Fortfarande ont..

Har fortfarande ont men har vart uppe och gått och så idag så jag kan röra mig men vissa rörelser gör mer ont än andra.


Ska ringa till Arne direkt till morgonen och hoppas han ringer upp fort eller att hon Elaine gör det. Helst skulle jag vilja åka till Karlstad så dom får undersöka mig men vet inte om Arne tycker det är nödvändigt detta kanske är jätte vanligt bara att jag hade sådan tur förra gången och klara mig undan alla smärtor då. Men orolig blir man!


Tusen tack för era kommentarer! :)
Har läst allihopa. Och som sagt ringer Arne direkt till morgon. Vet att man kan ta alvedon men jag är så tölig och vill skippa äta mediciner så mycket det går.
Men hade det blivit värre hade jag självklart tagit alvedon.


Rådgivningen

Ringde rådgivningen nyss för jag har väldigt ont på vänster sida. Fort jag rör vänster benet ömmar det som ett blåmärke och när jag trycker på vänster sidan ömmar det där inne. Ajjj!!!


Hon på rådgivningen tyckte jag skulle få ta tag i dom i örebro vilket inte går för dom har ingen telefontid idag, ej i karlstad heller! :(


Så vet inte vad jag ska göra! :( akuten där jag bor vägrar jag åka till dom kan inte ett skit och absolut inte om IVF!
Suuuucck!


Men ena barnmorskan eller vad hon nu va fick trycka på min äggstock under äp för den låg inte stil så hon gjorde det för att hålla i mot så kan ju blivit rejält öm efter det. Men jag är ingen läkare och jag vågar inte ta någon medicin. Vet att alvedon är ok men vill inte ta någon risk!

Är så jävla rädd!!!


Ont ont ont...

Jag har ont i vänster sida på sidan av magen typ vid äggstocken skulle jag tro ca, när jag lyfter mitt vänster ben gör det verkligen jätte ont! :( kan absolut inte ta höga kliv eller lyfta benet eller böja mig :( vet inte om det är för jag rört för mycket på mig?

Någon som vart med om samma? Det ömmar och små pulserar.


Humöret går upp och ner.

Usch vilken jobbig dag jag haft idag, mitt humör går upp och ner och jag är frustrerad. 
Vi vill verkligen flytta och har ringt runt till massa olika fastighetsägare men får inga napp, egentligen vill vi inte flytta till ny lägenhet utanköpa ett hus men jag har ganska ostabil inkomst så vi vet inte om vi ska våga. 
SUUCK! 
 
Man borde kanske inte deppa ihop för det men det gör jag. 
 

Kan inte riktigt slappna av..

Jag är verkligen världens lyckligaste att allt gått så bra och att jag nu ruvar på ett fem celligt embryo. Men jag kan inte helt slappna av jag är verkligen jätte rädd för att det ska bli som första gången :( Jag vet att det är dumt att ens tänka så men rädslan finns där.

Första gången var jag verkligen 100% säker på att det var ett guldägg, nu vill jag ju också tro det så klart man kan inte helt 100% tro på det som jag gjorde då. Rädslan är för stor.TUSEN MILJONER TACK

för era fina kommentarer! =) 
 

RUVARE!

Nu ruvar jag på ett 5 celligt embryo :) Detta va lite bättre än de förra så vi håller alla tummar och tår för att de ska ta sig! :) vi kanske får ett till frysen men inget säkert då det öka sig för snabbt! Men de fanns en liten möjlighet så dom skulle odla vidare det :) men vi är super glada för vårt 5 celliga!

vi tror ju så klart detta va det sista! :)


Snart är det dags.

Nu sitter vi på sjukhuset i Örebro och väntar på att klockan ska bli 13.00! :) Sambon har fikat lite och jag har druckit massa vatten så börja bli lagom nödig. ;) För er som inte gjort IVF så ska man va kissa nödig när man gör återföringen.


Förra gången va jag ju sjukt kissa nödig så försöker va lagom denna gången. Trodde verkligen att jag skulle kissa ner mig så illa va det, kändes som blåsan skulle sprängas.


Om några timmar är jag ruvare.

