaf att ta upp med Arne att vi vill eftersom vi fick så dåligt resultat med äggen förra gången. Vi fick ju bara ett som vi kunde använda. Vore skönt och få några till frysen eftersom det är ju ändå vårt andra försök. Vi skulle även vilja ha två embryo denna gången men det vet vi inte heller om vi får men vi kommer fråga om den finns någon möjlighet för att få ta två om det blir två som går att använda.

Kroppen förändras..

Under IVF:EN och när jag blev gravid blev jag sjukt sötsugen och åt väldigt mycket sött + att jag åt väldigt mycket mat för allt smakade ju så gott så då blev det att man åt mer, det märks tyvärr nu när jag inte är gravid längre. :/ Jag kan inte ha mina jeans längre tex, alla är för trånga speciellt i låren! Så får gå i thigts och tröjor. JIPPI!! Jag älskar allt som har med kläder och göra och är väldigt glad i och ha jeans med snygga linnen mm till men det funkar verkligen inte längre och jag trivis inte alls med min kropp längre efter missfallet. Jag vet inte varför?
 
Har iaf börjat med att jag går ett par kilometer på morgonen innan frukost blir mellan 3-4 kilometer sen försöker jag gå en gång till under dagen men det är inte alltid det hinns med. Äter som vanligt men försöker äta mer grönsaker och så, sen försöker jag även sluta helt med dricka. Äter inte heller massa sött på vecko dagarna utan bara på helgen och då ska det va i lagom mängd. Jag är sjukt motiverad så det funkar jätte bra. Nu är inte jag tjock och är inte överviktig men jag mår ändå dåligt över att kläder jag fått på mig tidigare passar inte längre. Sen vill jag va i bra form inför IVF nummer 2!
 
Hur har din kropp ändrat sig under IVF? 
 

Nu är det ÄNTLIGEN över..

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men jag har inte alls känt för att blogga.
 
Detta missfallet har tagit hårt på både mig och sambon och vi har vart mycket ledsna och inte alls mått bra, det går upp och ner hela tiden. Jag vill ALDRIG mer va med om ett missfall! Jag vill hellre misslyckas med IVF försöket än att få ett missfall IGEN! Men en bra sak är att jag blivit gravid iaf. Det jobbigaste va ju att jag fick stoppa upp piller som startade missfallet det va HEMSKT!
 
Va hos läkaren idag typ sjätte onsdagen i rad som jag vart hos läkaren. Idag va äntligen SISTA. Äntligen kan vi börja fokusera på ett nytt försök och gå vidare. När jag va hos läkaren idag fick jag reda på att allt såg bra ut och att det inte finns några rester kvar eller vad man ska kalla det, så slipper skrapning!
 
Nu inväntar vi att få en kallelse för att planera vårt andra IVF försök!

RSS 2.0