Åhh vad jag vill att klockan ska bli 13.00. Jag vill bara bli en ruvare nu! :)


Som sagt denna gången blir det en liten lugnare start, sist åkte jag och jobba direkt samma dag så blir det inte nu utan ledig tills på söndag eftermiddag. Jag jobbar rätt mycket i okt (självklart bara för att jag inte borde) men jobbar inte massa dagar i sträck utan är ledig lite emellan. Har en vecka jag jobbar mån-fre men de är ju normalt egentligen. Bara jag som är töntig och vill göra den är ruvningen helt perfekt! :) Fast jag vet egentligen inte hur en perfekt ruvning är ;) Men ni förstår säkert hur jag menar? ;) Man vill ju bli gravid till varje pris!


Inget samtal!!! :)

Inget samtal från sjukhuset så det betyder att vi har iaf ett ägg befruktat! :) Så jävla lycklig! Vart så sjukt nervös hela dagen varje gång mobilen ringt har både jag och sambon fått panik! Men nu kan vi slappna av :) Så nu ska vi njuta resten av kvällen och hålla tummarna för att det kanske är två ägg som befruktas (vore underbart) men vi är självklart super nöjda med ett! :)


I morgon kl 13.00 ska vi va tillbaka på sjukhuset :) Så vi slipper vänta hela dagen iaf!


Jobbigt nervöst rädd

Många känslor och tankar som snurrar runt just nu i huvudet. Jag va cool lugn igår men idag är jag verkligen jätte nervös för att inget ägg ska bli befruktat.

Drömt mardrömmar inatt om att tre inte blev befruktade och det fjärde hade dom bort samtidigt vibrerar mobilen kan säga att hjärtat slog fort. Som tur va det bara ett sms.

För att dagen inte ska gå allt för trögt ska va åka till Marieberg på ett shoppingcenter där, både jag och sambon älskar shopping! Så vi hoppas kunna va där i någon timma så dagen går.

Håller tummar och tår.


4st ägg..

Japp 4st ägg blev det förra gången fick vi 6st så vi fick två mindre än sist. Vi trodde faktiskt vi skulle få mindre så vi är glada för 4st men lite smått nervösa för att inget ska bli befruktade speciellt sambon.


Äggplocket gick iaf super bra även om jag va nervös och orolig. Så är stolt över mig själv!


Tänkt lite på en sak vi har ju 4st ägg då blir det ju fler spermier till dom 4st äggen än om vi tex hade haft 7st ägg borde inte det öka chansen till befruktning lite? Eller hur funkar det? ;) Man försöker tänka så mycket positivt man bara kan just nu.


Inlagd.

Nu är jag inlagd och vi blir par nummer två idag, så kvart i nio ska jag ta en alvedon och en stesolid. Hon kommer även snart och sätter infarten.


På något konstigt sätt så känns de ok visst jag är lite rädd och nervös men jag vet vad de kan leda till så då gör man allt som krävs, viljan till att bli gravid är så stark så jag skulle kunna göra vad som helst.Örebro..

Nu är vi framme i Örebro lite väl tidigt så vi sitter i bilen nu och bara tar det lite lugnt. Känner mig ändå ganska lugn än så länge! :) Blir säkert mer sen när man är på plats i rummet och så :)


NERVÖST!

Jag måste erkänna att jag faktiskt är rätt nervös inför morgon dagen jag borde va lugnare denna gången eftersom jag ändå gjort det en gång tidigare men det jag är nervös är som sagt smärtan! 
Men jag hoppas och håller mina tummar och tår för att allt ska gå lika smidigt som sist. 
 
Kommer säkert uppdatera från min mobil under morgon dagen som jag gjorde sist! =) 
Vi kommer ju som sagt va kvar i Örebro tills på torsdag istället för att åka fram och tillbaka. 
 
 
 
 
 

Ovitrelle

Sådär nu va ALLA sprutorna tagna! :) Jävligt stolt över mig själv trodde aldrig jag skulle kunna ta sprutor på mig själv men nu har jag klarat massor av gånger! :)


Nu längtar jag tills på tisdag och torsdag! :)


Så här såg ovitrellen ut.


Läsare..

Ser att jag fått ganska många nya läsare här på bloggen vore kul och veta vilka ni är allihopa så ni får gärna lämna en kommentar om vilka ni är och om ni också har en blogg, älskar att läsa bloggar speciellt bloggar som handlar om människor som är i samma situation som oss. 

Sista sprutorna tagna.

Igår kväll tog ag sista sprutorna med puregon och cetrotide. ÄNTLIGEN!!
Så ikväll klockan nio är det dag för ovitrellen sen är jag helt klar med alla sprutorna! =) 
 
På tisdag runt åtta ska vi vara i Örebro på sjukhuset!
Jag ser framemot det här så mycket men samtidigt är jag orolig att det ska göra jätte ont denna gången bara för att det gick så bra sist. Men ska försöka slappna av och inte stressa upp mig så mycket. Lättare sagt än gjort! ;)
 
 
 
 

Hur lever ni inför IVF?

 
Ni som gör IVF hur lever ni innan och ? 
Äter ni något speciellt? Slutar ni dricka kaffe? Tränar ni? 
 
Innan
 
Jag lever iaf så nyttigt jag kan jag har även problem med magen så jag försöker leva så i vanliga fall med men lättare nu när man vet att man ska göra IVF det peppar en ju =) Sen försöker jag röra på mig och va ute i friska luften. Dricker inte kaffe men min sambo gör och han får minska ner inför ivf max 3 koppar och även på pepsi max. 
 
Efter
 
Den här gången ska jag försöka ta det så lugnt som möjligt. 
Visst jag kommer jobba och så men jag jobbar inte alls lika mycket som förra gången, vilket jag aldrig skulle göra igen! Visst det tog ju sig och så och dom säger man ska leva som vanligt men jag ska försöka ta det så lugnt jag kan och försöka att inte stressa. Och även va ute i friska luften och hålla kosten. 
 
Har ni några bra tips så skriv gärna en kommentar! =)
 
 

Åttonde och nionde sprutan

Nu har jag bara i morgon kvar och spruta med puregon och cetrotide! =)
Fy faaaan va skönt!
 
Både igår och idag har gått mycket lättare än dom andra dagarna måste jag säga. 
vilket är väldigt skönt cetrotiden är ju inte direkt lätt att ta. 
Men nu är det snart över för denna gången. 
 
Vi har idag bokat som ett hotellrum i Örebro tis-tor så vi slipper åka fram och tillbaka denna gången. 
Alla hotell är typ fullbokade hur är det möjligt? 
Men fick tag i ett boende iaf. 
 
 
 
 

VUL

Va på VUL idag och det gick bra, vi hade dock sämre med ägg denna gången än sist ändå har vi ökat dosen :( 
Så jag hoppas innerligt att vi får fler befruktade denna gången ändå! 
Jag tänker inte lägga energi på att gå och va ledsen över det utan det är som det är, och som sagt vi blev gravida sist och det finns lika stor chans nu med. Men det hade självklart vart skönt och haft ett gäng i frysen men så blir det kanske inte nu men kanske ett åtminstone + att vi har ett GULD ÄGG nu, det har jag bestämt! 
 
Vi åker på tisdag till Örebro och gör äggplock, skulle egentligen vart på måndag men pga att vi har få ägg så ska jag ta sprutorna en extra dag så kanske fler växer till sig! =) 

Sjunde sprutan.

Nu har jag tagit sjunde sprutan, eller det är sjunde dagen med puregon och tredje med cetrotide. 
Idag gick det mycket bättre hade ett ställe kvar på magen som inte va ömt men nu är det fullt! :( Lär inte bli kul i morgon kväll när jag måste krångla och ta på jobbet. SUUCK! Men förhoppningsvis har jag bara två dagar kvar nu =) 
 
I morse mådde jag inge bra alls illamående och jätte trött så sov lite längre idag än jag brukar men tycker det är vikitgt att lyssna lite på kroppen just nu. Så det ska jag försöka göra nu! 
 
Till morgonen åker jag till KD för VUL, SPÄNNANDE! 
Dock är inte sambon med men på VUL är det ju inte så mycket han kan göra och han ska va ledig tre dagar nästa vecka så känns som att det är nog med det. Viktigt att han får ledig då istället! 
Vi har faktiskt lyckas gjort så att han har kunnat vart med på ALLT, detta är första gången det krockar helt otroligt nog. 
 
 

Blåmärke..

Stackars min mage helt öm och blå! :(
Men som sagt i slutändan kommer det va värt det!


Sjätte sprutan.

AJJJJJJJ!!!
Usch vad ont det gjorde idag, puregonen som inte alls brukar kännas gjorde as ont! :( 
Men blir öm av cetrotide så i morgon vill jag inte ens veta vad ont de kommer göra för hela magen kommer va öm + att när jag tog cetrotide nu så börja det blöda rätt mycket så hoppas inte det va sjävla lösningen som blödde ut! 

Femte sprutan.

Igår tog jag ju två sprutor och det gick bra, mycket bättre än vad jag trodde de skulle göra. Men idag är jag rätt öm efter cetrotide. Men jag känner ändå att jag tycker allt flyter på. Har ju vart orolig för att jag ska må dåligt av behandlingen men jag känner inget direkt. Är lite mer trött bara och grymt sötsugen men det är det ända + det griniga humöret också då ;) Men jag mår inte dåligt iaf vilket är skönt. Man har ju läst att vissa mår jätte dåligt men verkar mest va dom som har långa metoden som sprayar.


Allt går som planerat!

Ringde nyligen från KD och proverna såg bra ut så nu ska jag fortsätta som planerat :) ska bli spännande på torsdag och se hur många ägg det är på G! :)


Vikt

När jag gjorde förra IVF och blev gravid gick jag upp i vikt ca 4-5 kilo, jag har nu försökt röra på mig varje dag och inte äta massa godis och chips och även skippa kolhydrater. Jag har nu gått ner mina 4-5 kilon =) 
Det dumma är ju att jag nu börjat en ny IVF behandling så risken är väl att jag går upp lite igen, men sist åt jag MASSA GODIS!! Speciellt när jag va gravid jag åt allt jag kom åt. För jag va hungrig ocg sugen på ALLT! 
Men nu ska jag inte göra samma misstag utan förtsätta och göra som jag gjort nu ovasett vad som sker. 
 
Lättare sagt än gjort! ;) 
Men ska kämpa på så gott det går. 
 
Det har gått så bra nu och haft ett förjävligt sug efter sött sen jag började med sprutorna men jag lyckas på ngt sätt att stå emot. Jag har hittat lite andra alternativ istället för godis som funkar ok. 
 
 
 
 

Fjärde sprutan

Igår kväll tog jag fjärde sprutan och det va inte det lättaste då jag var bland massa folk och så men det löste sig och jag kunde ta den. 
 
Mitt humör är väldigt upp och ner om man säger så blir väldigt lätt irriterad! 
Så är lite små jobbigt.
Men det är ändå skönt den här gången för nu vet dom närmaste i famlijen så man behöver inte dölja en massa. 
 
Ikväll ska jag även börja ta Cetrotide (mindre kul) men det går som sagt allt för en bebis
 ♥
 
Va även och tog ett blodprov i morse så hoppas alla ser bra ut =)

Tredje sprutan

Nu va även tredje sprutan klar och det gick lika bra som dom andra två :)Är så himla glad att vi är igång igen. Känns så skönt, både jag och sambon är positiva till det här försöket! Inget kan stoppa oss :)


Andra sprutan

Igår tog jag andra sprutan och det gick också väldigt bra det känns ju knappt! 
Men som sagt det känns mycket mer efter nu än förra gången, så jag hoppas jag får MÅNGA FINA ÄGG DENNA GÅNGEN! :D 
 

En annan sak jag märkt är att jag svettas sjukt mycket ibland det kommer som i svallningar! 
 
Ikväll får jag ta tredje sprutan på jobbet. 
 

Första Sprutan!

Så nu har jag tagit första sprutan och det gick bra :D 
Puregon känns knappt värre med cetrotiden HATAR DEN!
 
Det kändes mer efter den här gången en förra gången men kan va för att jag ta högre dos denna gången! 
Åhh det är så skönt och va igång igen.
 
 

Nu är vi igång igen!

I morse fick jag MENS :D
 
Så ringde till KD så i morgon ska jag börja spruta kl 21 med puregon sen på måndag ska jag lämna blodprov + att jag börjar spruta cetrotide torsdag ultraljud! :D 
 
Så nu är vi igång igen. vilket känns skönt! 
Men man blir ändå på något sätt lite ledsen för man blir påmind om att man som sagt inte lyckats på normal väg. 
 
 
 

Mens på G!

Va nyss på toa fått bruna flytningar MENSEN är på G!!! :)


Snälla kom NU!!

Åhh vad jag vill att min mens ska komma, helst NU!!! Hoppas innerligt den kommer denna veckan iaf. Arne trodde som sagt på onsdag så jag hoppas det inte blir senare än det!


Svar på kommentar

Johanna
 
Jag tog ledigt efter ET var gjort men jobbade sedan som vanligt igen. Dock inte 140 timmar på två veckor utan normala 80 timmar
 
Ida
 
Jag har riktigt nyss gjort en s k insättning men är hemma några dagar eftersom jag blev överstimulerad efter äggplockningen så det blir lite automatiskt att ta det lungt, men man ska nog leva som vanligt, kanske inte slita onödigt hårt.
 
Svar
 

Tusen tack för era svar! =) 
Jag jobbar ju långt ifrån heltid annars men det är så typiskt och få jobba mycket när man egentligen borde ta det lite lugnare. Jobbar som vikarie så därför jag jobbar så olika hela tiden. Men som de ser ut nu har jag ett lugnt schema de 2 första veckorna iaf! =) Sen kan jag ju tacka nej i värtsa fall med. Men det är något jag har svårt för. 
 

Hur lugnt tar ni?

Undrar hur lugnt du tar det efter du gjort en IVF?
 
Förra gången åkte jag och jobba samma dag som återföringen och jobba sen 140 timmar ca på två veckor och det va ju såklart dom 2 veckorna efter äggplocket och återföringen. Så kommer jag ju så klart inte göra denna gången men dom säger ju att man ska leva som vanligt? Svårt och veta hur mycket man ska jobba och hur lugnt man ska ta det så därför tänkte jag att jag frågar er läsare hur ni brukar göra. 

6 DAGAR

Idag har jag ätit provera i sex dagar har fyra kvar sist jag åt började jag blöda på dag åtta men kommer inte ihåg om jag åt i tio dagar då? Hmm? jaja jag hoppas iaf att det ska börja blöda under helgen. 
Det känns som att något är på gång iaf, ibland får jag väldigt mycke kramp i magen och även menssmärtor av och till. Så håller tummarna att det är på G!
Kom på att egentligen är de ju inge bra alls om de börjar blöda under helgen eftersom då får jag inte tag i någon läkare. Söndag vore perfekt! :D För då kan jag ringa måndag morgon! 

STARK!

Min sambo brukar alltid säga att jag är så STARK och att jag kämpar på så otroligt mycket.
Har inte direkt känt mig STARK, och inte tagit det han sagt på allvar eller vad man ska säga utan det är ju så  sambon säger för att stötta mig. 
 
Igår va jag hos en psykolg jag går hos en gång i veckan och hon sa till mig igår att jag är så STARK och positiv till vårt nya IVF försök. Och när jag tänkte på det efter att jag vart hos henne så inser jag faktiskt va STARK jag är. 
När vi fick missfallet så kände jag bara för att gräva ner mig och helst aldrig komma upp igen, jag tröst åt tills jag spydde den kvällen vi fick veta, jag va inte alls STARK då sen hade vi ett par jobbiga veckor men sen vet jag inte vad som hände men jag vägra ge upp så samla massa ny kraft så när vi va på sista kontrollen i KD och dom sa att nu behöver ni inte komma tillbaka då kändes allt så jävla bra och jag va redo att släppa missfallet och lägga all energi på vårt andra IVF istället. 
 
Jag känner mig otroligt STARK psykiskt när det gäller det här med IVF men det är för att jag mer än allting annat vill ha ett BARN! Men det är absolut inte alltid lätt, jag har dagar då jag kan gråta och känna att jag pallar fan inget mer (speciellt under behandlingen) då man får miljoner hormoner i sig.
Men jag har fler positiva dagar än dåliga. 
 
GE ALDRIG UPP TJEJER ÄVEN OM DET KÄNNS HELT JÄVLA KÖRT!
HAR DU EN DÅLIG DAG LÅT DIG HA EN DÅLIG DAG, VA LEDSEN, GRÅT, VA ARG!
 

Ett eller två embrio

Vad krävs för att vi ska få två embryo insatta? 
Någon som vet? 
 
För vi känner att vi väldigt gärna skulle vilja ha 2 embryo insatta denna gången. 
 

Startat med Provera

Idag är det dag 3 med provera, mitt humör går upp och ner. Jag vet inte om det har med proveran att göra men för mig att det vart så sist med. Jag kan va på super bra humör helt plötsligt från ingenstans kan jag fräsa till som FAN! Så har varnat alla som vet om det att det är bara att vänja sig värre kommer det bli i ett par veckor. 
 
Har börjat oroa mig lite nu kring IVF 2.
Allt känns iaf jätte bra ska bli så skönt att få komma igång, hatar att VÄNTA!
Det jag är orolig för är hur kroppen ska reagera den här gången, första gången mådde jag ju verkligen kanon genom hela behandligen och själva IVF gick hur bra som helst, nu är jag lite orolig att jag ska må skit och att det ska göra as ont att göra IVF bara för att det gick så bra sist. 
Men att må lite dåligt är egentligen något jag gärna gör bara det ger mer ägg denna gången eftersom vi bara fick ett befruktat förra gången. 
 
 

RSS 2.0